Het was weer eens een thuiswedstrijdenweek. Alle 5 teams van BC Wassenaar gingen aan de slag met de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft.
BC Wassenaar 1 scoorde prima (6 - 2) tegen Delft en staat nu op een derde plek in de competitie. BC Wassenaar 2 ontmoette Steeds Vooruit en kwam tot een 'vreemde' 4 - 3 uitslag, voorlopig een overwinning. Een partij werd nl door  een tegenstandster geblesseerd opgegeven. Team 3 heeft de winning mood weer te pakken, Shuttle '74 werd met 7 - 1 huiswaarts gestuurd. BC Wassenaar 4 verloor met eveneens een vreemde uitslag 1 - 6. Hier blesseerde Ineke josker zich tijdens een partij. BC Wassenaar 5 kon het niet bolwerken tegen het sterke Noordwijkerhout. Met een 8 - 0 nederlaag was de uitslag duidelijk.

Wassenaar 1 - Delft 5: 6 - 2
De eerste wedstrijd van het seizoen was uit tegen BC Delft. Daar wonnen we toen met 5-3 dus hadden we goede hoop voor de thuiswedstrijd.
Na verlies van Mark van der Akker en winst van Jim Stegeman was de stand 1-1. De dames Mandy Akerboom en Scarlet van der Kwaak wonnen beiden de single. De mixen van Mark Parlevliet met Scarlet en Mark met Mandy werden ook gewonnen en zo stond team 1 alweer op winst.
De einduitslag werd 6-2 omdat de herendubbel verloren werd en de dames wel wisten te winnen.
Team 1 staat nu op de derde plek. Vrijdag a.s. moeten we tegen de nummer twee van de poule spelen!

Wassenaar 2 - Steeds Vooruit 1: 4 - 3

Op zaterdag 1 december speelde BC Wassenaar 2 tegen CWP 1.
De eerste wedstrijd begon goed voor BCW. Dennis van Veen won met overmacht. Frans Diels verloor daarna helaas in 2 sets. Door een blessure van haar tegenstander won Sanne Voogel met een 1 - 4 achterstand en Mineke Spring in ‘t Veld verloor de wedstrijd van Mariëtte Timmermans zonder te spelen. Na de singles gingen de punten gelijk op. Sanne en Dennis wonnen in een spannende driesetter hun mix. Rob en Mineke hebben de griepaanval in 2 sets overwonnen. De damesdubbel was degelijk en werd gewonnen zodat de belangrijke wedstrijdpunten binnen waren. De heren wisten dat de punten al binnen waren en gingen zuinig met hun energie om. Voor de derde keer op rij een overwinning voor BCW 2!

Wassenaar 3 - Shuttle ’74 2: 7 - 1

Op zaterdag 1 december was voor team 3 de eerste return van in totaal een serie van 14 wedstrijden. 's Ochtends nog druk bezig geweest met de Sinterklaas activiteit voor de jeugd en 's middags een wedstrijd tussen de nummer 1 en 4 van de poule in de vijfde klasse afd. 33, waarbij team 3 van BC Wassenaar zijn 1ste positie moest verdedigen.
Zoals gebruikelijk ging Marco van Leeuwen weer van start als 1ste heer en trof in zijn tegenstander eentje die niet van wijken wist zodat Marco alles uit de kast moest halen om toch de zege veilig te stellen, na drie sets wist hij het toch te klaren, wat een opluchting was 21-18, 17-21 en 21-18. Tegelijkertijd ging Arjan Raaphorst, net terug van een vakantie in Brazilië waardoor hij uitgerust en lekker bruin was, ook van start met zijn wedstrijd. Vrijwel direct liet hij merken dat er met hem niet te sollen valt en gedurende de hele partij voerde Arjan de boventoon, wat uit de stand was te zien: 21-8, 21-15.
Daarna waren de dames aan de beurt met Akkemay Huininga als eerste speelster, die in tegenstelling tot andere partijen het ditmaal wat gemakkelijker had, haar tegenstandster had totaal geen vat op het slimme spel wat Akkemay speelde en dit resulteerde in een makkelijke winstpartij 21-11 en 21-9. Als tweede dame hadden we Carla Meershoek als invalster die de nog steeds geblesseerde Karin van Zanten kwam vervangen. Karin kwam wel even kijken naar de wedstrijd wat bijzonder gewaardeerd werd door de teamleden, wij wensen jou dan ook veel "beterschap Karin" en hopelijk kan je snel weer meespelen.
Dan nu de wedstrijd van Carla die een geweldig goede start maakte in de eerste set maar in de tweede zichzelf even tegenkwam en wat een derde set opleverde om de winnaar te kunnen aanwijzen. Gelukkig na wat tips wist ze zichzelf weer te herpakken en de winst naar haar toe te trekken 21-10, 15-21 en 21-8.
Tussenstand was nu 4-0 voor BC Wassenaar 3 en was er nog 1 punt nodig voor de totaaloverwinning, door de ruime voorsprong kwam het idee om wat te schuiven met partners zodat Arjan met Akkemay zou mixen en Marco met Peter Akerboom zou dubbelen.
De eerste mix was Arjan met Akkemay die toch wel een aardige kluif hadden aan hun tegenstanders, door een goede samenwerking en overleg in hun spel wisten ze de winst toch binnen te halen met de mooie score van 21-18 en 21-16, wat direct de winnende 2 punten opleverde. De tweede mix met Carla en Peter verliep zeer voorspoedig en in de eerste set erg makkelijk, in de tweede set moest nog even gas worden gegeven wat de winst opleverde 21-6 en 21-16.
De herendubbel verliep niet helemaal zoals het zou moeten zodat de winst in deze set op het nippertje door de vingers van de heren heenglipte, de tegenstanders waren zeer opgetogen dat ze een puntje binnenhaalde en dat tegen de koploper: 17-21, 18-21. De dames deden het een stuk beter en verzuimde niet hun zaken goed te verzorgen, in niet minder dan twee sets 21-19 en 21-11 wisten ze de winst binnen te halen waardoor de totaalwinst op 7-1 uitkwam.
Met de 2 punten die weer verdiend zijn is de koppositie verstevigd en is het kampioenschap weer een stapje dichterbij.
Carla bedankt voor de invalbeurt en hopelijk kan/wil je een volgende invalbeurt weer meedoen want jouw inbreng wordt op dit moment erg gewaardeerd!

Wassenaar 4 - Unicum 6: 1 - 6

Wassenaar 5 - Noordwijkerhout 3: 0 - 8

Zaterdag 1 december stond BCW 5 weer in het veld. Afgelopen donderdag was De Valken de tegenstander, nu tegen BC Noordwijkerhout 3, de koploper, geen goed vooruitzicht dus. En dat bleek al gauw. Bernard van den Oever en Rob Onderwater moesten in hun herenenkel de winst aan hun tegenstanders laten. Met 6-21 en 9-21 resp. 13-21 en 16-21 werden Bernard en Rob naar de bank teruggestuurd. De dames verging het in hun enkelpartij niet veel beter. Anja Durieux en Yvanka Westland moesten met 10-21 en 7-21 resp. 17-21 en 7-21 de eer aan hun tegenstandsters laten. In de mixdubbels waren onze tegenstanders ook duidelijk te sterk. Florence Helière en Jan van Rossum gingen met 8-21 en 5-21 en Bernard en Yvanka met tweemaal 14-21 ten onder. Restte nog de heren- en damesdubbel. Jan en Rob verloren met 14-21 en 5-21 en Anja en Yvanka met 12-21 en 11-21. Binnen 48 uur dus twee zware nederlagen maar er blijft hoop op een beter resultaat in de komende 5 wedstrijden.

Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook