De tweede serie thuiswedstrijden kende wisselende resultaten. BC Wassenaar 1 trad aan tegen medekoploper Randstad en wist een 2-4 achterstand weg te werken. Het gelijke spel was absoluut verdiend! BC Wassenaar 2 verloor met 3-5 van Hillegom, BC Wassenaar 3 stuurde Orbiton met een 7-1 nederlaag weer terug de overvolle N14 op. De teams 4 en 5 deelden de punten met de resp. tegenstanders Ouderkerk en Lisse.

Wassenaar 1 - Randstad 3: 4 - 4
De 2e thuiswedstrijd van BC Wassenaar team 1 en al 2 wedstrijden gewonnen! Dus gingen we weer voor de overwinning (uiteraard!!!).
Deze keer was Mark van der Akker er niet bij en moesten de overige heren dus 3 wedstrijden spelen.
Jim Stegeman, als 1e heer, deed zijn reputatie weer eer aan door 3 sets te spelen. Helaas zat er geen winst in. Rob Gijsbertse, voor het eerst dit seizoen een single spelend, kwam steeds 2 punten te kort (19-21 en 19-21).
Mandy Akerboom had echter geen probleem met haar tegenstandster. In 2 sets van 21-13 en 21-4 (en dat met de nieuwe telling!) won zij gemakkelijk. Eveline Spring in 't Veld kon helaas de tussenstand niet gelijk krijgen. En zo gingen we 1-3 de mixen en dubbels in.
Mix 1 (Rob en Scarlet van der Kwaak) bracht veel spanning en wederom een driesetter. Met 21-16, 22-24 en 21-16 wonnen zij. Tegelijkertijd werd de 2e mix gespeeld. En ook dit werd weer een driesetter. Echter, aan het eind van de wedstrijd waren het niet Jim en Mandy die gewonnen hadden: 22-24, 21-13 en 16-21 was niet genoeg om te winnen.
Zo stonden we dus opeens 2-4 achter en hadden we dus al een punt laten liggen…
Maar de herendubbel (19-21, 21-13 en 21-11) en de damesdubbel (25-23, 19-21 en 21-16) brachten het resultaat op 4-4 en zo haalden we toch nog een (belangrijk) punt binnen.
Een mooi verjaardagskado voor Eveline die zondag jarig is!

Wassenaar 2 - Hillegom 2: 3 - 5
Team 2 verloor met 5-3 van Hillegom. Mark Parlevliet was afwezig vanwege zijn werk en voor de verandering begon Frans Diels als eerste heer én met succes. Hij wist in twee sets de partij te winnen dankzij zijn nieuwe grip! Marcel Woudsma verloor helaas zijn single in drie sets. Mariëtte Timmermans stond in de eerste set achter en sprokkelde er punt voor punt bij, ze kwam gelijk en wist daarna zowel de eerste als de tweede set te winnen. Sanne Voogel speelde een sterke single en won in twee sets, vooral door haar uitgekiende spel zoals te variëren met haar service en d.m.v. goed te plaatsen. Mineke Spring in ’t Veld speelde met Marcel de eerste mix en er werd in twee sets ondanks heftige tegenstand helaas verloren. Frans en Sanne speelde een hele spannende tweede mix, waarbij helaas de smashkracht van de tegenstander de doorslag gaf, ze verloren in twee sets. De herendubbel van Frans en Marcel was superspannend. Er waren lange spetterende rally’s waarbij Frans en Marcel net iets te kort kwamen. Tot slot moest de damesdubbel de doorslag geven en hoewel een derde set er in zat gingen Mariëtte en Mineke strijdend ten onder.

Wassenaar 3 - Orbiton 6: 7 - 1
Op zaterdag 7 oktober was het moment daar, de eerste thuiswedstrijd van team 3. Onze tegenstander van vandaag was Orbiton team 6. De eerste wedstrijd was, ja je raad het al, een herensingle die gespeeld werd door Marco van Leeuwen. Hij won de eerste set met 21-8 maar helaas ging de 2de set iets minder want hij verloor hem met 16-21. Gelukkig ging het in de 3de set weer wat beter want hij won hem met 21-5. Toen was het tijd voor de 2de herenenkel, gespeeld door John Spring in ’t Veld. De eerste set ging goed gelijk op, helaas verloor John nipt met 18-21. Maar John liet het daar niet bij zitten en pakte overtuigend de 2de set met 21-8. De derde set ging helemaal gelijk op maar toen gebeurde het: John kreeg een zweepslag waardoor hij uitgeschakeld was en niet verder kon. De eindstand was 17-17 voordat John uitviel.
Het was nu de beurt aan de dames: de eerste single werd gespeeld door Akkemay Huininga, de eerste set werd door haar gewonnen. Maar jammer genoeg in de 2de set had Akkemay een beetje een dipje waardoor ze deze zet moest afstaan met 9-21. Na even naar de wc te zijn geweest kon ze er weer tegenaan en hoe! De 3de pakte ze overtuigend met 21-9. Dan was het de beurt aan Erica van der Hoek, de invalster voor ons vast teamlid Carla Meershoek. Erica was van af het begin aan de sterkste en won daarom ook de eerste set met gemak met 21-5. De 2de set ging even vloeiend deze eindigde in 21-7.
Tijd voor een pauze om even wat te drinken en uit te rusten en goed aan de mixen en dubbels te beginnen. Marco en Akkemay speelde de eerst mix die erg gewaagd waren aan hun tegenstander het ging gelijk op tot het eind Akkemay en Marco bleken net iets sterker en wonnen net met 21-19. De 2de set ging iets minder en werd helaas met 14-21 verloren maar in de 3de set liep het weer als een trein en wisten ze de overwinning met 21-14 veilig te stellen. Tussentijds waren Erica en Peter Akerboom ook al begonnen met hun mix die zeer soepel liep en die ook redelijk gemakkelijk wisten te winnen in 2 sets, de scores waren 21-10 en 21-15. Het was dus 5-1 op dit punt dus 2 winstpunten voor BC Wassenaar 3. Het was nog niet afgelopen want de dubbels moesten nog gespeeld worden. Als eerst begonnen we met de herendubbel die gespeeld werd door Marco en Peter. Ze speelden goed en wisten deze wedstrijd ook naar zich toe te trekken met 2x 21-15. Dan waren alleen de dames nog over die na de eerste set van de heren al waren gestart. Bij de dames ging het ook goed Erica en Akkemay waren namelijk ook al onze dubbel clubkampioenen dus we hadden hoge verwachtingen van dit tweetal. Ze maakten het ook waar en wonnen de wedstrijd met 21-12 en 21-11. Het was een leuke wedstrijd en natuurlijk de eerste punten voor team 3.

Wassenaar 4 - Ouderkerk 5: 4 - 4
Terwijl alle andere teams al begonnen waren moest team 4 wachten op hun tegenstanders, die helemaal uit Ouderkerk moesten komen en vanwege de afsluiting van de A4 in de file terecht kwamen. Een half uur na de begintijd kon het spel alsnog beginnen.
Arjan Raaphorst beet het spits af als eerste heer. Vol vertrouwen ging hij de baan op, maar na winst in de eerste set moest hij de andere twee sets laten aan zijn tegenstander. Bert van der Nolk van Gogh speelde een degelijke partij en won in twee sets. Ook de dames verdeelden de punten. Met veel inzet en persoonlijke aanmoedigingen won Karin van Zanten knap haar enkelpartij. Yvanka Westland speelde voor het eerst mee in het team en moest misschien nog wennen aan het speeltempo. Zij verloor haar enkel.
Dan moesten de dubbels maar het verschil gaan maken! Ook hier lag het niveau dicht bij elkaar. Bernard van den Oever en Ineke josker verloren de eerste mix, Arjan en Yvanka wonnen de tweede. Alhoewel beide teams kansen hadden, verdiende de gelijkopgaande strijd eigenlijk geen winnaar. Na het verlies van Bert en Bernard in de herendubbel konden Ineke en Karin de eer redden en een punt voor BCW 4 in de macht slepen.

Wassenaar 5 - Lisse 9: 4 - 4
Voor de thuiswedstrijd van 7 oktober waren onze tegenstanders uit Lisse gemiddeld 17 /18 jaar dus wij moesten het hebben van onze ervaring.
De start, 1e heer Arnaud Helière had het moeilijk met zijn bijna 2 meter lange tegenstander, die bijna alles achterin speelde zodat hij gelijk in de verdediging stond. Hij wist de 1e set met veel inspanning te winnen met 21-18, voor de 2e set had hij zijn spel aangepast zodat hij deze won met 21-7.
Onze 2e heer Nanne Groeneveld had wat minder moeite, zijn tegenstander had niet de juiste opslag, deze kwam regelmatig halverwege het veld zodat Nanne het spel in handen kon nemen en hij de partij won met 21-10 en 21-10.
De 2 dames Florence Helière en Anja Durieux hadden allebei moeite met het achterspel van de tegenstandsters zodat deze allebei als verlies te boeken waren.
De 1e mix van Arnaud en Els van Rossum werd een driesetter, die zij helaas met een minimaal verschil verloren: 20-22, 21-15 en 19-21.
De 2e mix van Nanne en Florence werd door goed samenspel met 21-19 en 21-14 gewonnen.
De damesdubbel van Anja en Els werd een driesetter die ook door het vele achterspel niet zo goed uit de verf kwam, helaas met een minimaal verschil verloren: 21-16, 15-21 en 18-21.
Gelukkig wist onze herendubbel Arnaud en Nanne met de winst van twee maal 21-16 ons team naar een gelijk spel te brengen.