competitie

De tweede reeks thuiswedstrijden op zaterdag 21 september. Na de prima start vorige week nu een iets mindere voortzetting. Wassenaar 1 wist niet tot winst te komen tegen Drop Shot en verloor met 5-3. Wassenaar 2 en Wassenaar 4 wonnen voor de tweede keer in successsie. Beiden met 6-2, Katwijk en Veglo keerden teleurgesteld huiswaarts. Wassenaar 3 wist Hillegom met 5-3 te verslaan, Wassenaar 5 speelde met 4-4 gelijk tegen MCC '94. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Drop Shot 8: 3 - 5
Wassenaar 2 - Katwijkse BC 1: 6 - 2
Wassenaar 3 - Hillegom 7: 5 - 3
Wassenaar 4 - Veglo 7: 6 - 2
Wassenaar 5 - MCC '94 3: 4 - 4

Zaterdag 21 september 2013, de tweede thuiswedstrijd voor team 1 van BC Wassenaar staat op het programma. Na afgelopen week met 5-3 te hebben gewonnen, gaan Marco van Leeuwen, Jim Stegeman, Akkemay Huininga en Eveline Spring in ’t Veld hard aan het werk om weer met winst de rest van het weekend te kunnen vieren. Deze zaterdag een wedstrijd tegen Drop Shot uit Den Haag, het team dat na één competitieweek een plaats boven ons staat in het klassement.
Zowel de dames als de heren startten tegelijk met de dubbel. De dames Akkemay en Eveline liepen in hun wedstrijd goed om elkaar heen en het spel verliep goed, kleine en iets grotere foutjes zorgden ervoor dat ze net geen derde set uit de wedstrijd konden slepen. Gelukkig speelden de mannen Marco en Jim op de baan ernaast een spannende en goede partij. Alle drie de sets waren erg close, maar de heren van Wassenaar beslisten uiteindelijk dat zij de partij zouden winnen.
Na deze lange en pittige wedstrijd mocht Marco direct aan de slag met zijn single partij. Wederom een slopende pot, waarbij de winst ging naar Drop Shot. Na Marco, de single van Eveline. Doordat het ‘doosje Timing’ nog thuis stond, maakte ze veel foutjes. Gelukkig was het doosje ‘ik wil winnen’ wel meegenomen en had BCW weer een puntje erbij.
Jim en Akkemay speelden tegelijk hun singlepartij. Zowel Akkemay als Jim moesten deze partij gewonnen geven aan Drop Shot, dus voor beiden in de return een revanche. De mix van Marco en Eveline werd een drie-setter. De eerste set verloren zij, maar de tweede en derde set waren de tegenstanders iets minder blij. Met een tussenstand van 3-4 werd het spannend of Jim en Akkemay een gelijkspel uit de wedstrijd konden slepen of niet. Helaas lukte het hen niet. Met een 3-5 verlies met pittige partijen, wat spierpijn, een maandagavond training en een donderdagavond vrijspelen, zijn wij er klaar voor om aankomende vrijdag onze eerste uitwedstijd in Voorburg te spelen.

Zaterdag 21 september alweer de tweede wedstrijd gespeeld tegen Katwijk en wederom winst voor team 2!
De herendubbel werd door Guilliaume van Toer en Arnaud Hélière gespeeld en de eerste set was lastig maar de tweede ging een stuk makkelijker. De tegenstanders hadden een hele jonge (15) invaller en die kon nog niet zo goed mee komen in het snelle spel van de heren. De dames Ellen Dompeling en Sabine Roelandse hadden niet echt moeite met de dames van Katwijk maar er was één hele lange rally die helaas werd onderbroken doordat er een shuttle op de baan kwam! Dat was erg jammer!
Arnaud mocht weer als eerste heer zijn enkel spelen maar dat was een hele lastige klus, zijn tegenstander was behoorlijk lang en Arnaud kwam er niet langs in de eerste set, de tweede set kreeg hij toch meer zicht op het spel en wist deze te winnen! De derde set kreeg hij niet echt meer de kans om deze te winnen, helaas ging daar een punt naar de tegenstander. Maarten Konings mocht tegen de jonge invaller en won deze eigenlijk wel op zijn sloffen in twee sets! Maarten speelde zo goed met heel weinig fouten en hele korte dropjes :-) dat de tegenstander eigenlijk geen kans had tegen hem.
Ellen stond weer te popelen om de singelen en ook zij won keurig in twee sets, de tegenstander had veel moeite met Ellen dr harde slag maar wist toch nog een aantal leuke rally’s te maken. Scarlet van der Kwaak mocht dan eindelijk ook weer singelen nadat ze vorige week haar wedstrijden af moest zeggen.... Nou, ze is het niet verleerd in ieder geval! Ook won Scarlet in twee sets en had totaal geen moeite om van haar tegenstander te winnen. Er was nog even een momentje toen Scarlet 16-10 voor stond, toen maakte ze een aantal fouten achter elkaar en kwam ze op 17-15 maar ze herstelde zich en won uiteindelijk toch.
Sabine en Guilliaume gingen weer mixen na de winst van vorige week maar hadden nu zeer veel moeite met de lange tegenstander! Op de een of andere manier konden ze niet voorbij de tegenstanders komen en hebben alles geprobeerd, veel kort, half, achterhouden, dubbelen maar niks mocht baten en daar ging het tweede puntje... Scarlet en Maarten hadden nog nooit samen gespeeld maar zo zag het er niet naar uit! Ze speelden prima met elkaar en daardoor kreeg Katwijk geen kans om er een derde set uit te slepen!!!
Dus de uitslag van 6-2 is weer in de pocket!

Team 3 mocht het vandaag opnemen tegen BC Hillegom 7. Vorige week moest ons team nog de hulp inschakelen van twee gezellige invaldames, maar vandaag was het gehele team compleet. Team 3 heeft dit jaar een geheel nieuwe samenstelling. Nieuw in het team zijn Pim van der Poel, Rob Gijsbertse, Sanne Voogel en ‘onze jongetjes’ Dennis Klaverveld en Remco de Rooij. Florence Hélière is als enige gezellig blijven hangen in team 3 en is hopelijk tevreden met haar nieuwe teamgenoten.  In ieder geval is team 3 van plan om er een goed en gezellig seizoen van te maken!
Gestart werd met de herendubbel, die vandaag gespeeld werd door Rob en Remco. Ondanks dat de heren erg aan elkaar gewaagd waren, was Hillegom net iets te sterk en verloor BCW in 2 sets. Normaal gesproken mogen hierna de dames aan de bak, maar aangezien Florence wat vertraging had werden vandaag eerst de enkelpartijen gespeeld. Sanne mocht starten met de eerste damesenkel en dit was best weer even wennen na een aantal seizoenen geblesseerd te zijn geweest. Badminton verleer je echter niet zo snel en Sanne won haar wedstrijd in 2 sets. Hierna was het de beurt aan onze eerste heer Pim. Pim wist de eerste set knap om te zetten in winst en startte vol zelfvertrouwen aan set 2. Echter liep deze set anders dan gepland en was een 3e set helaas een feit. Pim kwam niet meer volledig terug in zijn spel en moest uiteindelijk het punt afstaan aan Hillegom. Onze tweede heer Remco kon daarna gelijk aan de slag en besloot er net als Pim een spannende drie-setter van te maken. Echter gingen de punten nu wel naar BCW. Complimenten voor jou Remco, je hebt de 3e set super beheerst en overtuigend afgemaakt. Toppertje! Ondertussen arriveerde ook Florence en kon zij direct starten met de 2e damesenkel. Florence begon sterk en wist de 1e set gemakkelijk te winnen. De dame van Hillegom zag echter ineens het licht in de 2e set en maakte het Florence erg moeilijk. Uiteindelijk moest er wederom een 3e set aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Ondanks goede tegenstand moest Florence dit wedstrijdpunt afstaan aan Hillegom. Wel knap gestreden Florence! Na een korte rustpauze voor Florence kon de damesdubbel van start gaan. Sanne en Florence straalde vertrouwen uit in hun spel en hadden de touwtjes duidelijk in handen. Er werd gewonnen in 2 sets.
De tussenstand voor het starten van de laatste mixpartijen is 3-3 gelijkspel, erg spannend dus.
Eindelijk, na lang wachten, mocht ook Dennis in actie komen tijdens de 1e mix. Samen met Sanne was hij vastberaden een punt te pakken voor BCW. Helaas moest de heer van Hillegom de wedstrijd al na een paar punten opgeven i.v.m. een knieblessure. Vervelend voor hem, en ook voor Dennis aangezien hij weinig heeft kunnen laten zien vandaag! Echter, wel een puntje erbij voor BCW. Op de andere baan werd mixpartij 2 gespeeld door Rob en Florence, die al snel de eerste set binnen sleepten. Helaas verliep de 2e set iets stroever en moest een 3e set de uiteindelijke winnaar bepalen. Gelukkig konden Rob en Florence zich goed herstellen en gingen de punten naar BCW. Een eindstand van 5-3 voor BCW is hierdoor het eindresultaat!
Team 3 is trots op deze overwinning en heeft alle vertrouwen in de rest van het seizoen!

Wassenaar 4 kreeg in de tweede thuiswedstrijd bezoek van het Leidse Veglo. Wat zou er gebeuren na de overwinning van de eerste wedstrijd...??? Op de nog steeds geblesseerde Wesley van der Krogt na, was het team compleet. Het spits werd afgebeten door het herendubbel Vincent Moy en John Spring in 't Veld. Zonder al te veel moeite werd er in twee sets gewonnen. Ook de damesdubbel liep van een leien dakje, een tweesets winst was er voor Carola Mooijman en Stephanie Burgmeijer.
Tijd voor de enkelspelen! Carola was kwam in een driesetter aan het eind net die paar hoognodige puntjes tekort. Met 22-20 verloor ze de allesbeslissende derde set. Vincent had een hardslaande, jonge opponent. Maar een dosis ervaring doet wonderen, zo ook nu. Winst was er in drie sets. Sven van Kuyen was toen aan de beurt, voor Sven waren twee sets voldoende om aan zijn tegenstander én het publiek te laten zien dat hij de sterkste was. De single van Stephanie tegen haar Leidse tegenstandster was een ongelooflijk spannende. Beiden wisselden mooie slagen af met slagen waarvan je denkt 'hoe kan je die missen'... Wel leuk dat beide dames dat probleem hadden, geen rally was te voorspellen. Wel heel jammer voor Stephanie en ons dat de Leidse dame net iets meer punten maakte dan Stephanie en in drie sets won.
Een tussenstand van 4-2 met nog twee mixen te gaan. De eerste mix van Carola en John liep alleen in de eerste set gesmeerd, die werd dan ook vrij simpel gewonnen. De tweede set werd verloren en de derde set bijna.....Omdat bijna niet helemaal is, was de winst toch voor het Wassenaarse duo met 22-20. Stephanie en Sven hebben al een mix-historie. Die ervaring gebruikten ze om het Veglo koppel met lege handen te laten staan.
A.s. zondag héél vroeg naar Voorburg voor de derde wedstrijd.

Na de winst van vorige week, begonnen we positief aan onze tweede thuiswedstrijd. Deze keer waren alle 3 de heren er. De 2 dames waren er ook en hadden versterking, Marian Wessels kwam invallen.
Peter Akerboom en Jochem Donath mochten beginnen. De heren van het andere team waren best sterk en maakte het moeilijk voor de BCW-heren. Na een aantal goede rally’s bleek uit eindelijk dat de tegenstander net wat beter was. De heren verloren beide sets. Na de herendubbel mochten de dames de dubbel gaan spelen. Deze was voor Manon Dompeling en Marian. Zij hadden nog nooit samengespeeld, maar ondanks dat werd er erg goed en slim gespeeld. De eerste set wonnen de dames ruim. In de tweede set werd het ze wat moeilijker gemaakt, maar onze dames waren duidelijk sterker dan de tegenstander en wonnen de tweede set ook.
De eerste herenenkel was voor Jochem. Hij had een sterke heer tegenover zich staan. De eerste set was spannend, deze verloor hij net aan. Helaas was het in de tweede set lastiger. Deze verloor hij. Toen mocht Melissa van Deursen de eerste damesenkel spelen. Dit bleek na een aantal punten al beslist te zijn. De dame van de tegenpartij was niet erg sterk. Zij won haar enkel in 2 sets.
Het stond nu al 2-2 en het liep dus gelijk op met de tegenstanders.
Bernard van den Oever mocht de tweede herenenkel spelen. Hij wist dat zijn tegenstander erg sterk was en wist dus ook dat hij het niet makkelijk ging krijgen. Bernard speelde het slim, maar helaas speelde de tegenstander alles terug. Hij verloor in 2 sets. Deze week moest het team het van de dames hebben. Het was de beurt aan Manon. Ze mocht de tweede damesenkel spelen. Manon wist dat ze een sterke dame zou krijgen. Maar ondanks dat was Manon gewoon duidelijk sterker. Ze speelde het erg slim en afwisselend. Ze won in 2 sets.
De tweede mix werd als eerste gespeeld door Marian en Bernard. Zij wisten allebei de zwakke plekken van de tegenstanders te vinden en maakten er goed gebruik van. Ze wonnen in 2 sets. Als laatste werd de eerste mix gespeeld door Melissa en Peter. Zij hadden deze wedstrijd wat minder geluk. Helaas ging er veel mis. De eerste set verloren ze. Ze wisten beide dat ze er een driesetter van konden maken. Dit gebeurde alleen net aan niet. De tweede set verloren ze ook.
De einduitslag was 4-4. Een verdiend gelijkspel, maar als we uit tegen ze moeten, dan gaan wij ze verslaan. Marian heel erg bedankt voor het invallen!