agenda

Jawel, het is zover! We mogen eindelijk weer badmintonnen. Dat gaan we voorlopig alleen op de maandagavonden doen tussen 19.30 en 22.00 uur. Om te kunnen spelen moet er wel voldaan worden aan een reeks voorwaarden en RIVM richtlijnen. Dat is logisch. Alle leden hebben een mail ontvangen met uitgebreide informatie. De tekst van die mail kan je lezen bij <lees meer...>.

Beste BC Wassenaarder,

Geen idee hoe je vakantie er uit gaat zien deze zomer, maar mocht je thuisblijven lees dan vooral verder! Ben je al op vakantie geweest of ga je nog, lees dan ook gerust verder.

De Gemeente Wassenaar heeft toestemming gegeven om De Schulpwei voor sportdoeleinden te gebruiken. Dat is goed nieuws, zeker met het oog op het komende seizoen 2020-2021. Normaal gesproken spelen we door tot eind juni (eind mei voor de jeugd) en starten we het nieuwe seizoen weer eind augustus/begin september. Omdat Corona ons allemaal behoorlijk in de weg heeft gezeten is het dit jaar wat anders gelopen. Vanaf half maart kunnen we al niet meer badmintonnen!
Om jullie voor de zomeravonden toch nog wat badmintonplezier te bieden, heeft het bestuur besloten op de maandagavonden te gaan badmintonnen in De Schulpwei! Je bent daar van harte welkom tussen 19.30 uur en 22.00 uur (zie ook de tekst bij het hoofdstukje ‘Heel belangrijk nog’).

Wie mogen er badmintonnen?

 • De jeugd van 19.30 uur tot 20.30 uur. Er is geen training of begeleiding bij de jeugd, we bieden slechts de banen aan
 • De recreanten en competitiespelers, die toch al op de maandagavond speelden
 • De 55+ ‘ers van de woensdagochtend
 • De administratieve leden en de donateurs, voor zover zij daar fysiek toe in staat zijn
 • Als we de zaal niet helemaal kunnen vullen is de overweging om ook andere, niet op vakantie zijnde, Wassenaarders de kans te bieden te komen badmintonnen

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je speelt gratis
 • We houden ons allemaal aan de RIVM richtlijnen
 • Registratie is verplicht!
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
 • Vermijd drukte, officieel mogen er 100 personen in een binnen accommodatie. Met 10 bezette badmintonbanen én 1,5 m afstand voor wachtenden en toeschouwers is een aantal van 100 veel te hoog. Een reëler aantal zal tussen de 40 en 60 personen maximaal zijn.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan de sporthal, neem voor de zekerheid ook een desinfecterende gel mee van huis
 • Schud geen handen
 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Blijf ook thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Ga direct naar huis wanneer tijdens het badmintonnen klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak


Deze regels zijn niet zomaar verzonnen of bedacht, het gáát ergens om! Het gaat niet alleen om jouw gezondheid, maar ook om die van je meespelende clubleden. Het is vaker gezegd, het Corona-virus is niet op vakantie!
Van ons mag je elkaar aanspreken op gedrag, daar zijn we volwassen genoeg voor. Het badmintonnen in de zomer op de maandagavond moet ontspanning zijn voor iedereen en mag absoluut geen stressvolle situaties opwekken bij een enkeling!

Regels in de sporthal

Overleg met de beheerder (Eric van Leeuwen) heeft ertoe geleid dat we gaan proberen om éénrichtingsverkeer te creëren in de gangen. Volg de aanwijzingen in de hal. Daarnaast heeft Eric ook toegezegd te zorgen voor de nodige handgels én een schone hal.
Hou ook rekening met het volgende:

 • De douches mogen niet gebruikt worden
 • Kleedkamers zijn open, daar mag je plaatsnemen op een veilige afstand van elkaar (dus minimaal 1,5 meter). Is het te druk in de kleedkamer, wacht dan op je beurt
 • De bar is gesloten
 • Volg, waar nodig, de pijlen
 • Kom niet eigenhandig aan ventilatiesystemen of temperatuurregelaars

Registratie en Woosh!

Registratie is niet vrijblijvend! Vermoedelijk doen we dat op een A4-tje door het noteren van naam, telefoonnummer, tijd van aankomst en vertrek. De komende weken kan dat anders worden, er is namelijk een app ontwikkeld genaamd Woosh! Als je de wekelijkse nieuwsbrief van Badminton Nederland ontvangt weet je hier inmiddels alles van. Deze app is bedoeld om banen te reserveren en om je te registreren. Die reserveringsmodule werkt voor onze vereniging nog niet optimaal en zullen we vooralsnog niet gebruiken. Het registreren kan wel! Je moet daarvoor de Woosh!-app uit de Android Play Store of de iPhone App Store downloaden. Als je dat gedaan hebt en ook een sport-id aanmaakt kan je ín de sporthal een QR-code scannen, de registratie is daarmee een feit. Ook hier is de regel: is het te druk bij het binnenkomen, hou een veilige afstand van 1,5 meter aan!

Heel belangrijk nog
Eric van Leeuwen is in de zomerperiode 3 weken afwezig. Als we door willen badmintonnen zullen we zelf een BHV’er en een EHBO’er moeten ‘aanstellen’. Ongetwijfeld hebben een aantal van jullie daarvoor de benodigde diploma’s op zak. Het zou heel fijn zijn als jouw kennis ons door de zomer badmintonperiode kan helpen. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We hebben een BHV’er nodig voor 3 en 10 augustus. De overige maandagen zijn al ingevuld.
Een BHV’er hoeft natuurlijk geen lid te zijn van onze vereniging, dus als je iemand weet……

De badmintonbond heeft samen met NOC*NSF een protocol opgesteld, dat kom je in de bijlage tegen. Lees dat protocol en handel er ook naar, samen kunnen we dan veilig blijven.

Natuurlijk hopen we van harte dat je op een gezonde en gezellige manier de komende maandagen kan gaan badmintonnen in De Schulpwei!

Tot maandag!

Bestuur BC Wassenaar

 


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook