bcw

Na de mail van 17 oktober j.l. over “Badminton en Corona, wat kan er ……” is er weer een persconferentie geweest van Rutte en De Jonge. Op die persconferentie werden een aantal zaken duidelijk. Vanavond zijn alle leden van BC Wassenaar via de mail geinformeerd over de aanpassingen. Bij Lees meer... staat de tekst.

Wijzigingen en aanvullingen op de mail van 17 oktober:

  • De huidige maatregelen worden voorlopig verlengd tot half december. Daarnaast gelden er verzwarende maatregelen voor de komende periode.
  • Tot en met woensdag 18 november mag er uitsluitend met twee personen op één baan gespeeld worden. Deze twee personen zullen ook de gehele speeltijd tegenover elkaar blijven staan, er mag dus niet gewisseld worden.
  • Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen was er onduidelijkheid over de definitie van de term 'groepsles'. Inmiddels is vanuit NOC*NSF en het ministerie van VWS meer duidelijkheid ontvangen. Dat wil zeggen dat er een training kan worden gegeven met twee spelers per baan die onderling 1,5 meter afstand houden waarbij de spelers het gehele speelmoment met dezelfde speler trainen. De trainer mag geen gezamenlijke uitleg geven, maar de tweetallen wel persoonlijk instructies geven met inachtneming van de geldende maatregelen.
  • Let op! Er is op dit moment nog volop discussie over het begrip 'groepsles'. De informatie kan daarom in de komende dagen veranderen.
  • Voor de jeugd is er niets gewijzigd. Kinderen tot en met 17 jaar mogen gewoon badmintonnen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel onderlinge wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Het allerbelangrijkst is: geniet van het (enkel)spel en gebruik verder je gezonde verstand en houd rekening met elkaar. Op deze manier kunnen we op een veilige en verantwoorde wijze blijven spelen.

Wij zullen de sporthal blijven huren op de standaard tijden. Tegelijkertijd 30 personen mag, maar kan niet omdat we maar 9 banen kunnen gebruiken (maandagavond). Op de woensdagochtend gebruiken we 5 banen en op de woensdagavond 1 baan. Nog steeds dus voor alle senioren verplicht aanmelden. We kijken het even aan en als het nodig is gaan we met een tijdslot werken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur BC Wassenaar


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook