bcw

We mogen weer badmintonnen, wel nog onder strikte voorwaarden. De tweede stap van het openingsplan is gezet door de regering, versoepelingen nemen hand over hand toe.
De leden van BC Wassenaar hebben deze week een uitgebreide mail met informatie ontvangen. Die mail kan je lezen bij <Lees meer ....>

Aan de leden van BC Wassenaar,

Gisteren, maandag 17 mei, heeft de regering bekendgemaakt dat stap 2 van het openingsplan gezet kan worden. Met het openingsplan opent het kabinet stap voor stap de samenleving. Bij elke stap verdwijnen er coronamaatregelen. Hoe snel het gaat hangt af van het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen. Het is daarom juist nu belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels blijft houden.
Een van de onderdelen van stap 2 is het heropenen van de sporthallen, dat is iets waar we al maanden op wachten. Vanaf 19 mei mag er – onder voorwaarden – weer binnen gesport worden. Dat gaan we dan ook graag doen, hoewel het badmintonseizoen bijna ten einde is!

Een aantal voorwaarden willen we wel duidelijk neerzetten. Let erop dat je niet alleen aanwezig bent, maar houdt ook rekening met anderen, dat doen anderen ook met jou!

 • Maximaal 30 personen in de sporthal! Verderop zie je de uitwerking hiervan per speelmoment.
 • Er is een registratieplicht mét gezondheidscheck.
 • Trainingen vinden alleen plaats in eigen hal met spelers van eigen badmintonvereniging, school of – trainingscentrum.
 • Het spelen van dubbels is alleen toegestaan als de koppels onderling de 1,5 meter afstand kunnen garanderen. In feite betekent dat bij een dubbel de spelers ieder in hun eigen vak staan. Dus links en rechts. Het is niet toegestaan om tijdens het spel om elkaar heen te lopen. Zeker op recreatief niveau moet een afstand van 1,5 meter mogelijk zijn en is daardoor een dubbel een optie. Spreek dat goed met elkaar af voordat je een partijtje gaat beginnen.
  Weet je niet zeker of het je lukt die afstand te houden tijdens het spel, begin er dan niet aan en speel een enkelspel. Over een drietal weken verwachten we de volgende reeks versoepelingen.
 • Koppels moeten tijdens een training of speelmoment in dezelfde samenstelling bij elkaar blijven.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen gewoon badmintonnen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel onderlinge wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Algemeen:

 • Alle standaard RIVM richtlijnen in acht nemen.
 • Houd overal 1,5 meter afstand, ook op de baan!
 • Niet helemaal gezond, een beetje verkouden: blijf thuis!
 • Draag een mondkapje tot het moment van het betreden van de baan.
 • Senioren (maandag- en woensdagavond) melden zich, voorafgaand aan de speeldag, aan bij de daarvoor aangewezen personen, zo is het aantal van max. 30 personen (maandagavond) en max. 16 personen (woensdagavond) te monitoren.
 • Door zich aan te melden verklaart het lid gezond te zijn en ook gezond naar de sporthal te komen. Daar zal op de registratielijst ter bevestiging een vinkje in het desbetreffende vakje gezet worden.
 • Verplichte registratie met gezondheidscheck, de registratietafel komt in de sporthal te staan op de baan voor het commentaarhok.
 • Op de registratietafel staan ook desinfectiematerialen.
 • Op het informatiebord staat de naam van de corona-verantwoordelijke van het speelmoment. Vooral bedoeld voor handhavers en andere gezagsdragers.
 • In het kader van de AVG wordt de registratielijst na afloop door de corona-verantwoordelijke meegenomen, deze blijft dus niet meer achter in de sporthal.
 • Kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden, óók niet om een jas op te hangen. De toiletten bij de kleedkamers mogen wel gebruikt worden. Onder het nieuwe beheer worden deze ook na iedere dag dat er gesport is schoongemaakt.
 • Neem een flesje water mee naar de baan waar je op gaat spelen, dat voorkomt onnodige wandelingen naar de kant of naar de kraan.
 • Sporthalbar is gesloten.
 • Het is niet toegestaan mini-toernooitjes, grabbelton e.d. te organiseren.
 • Na afloop van het badminton moet je de sporthal zo snel mogelijk verlaten.

Naast deze algemene maatregelen nog enige toelichting per speelmoment:

Zaterdagochtend:

Jeugd mag blijven spelen, zonder veel extra maatregelen.
Ouders en toeschouwers zijn niet toegestaan in de sporthal.

Het aantal van 30 aanwezigen zal niet gehaald worden, daarover geen afspraken gemaakt.

Maandagavond:

De jeugd traint zonder beperkende maatregelen en gaat na de training direct naar huis. Het is niet toegestaan om met de senioren mee te spelen.
Ouders en toeschouwers zijn niet toegestaan in de sporthal.

De competitiespelers kunnen trainen, de recreanten kunnen ook een partijtje spelen. Wel met het in acht nemen van de 1,5 meter regel, ook tijdens het spel.
De competitiespelers sturen Melissa van Deursen (06-31917107) tussen zaterdagochtend en zondagavond een appje als ze maandagavond komen badmintonnen en geven daarmee aan gezond te zijn en ook gezond naar de sporthal te komen. Mocht het maximale aantal toegestane spelers bereikt zijn, dan kom je op de reservelijst en ben je in ieder geval de week erna als eerste aan de beurt.

De recreanten sturen Marian Wessels (06-49752802) tussen zaterdagochtend en zondagavond een appje als ze maandagavond komen badmintonnen en geven daarmee aan gezond te zijn en ook gezond naar de sporthal te komen. Mocht het maximale aantal toegestane spelers bereikt zijn, dan kom je op de reservelijst en ben je in ieder geval de week erna als eerste aan de beurt.

Marian en Melissa stemmen maandagochtend de aantallen met elkaar af. Als er teveel aanmeldingen zijn ontvangen degenen die zich het laatst aangemeld hebben een appje dat ze op de reservelijst geplaatst zijn.

Woensdagochtend:

De 55-plussers hoeven zich niet vooraf te melden. Gezien het aantal 55-plussers zal het max. aantal toegestane aanwezigen (30) niet gehaald worden. Wel een registratieplicht!

Woensdagavond:

De competitiespelers kunnen spelen. Omdat de volleyballers buiten blijven volleyballen is er iets meer ruimte op de woensdagavond. Er zijn 4 banen beschikbaar.

Tot slot:

Wederom een heel verhaal geworden. Het bestuur hoopt echt dat jullie allemaal op een voor iedereen veilige manier omgaan met de mogelijkheden. Bovenstaande regels gelden in ieder geval tot waarschijnlijk 9 juni. Vermoedelijk wordt op die dag stap 3 van het openingsplan gezet.
Mochten er vanuit de veiligheidsregio of Gemeente nog aanvullende maatregelen komen, dan zullen we daaraan moeten voldoen en jullie dat tijdig meedelen.

Speel voorzichtig, hou rekening met elkaar en blijf vooral gezond!

Bestuur B.C. Wassenaar


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook