agenda

Maandag 30 augustus gaat het nieuwe badmintonseizoen van start. Dat doen we zoals altijd in Sporthal de Schulpwei! Aan de leden is via mail meer informatie verstuurd. Wil je de mail lezen, kijk dan bij Lees meer ...

Aan de leden en de ouder(s)/verzorger(s)
van de jeugdleden van BC Wassenaar

Het afgelopen seizoen werd vooral beheerst door Corona. Gelukkig konden we in de zomermaanden op de maandagavond op een normale manier badmintonnen. 
Vanaf maandag 30 augustus gaan we ‘officieel’ van start met het seizoen 2021/2022.
Voor het zover is, wil het bestuur je graag op de hoogte brengen van een aantal belangrijke zaken.

Eerst even dit!
Vrijwel alle informatie over onze vereniging is te lezen op onze website (www.bcwassenaar.nl). De website gebruiken we om je te informeren over de lopende zaken, privacyverklaring, wel of geen badminton, wedstrijdprogramma, uitslagen, verslagen, hoe op te zeggen enzovoorts. Met regelmaat onze website bezoeken houdt je op de hoogte. Misschien is hetgeen je hieronder leest geen nieuws meer voor je!

Aanvang en speeltijden
De begindata en alle speeldagen voor het komende seizoen staan op de website onder het menu-item Agenda. Om het wat makkelijker voor je te maken, lees je hieronder alle aanvangsdata:

Maandagavond senioren: 30-08-2021, 19:30 - 22:00 uur
Maandagavond jeugdselectie: 30-08-2021, 19:00 – 20:00 uur
Woensdagochtend 55+: 01-09-2021, 10:00 - 12:00 uur
Woensdagavond competitie: 01-09-2021, 20:00 - 22:00 uur
Zaterdagochtend jeugd: 04-09-2021, 09:30 - 11.00 uur

Al deze info is ook te lezen op de website. Als op een agenda-item wordt geklikt zijn ook speeltijden en beschikbare banen per avond zichtbaar.

Nieuwe regels en richtlijnen
Door Corona zijn we allemaal wat voorzichtiger geworden. Het is verstandig om die voorzichtigheid nog steeds toe te passen.
Een aantal belangrijke facetten (stand op 22 augustus):

 • We houden ons allemaal aan de RIVM richtlijnen
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering alleen tijdens het sporten), ook in de kleedkamers is de 1,5 m afstand de regel
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan de sporthal, neem voor de zekerheid ook een desinfecterende gel mee van huis
 • Schud geen handen en maak van een high-five een high-racket
 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Blijf ook thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Ga direct naar huis wanneer tijdens het badmintonnen klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak

Deze regels zijn niet zomaar verzonnen of bedacht, het gáát ergens om! Het gaat niet alleen om jouw gezondheid, maar ook om die van je meespelende clubleden. Het is vaker gezegd, het Corona-virus is niet op vakantie! Hou ook de persconferenties van de regering in de gaten, het kan zijn dat er op korte termijn nieuwe versoepelingen worden toegestaan.

Regels in de sporthal
Met ingang van januari 2021 is de exploitatie van de sporthal weer in handen van de Gemeente. De 4 grote huurders (volleybal, handbal, tafeltennis en badminton) zijn nu ook sleutelbezitters geworden. Zoals het er nu naar uitziet zullen wij zelf op al onze huurmomenten de sporthal moeten openen en sluiten. Op zich moet dat soepel kunnen verlopen. 
De sporthal wordt nu 5 keer per week goed schoongemaakt, wekelijks worden de douches op legionella gecontroleerd. En, eerlijk is eerlijk, de sporthal is nu gewoon echt schoon! Dat is wel eens anders geweest.

Hou ook rekening met het volgende:

 • De douches kunnen vanaf 30 augustus gebruikt worden
 • Kleedkamers zijn open, daar mag je plaatsnemen op een veilige afstand van elkaar (dus minimaal 1,5 meter). Is het te druk in de kleedkamer, wacht dan op je beurt
 • De bar is voorlopig nog gesloten. De zaalsportverenigingen stellen alles in het werk om die geopend te krijgen
 • We openen en sluiten zelf, wordt niet ongeduldig als je iets te vroeg bent en de sporthal is nog niet open; hou ook rekening met degene die afsluit. Als hij of zij zegt dat de sporthal gesloten gaat worden, pak je spullen dan en ga naar buiten
 • Kom niet eigenhandig aan ventilatiesystemen of temperatuurregelaars

Shuttles
De nylon shuttles zijn in de sporthal te koop. Vraag er maar om bij een van de commissieleden. Als de voorraad in de sporthal op is volstaat een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De shuttles kunnen tegen contante betaling gekocht worden, de prijzen van de shuttles zijn zo ongeveer dagprijzen. Een losse nylon shuttle kost nu € 2,00, een hele koker met 6 shuttles kost € 10,00.

Algemene Ledenvergadering
Dinsdag 14 september zal in de bestuurskamer van Blauw Zwart de Algemene Ledenvergadering gehouden worden. We beginnen om 20.00 uur. De stukken voor de vergadering staan op de website. Op basis van de huidige RIVM richtlijnen kunnen – buiten het bestuur – nog 30 leden in de bestuurskamer plaatsnemen. De 1,5 meter afstand-regel wordt daarbij in acht genomen. Ervaringen vanuit het verleden leren ons dat deze maximale capaciteit ruim voldoende zal zijn.

Bestuursvacatures
Enige tijd geleden hebben we je al laten weten dat onze huidige secretaris, Ineke Bakker, ermee gaat stoppen. Dat betekende een derde vacature, we hebben ook nog steeds geen algemeen voorzitter en ook geen voorzitter PR. Gelukkig is het bestuur er in geslaagd om de functie van secretaris in te vullen. Scarlet van der Kwaak heeft toegezegd secretaris te willen worden, we zijn Scarlet daar erg dankbaar voor.
Beide andere functies moeten ook spoedig ingevuld worden. Met de verhuizing naar de nieuwe sporthal zullen er toch een aantal zaken besproken en bekeken moeten worden.

Wil je nog vóór de ALV weten wat de functies inhouden, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met één van de bestuursleden. Denk niet ‘een ander doet het wel’, het is gebleken dat dat niet zo is. Jij bent nu zelf aan zet!

We wensen je straks een heel gezellig en gezond nieuw badmintonseizoen en hopen van harte dat Corona geen roet in het eten gaat gooien. Respecteer de regels die ervoor zorgen dat we in een veilige omgeving kunnen badmintonnen, die regels zijn er niet voor niets. Het Corona-virus ligt nog steeds op de loer.

Uiteraard nodigen we je uit om ook eens iemand mee te nemen naar de sporthal om hem/haar kennis te laten maken met onze fascinerende, gezellige en ontspannende vereniging.

Met vriendelijk groet,
Bestuur BC Wassenaar


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook