competitie

De laatste speelweek van de eerste ronde zit erop. In Sporthal de Schulpwei kwamen de tegenstanders op bezoek. Eén ervan vertrok met een overwinning, de overige drie speelden gelijk. Wassenaar 1 deed dat met 4-4 tegen EVBC/Vlietwijk, Wassenaar 2 tegen Veglo en Wassenaar 3 tegen PIP. Wassenaar 4 verloor nipt van koploper De Valken met 5-3. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, eventuele verslagen lees je na een klik op lees meer.

Wassenaar 1 - EVBC-Vlietwijk 1: 4 - 4
Wassenaar 2 - Veglo 5: 4 - 4
Wassenaar 3 - PIP BBV 5: 4 - 4
Wassenaar 4 - Valken de 2: 3 - 5

Team 1 van Badmintonclub Wassenaar moest deze week spelen tegen Vlietwijk. Het team begon heel sterk in de competitie maar de laatste 2 wedstrijden werden er dure punten verloren, hier baalt het team van en zij hoopten vandaag weer de draad op te pakken.
De herendubbel werd gespeeld door Marco van Leeuwen en Maarten Konings. De heren stonden heel sterk te spelen en wonnen deze leuke wedstrijd met 21-17 en 21-15. Tegelijkertijd stonden ook de dames hun dubbel te spelen en de laatste tijd zitten de vrouwen van BCW in een klein dipje maar vandaag stonden de vrouwen heel sterk in hun schoenen en wonnen de wedstrijd in een 3 setter! De eerste set verloren de dames met 19-21 maar Monique Hilgeman en Eveline Spring in ‘t Veld kwamen sterk terug in de 2de set en wonnen deze met 21-15 en de 3e set werd ook gewonnen met 21-15. Hierna stond de eerste heren single op het programma, deze werd door Maarten Konings gespeeld. De eerste set stond Maarten heel goed te spelen en won deze set met 21-15, de 2e set was de tegenstander sterker en won deze met 12-21. Dus Maarten moest voor de 3-setter en de tegenstander bleek in deze set weer een maatje te groot en Maarten verloor deze wedstrijd met 14-21. Toen mocht Eveline haar single spelen en in de eerste set verloor Eveline haar set met 17-21 en de 2e set was 10-21. Na de deze wedstrijd stond het weer gelijk: tussenstand 2-2. Toen mocht Remco de Rooij aan de bak om de 3-2 voor het team binnen te slepen. En in de eerste set stond Remco goed te spelen en sleepte de set met 21-17 binnen maar in de 2e en 3e set was Remco het kwijt en verloor de 2e en 3e set met 11-21 en 9-21. Dit was best jammer en bracht EVBC/Vlietwijk uit Voorschoten met 2-3 voor. De 2e damessingle werd niet gespeeld omdat de tegenstander last had van een blessure. Dus moest deze wedstrijd worden opgegeven. Deze zou gespeeld worden door Sanne Voogel.
Met een 3-3 tussenstand gingen we de mixen in. De eerste mix werd gespeeld door Remco de Rooij en Sanne Voogel. Maar helaas waren Remco en Sanne die normaal heel sterk zijn in de mix verslagen in 2 sets, in de eerste set was het 8-21 en in de 2de set waren Remco en Sanne iets beter maar konden er geen 3-setter uitslepen en werd de 2e set 15-21 verloren. Nu was de stand weer in het voordeel van EVNC/Vlietwijk.
Nu mochten Marco van Leeuwen en Monique Hilgeman voor het gelijkspel gaan want BC Wassenaar was thuis nog ongeslagen. Dit was een spannende wedstrijd en werd in 2 sets binnengesleept met 21-17 en 21-17 en dat betekende dat de wedstrijd eindigde met een 4-4 gelijkspel!

Afgelopen zaterdag speelde team 2 van Badminton Club Wassenaar thuis tegen Veglo. Helaas heeft team 2 nog geen wedstrijd kunnen winnen, misschien zou dat vandaag wel gaan gebeuren. Allereerst de herendubbel met Luc Schiebroek en Jim Stegeman tegen de dubbel van Veglo. Helaas waren deze heren ook nu weer te sterk en konden Luc en Jim niet in de wedstrijd komen met 11-21 en 9-21. De dames dubbel van Mandy de Zwart en Akkemay van Leeuwen liep echter wel weer zoals het hele seizoen en de dames wonnen dan ook weer. De eerste set nog 21-11 maar de 2e set overtuigend met 21-11. Eerste heer Dennis Klaverveld was daarna aan de beurt. Tot nu toe hadden geen van de heren nog een punt kunnen scoren. Tot vandaag, want Dennis speelde zo goed en overtuigend dat hij zijn single in winst kon omzetten: 21-11 en 21-17. Super gespeeld Dennis en absoluut verdiend!
De 1e damesenkel was voor Akkemay een 3-setter die ze uiteindelijk gewonnen heeft met 16-21, 21-17 en 21-15. Weer een punt erbij voor BCW. Bij de 2e herenenkel van Jim was het snel gedaan. Net zoals bij de herendubbel kwam Jim niet in zijn spel en was het gauw beslist met 7-21 in beide sets. Mandy speelde de 2e damesenkel. Hoewel de 1e set nog 21-19 was werd de 2e set makkelijker gewonnen met 21-11. Hierdoor kwam de tussenstand op 4-2 in het voordeel van BC Wassenaar. Helaas werden beide mixdubbels niet meer gewonnen. Mandy en Luc speelden 15-21 en 17-21. Akkemay en Dennis 16-21 en 17-21 en hierdoor kwam er een 4-4 gelijkspel op het wedstrijdformulier.

Helaas verloren we zaterdag met 3-5, maar we zijn trots op het resultaat omdat tegenstander De Valken wel de koploper is. De singles waren echt uitstekend. Nils Zuidhoek speelde een uitstekende partij en won in 3 sets: 8-21, 21-13 en 22-20 in de laatste set. Florence Hélière won ook in 3 sets met 12-21, 21-10 en 21-11 en Carola Mooijman volgde in 2 sets: 21-13 en 21-7. Zelfs Quentin Hélière, net hersteld van een gebroken pols, stak veel energie in de wedstrijd, maar verloor toch in 3 sets 21-19, 9-21 en 7-21. De dubbels en de mixen werden helaas makkelijk verloren. Carola en Desiree van der Wolf verloren met 14-21 en 17-21. Peter Akerboom, die net hersteld was van een zware griep, verloor met Nils met 15-21 en 14-21. Hij verloor ook de mix met Desiree met 15-21 en 10-21. Quentin en Florence verloren eveneens met 9-21 12-21.