competitie

Zaterdag 9 december leverde in Sporthal de Schulpwei maar één winnend Wassenaars team op. Wassenaar 3 zegevierde met 6-2 over BBS. Wassenaar 1 zag koploper Hillegom op bezoek komen. Het werd een 8-0 nederlaag. Wassenaar 2 staat stijf onderaan en dolf ook het onderspit tegen een team van Hillegom, hier was het een 7-1 nederlaag. Wassenaar 4 tenslotte verloor met 5-3 van Dynamo Sassem. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, eventuele verslagen lees je na een klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Hillegom 3: 0 - 8
Wassenaar 2 - Hillegom 6: 1 - 7
Wassenaar 3 - BBS 4: 6 - 2
Wassenaar 4 - Dynamo Sassem 5: 3 - 5

Team 1 van BC Wassenaar speelde zaterdag 9 december thuis tegen BC Hillegom. Na een 4-4 gelijkspel afgelopen zondag tegen BC Veglo was het vertrouwen weer terug bij het team en werd vandaag met goede moed gestart. Helaas verliepen alle partijen net iets anders dan van te voren bedacht... Zat Marco van Leeuwen nog met zijn hoofd in Afrika? Merkte Maarten Konings dat hij een jaartje ouder was geworden?  Dachten de dames er te makkelijk over van te voren? Waar het precies aan heeft gelegen weten we niet, maar helaas bleek BC Hillegom met alle wedstrijden aan het langste eind te trekken. Zij speelden heel stabiel, maakten weinig fouten, waardoor alleen goed spelen voor de BCW’ers vandaag niet genoeg was. We kunnen er lang of kort over praten.. een pijnlijke 0-8 was het resultaat. Toch waren er in iedere partij mooie rally’s te zien en hadden een aantal wedstrijden zeker andere cijfers kunnen laten zien.
Na een (iets te?) warme douche waarin de teleurstelling werd weggespoeld, stond er gelukkig heerlijke worteltaart voor ons klaar en hadden we daarna een gezellige casino-hamburgeravond op het programma. Maandag speelt team 1 de volgende (inhaal-)thuiswedstrijd tegen BKN, hopelijk met wat meer puntjes aan de kant van BCW!

Mark Parlevliet en Quentin Hélière namen de herendubbel voor hun rekening. Na een spannende eerste set, die net met 19-21 werd verloren, wonnen onze heren de tweede set ruimschoots met 21-9. De heren van Dynamo herpakten zich echter in de derde set en wisten die met 19-21 naar zich toe te trekken. De damesdubbel, die werd gespeeld door Carola Mooijman en Desirée van der Wolf, liep niet lekker. Ook het veranderen van tactiek mocht helaas niet baten en de partij werd met 14-21 en 16-21 verloren. Nils Zuidhoek heeft in de eerste single heel erg zijn best gedaan maar was helaas niet opgewassen tegen de heer van Dynamo die met 8-21 en 12-21 de partij won. Daarna kwam Florence Hélière in actie. Zij wist de eerste set met 21-11 makkelijk te winnen maar in de tweede set werd echt om ieder puntje gestreden. Het ging over en weer maar gelukkig viel het kwartje met een stand van 22-20 naar de kant van BCW. Carola had een moeilijke start in de eerste set. Het ging lang gelijk op maar uiteindelijk wist ze toch met 21-16 te winnen. In de tweede set was ze op stoom en deze werd met 21-11 binnen gehaald. Quentin deed in de tweede single qua sterkte niet onder voor de tegenstander. Helaas wist hij in beide sets net de laatste punten niet te scoren en verloor twee keer met 18-21. Mark en Florence speelden de eerste mix. De eerste set was heel spannend. De stand ging lang gelijk op maar Mark en Florence wisten de set met 22-20 binnen te halen. In de tweede set was Dynamo duidelijk minder en werden wat meer fouten gemaakt. De set werd met 21-16 door BCW gewonnen. Nils en Desirée hadden het zwaar in de laatste mix en moesten met 11-21 en 5-21 de winst aan Dynamo laten.