competitie

De laatste speelweek van de eerste competitieronde zit er op. Vrijdag al was Wassenaar 1 aan de beurt voor een wedstrijd tegen Dynamo Sassem. Een gelijkopgaande wedstrijd was het, waarin Dynamo met 5-3 aan het langste eind trok. Zondagmiddag speelde Wassenaar 4 tegen Invictus uit Waddinxveen. Als koploper kwam het team de sporthal binnen, als mede-koploper verlieten zij na enkele uren de sporthal. Gelukkig wel een hele mooie 5-3 overwinning, maar runner-up Voorburg kwam door een 7-1 overwinning op Orbiton langszij. Wassenaar 2 speelde de wedstrijd van week 7 pas op 28 december en verloor met 5-3 van Noordwijkerhout. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Dynamo Sassem 1 - Wassenaar 1: 5 - 3
Noordwijkerhout 2 - Wassenaar 2: 5 - 3
Invictus 8 - Wassenaar 4: 3 - 5

Op zondag 18 november vertrok een viertal van BC Wassenaar 4 naar Waddinxveen. Daar troffen zij team 8 van Invictus met ons oud-lid Desirée! Team 4 staat nog steeds bovenaan de ranglijst dus iedere punt is meer dan welkom om de voorsprong te vergroten.
Thomas Weinberg en Nils Zuidhoek beten de spits af in de herendubbel. De eerste set leek nog wat onwennig en de heren van Invictus wonnen de eerste set met 9-21. Na wat coaching gingen onze heren weer vol goede moed van start! Het ging gelijk op maar de tegenstanders waren toch sterker en de set werd verloren met 13-21. Daarna werd de damesdubbel gespeeld door Stephanie Burgmeijer en Florence Hélière. De dames gingen lekker van start en wonnen de eerste set met 12-21. Tijdens de tweede set kregen Stephanie en Florence iets meer tegenstand van de dames van Invictus. Toch wisten zij stand te houden en wonnen met 18-21. Het eerste punt voor Wassenaar is binnen!
Na de dubbels werden de singelpartijen gespeeld door Nils, Stephanie, Thomas en Florence. Nils wist het heel spannend te maken tijdens zijn eerste set maar verloor desondanks met 21-19. Helaas was de heer van Invictus tijdens de tweede set te sterk voor Nils en werd er verloren met 21-11. Stephanie speelde de eerste damessingel en wist door tactisch te spelen snel de winst binnen te halen: 6-21. Ook tijdens haar tweede set wist zij met haar spel eenvoudig te winnen: 7-21. Weer een punt voor BCW!
Thomas speelde de tweede herensingel en maakte er spannende rally’s van! Hij vloog letterlijk over de baan! Helaas voor Thomas was de tegenstander erg sterk en verloor hij de eerste set met 21-7. Tijdens de tweede set legde Thomas meer druk op de tegenstander en liet hem rennen over veld. Toch was het net niet voldoende en verloor hij met 21-14. De laatste singel werd door Florence gespeeld. Ook zij speelde een mooie eerste set en won met 8-21. Gedurende haar tweede set wist ze de druk op te voeren en won met 4-21. Het staat nu 3-3 en daardoor hangt er veel van de mixen af!
Stephanie en Nils speelden samen de eerste mix. Zij wisten door strak en tactisch te spelen de eerste set te winnen met 14-21. Tijdens de tweede set werd het nog wat spannender en was het een nek-aan-nekrace. Gelukkig wisten Stephanie en Nils kalm te blijven en wonnen met 19-21! Florence en Thomas speelden de tweede mix en wat was het spannend! Van deze wedstrijd hing verlies of gelijkspel af! De eerste set werd verloren met 24-22. Tijdens de tweede set waren Florence en Thomas meer aan elkaar gewend en wonnen zij met 15-21. Op naar de derde set en wat werd er geknokt door beide partijen! De derde set werd gewonnen door BC Wassenaar met 16-21! De laatste punt is ook binnen!
BC Wassenaar 4 wist te winnen met 3-5 en vertrok tevreden naar huis!