competitie

De laatste thuiswedstrijden van 2018, dat was week 10. Wassenaar 1 ontmoette Bacluvo en verloor met 6-2. Wassenaar 2 blijft azen op de tweede plaats. Orbiton werd met 6-2 huiswaarts gestuurd, alweer een stap in de goede richting. Wassenaar 4 kreeg een ander team van Orbiton op bezoek. De uitwedstrijd was nog een ruime 7-1 overwinning voor de Wassenaarders, thuis kwam het tot een winst met 5-3. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Bacluvo 2: 2 - 6
Wassenaar 2 - Orbiton 2: 6 - 2
Wassenaar 4 - Orbiton 5: 5 - 3

Het was voor BC Wassenaar 1 wederom een lastige klus om de thuiswedstrijd tegen Bacluvo te winnen. Afgelopen zaterdagmiddag werd de eindstand 2 – 6. Maar er zijn mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Beide dubbels werden in twee sets verloren, de heren Maarten Konings en Remco de Rooij verloren met 17-21 en 18-21, bij de dames Monique Hilgeman en Sanne Voogel ging het nog minder goed, zij verloren met 16-21 en 9 -21.
In de enkelspelen verloren beide Wassenaarse heren in twee sets, twee keer 17-21 voor Maarten en Remco verloor met 14-21 en 15-21. Bij de dames was het spannender. Sanne Voogel begon goed met 21-18, maar ze verloor daarna de volgende twee sets met 15-21 en 9-21. Monique Hilgeman wist in drie sets het eerste punt binnen te slepen. In de tweede set liet Monique teveel kansen liggen en het werd 11-21, maar de eerste en derde set waren de setstanden gelijk 21-16 dus punt voor BC Wassenaar.
Met een 1-5 achterstand werd aan de mixen begonnen. En ondanks de achterstand maakten beide koppels er prachtige spannende driesetters van. Sanne en Remco wonnen met verlenging de eerste set met 25-23, maar verloren nipt de tweede en derde set met 19-21. Monique en Maarten deden het beter en sleepten het laatste punt binnen in ook een spannende driesetter met setstanden 14-21 en twee keer 21-15. Uiteindelijk dus opnieuw 2-6 tegen Bacluvo uit Voorhout.

Zaterdag 15 december speelde BC Wassenaar 2 een thuiswedstrijd tegen Orbiton. De herendubbel werd gespeeld door Jim Stegeman en Arnaud Hélière, ze kwamen wat moeizaam op gang en verloren de eerste set met 21-11. De tweede set wisten ze heel sterk terug te komen dat werd 21-17. De derde set hebben ze verloren met 21-16. De damesdubbel werd gespeeld door Mandy de Zwart en Scarlet van der Kwaak. Ze waren te sterk voor de tegenstanders, het werd 21-14 en 21-4.
De 1e herenenkel werd gewonnen door Dennis Klaverveld met 21-15 en 21-14. De 1e damesenkel speelde Mandy, die een spannende eerste set speelde en met 22-20 wist te winnen. De tweede set kon ze makkelijker winnen: 21-14 werd het. De 2e herenenkel speelde Arnaud, die wist best makkelijk te winnen met 21-6 en 21- 10. De 2e damesenkel werd gespeeld door Sanne Losekoot, ze begon de eerste set heel sterk en wist te winnen met 21-13. De tweede set had ze meer moeite en verloor met 14-21. De derde zet kon ze het weer oppakken en won met 21-19.
De eerste mix werd gespeeld door Scarlet en Jim, het was een zware pot en de Wassenaarders wisten net niet te winnen het werd een 22-20 en 21-16 nederlaag. De tweede mix werd gespeeld door Sanne en Dennis, een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 21-18 en 21-15 gewonnen werd.
Eindresultaat een hele mooie overwinning voor Wassenaar 2 met 6-2.