competitie

Op 28 november haalde Wassenaar 5 de thuiswedstrijd uit week 4 in, tegenstander was Zeemeeuwen. Met 7-1 werd de wedstrijd gewonnen en staat Wassenaar 5 nu op een prima 3e plaats. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen en de eerdere uitslagen van week 4 klik op lees meer.

De informatie van week 4 compleet:

In week 4 een paar thuiswedstrijden. Vroeg op de zaterdagochtend verloor Wassenaar 1 met invalster Monique Hilgeman (Mandy Akerboom was ziek) met 7-1 van koploper Veglo. 's Middags wist Wassenaar 2 met 5-3 te winnen van Dynamo Sassem en speelde Wassenaar 3 gelijk tegen EVBC/Vlietwijk. De wedstrijd van Wassenaar 4 werd op 21 november gespeeld, KBC werd met 7-1 verslagen. Een week later behaalde Wassenaar 5 hetzelfde resultaat tegen Zeemeeuwen. Wassenaar 3 speelde vrijdagavond nog een inhaalwedstrijd (week 1) tegen Sweti Day en wist die wedstrijd met 6-2 te winnen. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma.

Wassenaar 1 - Veglo 2: 1 - 7
Wassenaar 2 - Dynamo Sassem 2: 5 - 3
Wassenaar 3 - EVBC Vlietwijk 2: 4 - 4
Wassenaar 4 - Katwijkse BC 4: 7 - 1 (21 november 2016)
Wassenaar 5 - Zeemeeuwen 6: 7 - 1 (28 november 2016)

Zaterdag 22 oktober stond de 2de thuiswedstrijd op het programma en de tegenstander was deze ochtend Veglo uit Leiden. We begonnen de wedstrijd om 09:30 i.v.m. Lawrence Panhuyzen die eerder moest vertrekken. Ook was Mandy Akerboom ziek geworden en was er gelukkig Monique Hilgeman die kon invallen.
De wedstrijd werd gestart met de herendubbel van Lawrence en Marco van Leeuwen. De 2 heren die eigenlijk sinds vorig seizoen een ijzersterke dubbel weten neer te zetten. Ook vandaag lukte dat weer en wonnen de mannen in 2 sets van Veglo 23-21 en 21-16. Op de baan ernaast waren inmiddels Monique en Eveline Spring in ’t Veld ook gestart en bij deze partij ging het lang gelijk op maar helaas ging de eerste set met 16-21 naar Veglo. In de tweede set ging het allemaal nog iets sneller en wisten de dames het spel niet naar hun hand te zetten en moesten helaas ook deze set met 12-21 afstaan.
Omdat Lawrence snel weg moest werd er met zijn single gestart. In de eerste set kwam Lawrence niet lekker in zijn spel en verloor de set met 16-21. In de tweede set herpakte hij zich goed maar helaas op het eind wat foutjes waardoor hij net aan met 19-21 verloor. Eveline was op baan 2 met haar single bezig en had een beetje hetzelfde beeld als de wedstrijd van Lawrence. In de eerste set lukte het niet en werd het 14-21 en in de tweede als een trein maar op het eind net 20-22 helaas.
Na deze wedstrijden werd de single van Marco en de mix van Eveline en Lawrence tegelijk gespeeld. Marco speelde een goede eerste set maar de tegenstander was net te sterk met 17-21. In de tweede set ging het niet meer en door veel te veel foutjes werd het maar 10-21. Op de andere baan hadden Eveline en Lawrence het zwaar tegen het sterke mixkoppel van Veglo en kwamen niet verder dan 12-21 en 9-21.
Nog 2 wedstrijden te gaan om wat puntjes binnen te halen. Als eerste de single van Monique. Die een goede wedstrijd speelde met in de eerste set een nipt verlies van 18-21. Maar in de tweede set herpakte ze zich en met wat fantastische “Monique balletjes” wist ze de set met 21-14 te winnen. Op voor de derde set dus! Maar helaas liep die niet als gepland en verloor Monique helaas met 15-21. Inmiddels was het 1-6 in het voordeel van Veglo, alleen Monique en Marco konden nog een puntje pakken in de mix. In de eerste set ging het gelijk op maar Marco en Monique konden het helaas niet afmaken en werd het 21-23. In de tweede set begonnen Monique en Marco niet scherp waardoor ze te ver achterstonden. Er kwam nog wel een inhaalslag maar dit was niet genoeg om het punt te pakken het werd 15-21.
Helaas een 1-7 verlies maar wel weer een heerlijke wedstrijd om te spelen. In de hoofdklasse is alles toch weer een stuk pittiger. Aanstaande dinsdag mogen we weer aantreden, dit keer tegen BIOS in Noordwijk.

In een hele stille hal waar maar 2 teams om 12 uur moesten spelen, trof Wassenaar 2 Dynamo Sassem. Team 2 staat net boven Sassenheim, nu dus hopen dat het geluk eindelijk eens een beetje aan onze kant staat.
De herendubbel van Maarten Konings en Remco de Rooij zag er goed uit en de eerste set werd gewonnen met 21-18. Maar Sassenheim zou Sassem niet zijn als ze niet goed terug vochten. Zo werd de 2e set verloren met 16-21. Helaas konden Maarten en Remco niet winnen in de 3e set en werd het een verliespunt. De dames Scarlet van der Kwaak en Sanne Voogel stonden goed en aanvallend te spelen dus dat waren eigenlijk twee makkelijke sets: 21-7 en 21-9. Zo dat is 1 tegen 1!
Maarten moest tegen Andre Vliem, een oude rot in het veld maar weet altijd weer zijn mannetje te staan en Maarten moest het helaas afleggen in 2 sets. Dus 1-2 achterstand. Sanne haar tegenstander was niet zo sterk als Sanne en vroeg zichzelf af waarom Sanne wel geluk had dat haar dropjes er wel over heen gingen en die van haarzelf niet.... gewoon omdat Sanne goed is... ?. Sanne won in twee sets met 21-9 en 21-8. En toen mocht Dennis Klaverveld zijn enkel spelen, hij stond lekker relaxed op de baan en daardoor lukte ook alles wat hij wilde en dat was erg prettig voor hem maar ook voor zijn team dat hem zo graag een punt gunt. Dennis won zelfs in twee sets: 21-14 en nog een keer 21-14. Top Dennis!!
De twee mixen werden tegelijkertijd gespeeld maar de ene wedstrijd ging makkelijker dan de andere. Sanne en Remco hadden in twee sets weer een punt binnen gesleept, dus inmiddels stond het 5-2.
De mix van Scarlet en Dennis ging wat stroever en waren hele spannende wedstrijden. De 1e set werd gewonnen met 22-20 en de 2e set verloren met 18-21. De 3e set stonden ze erg ver achter maar kwamen zeer goed terug en hadden we nog even de hoop dat ze toch konden winnen.... maar jammergenoeg niet en werd de uitslag in totaal: 5-3 winst voor BCW 2 !!!!

Wassenaar 3 speelde 2 wedstrijden dit weekend, vrijdagavond uit tegen Sweti Day (6-2 winst) en zaterdag een thuiswedstrijd tegen EVBC/Vlietwijk.
Voor de thuiswedstrijd was het team versterkt met Robin De Zwart, die zeer succesvol was met het winnen van de mannendubbel en de tweede herensingle.
Robin en Vincent Moy wonnen de mannendubbel in 3 sets. De damesdubbel werd gespeeld door Juliette Talakua en Florence Hélière. Zij werden door EVBC in 3 sets verslagen. Na een trage start in de eerste set, wisten Juliette en Florence de tweede set te winnen, maar verloren de derde set. Wel met een goede hoop om de volgende keer te winnen in Voorschoten.
Eerste mannensingle werd gespeeld door Arnaud Hélière. Hij werd verslagen door een solide linkshandige speler van EVBC die in staat was nauwkeurig te spelen en erg weinig directe fouten maakte.
Mandy de Zwart speelde de eerste damesenkel en verloor in een prima wedstrijd in 2 sets. Hopelijk voor Wassenaar 3 zouden beide tweede singles, zowel mannen en dames, meer succesvol zijn. Zeer mooie partijen van Robin en Juliette zorgden voor winst in respectievelijk 3 en 2 sets. Zowel Robin en Juliette hebben aangetoond sterk en vastberaden te zijn tot het einde van hun wedstrijden: gewonnen met 19-21, 21-9 en 22-20 en tweemaal 21-18.
De mixen werden gespeeld door Mandy en Vincent en Florence en Arnaud.
De eerste mix werd verloren in 3 sets. Het duo was nog in staat om terug te komen, maar EVBC won de laatste set met 21-9. De tweede mix werd gewonnen in 2 sets: 21-18 en 21-18.
Met een goede eindbalans 4-4, kijken wij nu al uit naar de winst in de return wedstrijd in Voorschoten op 12 december.