competitie
De laatste compTeam4 20162017 2etitiewedstrijden van het seizoen 2016/2017 stonden afgelopen zaterdag op het programma. Alle beslissingen zijn gevallen, en hoe! Door een 7-1 overwinning op de nummer 2, de Valken, werd Wassenaar 4 de onbetwiste kampioen. Gefeliciteerd. Wassenaar 5  was met Schollevaar gewikkeld in de strijd om de tweede plaats achter het ongenaakbare Delft. Door met 4-4 gelijk te spelen hield Wassenaar 5 de tweede plaats heel knap vast. Wassenaar 3 boekte een mooie 6-2 overwinning op het op de tweede plaats staande Gouweslag. Ook Wassenaar 2 liet van zich spreken en won met 7-1 van BIOS. Het reeds gedegradeerde Wassenaar 1 sloot het seizoen af met een 7-1 nederlaag tegen BIOS. Klik hier voor de uitslagen.

Wassenaar 1 - Bios 1: 1 - 7
Wassenaar 2 - Bios 2: 7 - 1
Wassenaar 3 - Gouweslag 3: 6 - 2
Wassenaar 4 - Valken 2: 7 - 1
Wassenaar 5 - Schollevaar 11: 4 - 4

Zaterdag 28 januari speelde BC Wassenaar 4 tegen de De Valken 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien team 4 nog steeds koploper was en 4 punten zouden voldoende zijn om kampioen te worden. Maar ook De Valken maakten nog kans op de 1e plaats met maar 2 punten achterstand op Wassenaar. Sommige spelers waren nerveus, andere iets minder, maar ze hadden er allemaal zin in.
Mark Parlevliet en Sven van Kuyen gingen van start en speelden de herendubbel. Zij waren net iets sterker dan de tegenstander en wonnen met 21-17 en 21-15. Het eerste punt voor Wassenaar! Daarna was het de beurt aan Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen. De eerste set werd verloren met 19-21. Daarna kwamen de dames goed terug en wonnen met 21-15. In de derde set werd er hard gestreden en de winst ging naar Wassenaar met 21-15.
Robin de Zwart speelde de eerste herensingle. De eerste set verloor hij met 14-21, maar hij kwam terug in de tweede set en won met 21-19. De tegenstander bleek te sterk in de derde set: 17-21.
Stephanie speelde de eerste damessingle en ging lekker van start in de eerste set: 21-11 winst. De tweede set werd haar moeilijker gemaakt door de tegenstander. Stephanie stond achter, maar wist dit uiteindelijk om te zetten in winst: 21-19. Inmiddels 3 punten voor Wassenaar, nog 1 te gaan!
Mark speelde de tweede herensingle en ook hij speelde een goede eerste set: 21-12. De spanning nam toe in de tweede set, de tegenstander bood meer verzet dan in de eerste set. De laatste paar punten stond het hele team aan de zijlijn in spanning te wachten..... Mark won met 21-16! De 4 punten waren binnen!
Na wat gejuich weer snel verder, er moesten nog 3 wedstrijden gespeeld worden! Carola Mooijman speelde de tweede damessingle en zij bleek te sterk voor haar tegenstander. Zij won overtuigend met 21-10 en 21-11.
Toen werden de mixen gespeeld. Als eerste was het de beurt aan Robin en Melissa, een superduo! De eerste set was spannend, het ging gelijk op, maar ze wisten te winnen met 21-19. En ook de tweede set werd gewonnen: 21-15 winst. Inmiddels staat het 6-1 voor BC Wassenaar 4. Sven en Carola speelden de tweede mix en ook daar was de eerste set spannend! Maar met een verlenging wonnen zij met 22-20. De tweede set werd ook gewonnen met 21-16!
Wat een feest, er waren 4 punten nodig om kampioen te worden maar BC Wassenaar 4 won met 7-1 van De Valken 2!