bcw

De jeugdcommissie behartigt alle belangen van de jeugd van B.C. Wassenaar. In samenwerking met de trainer(s) worden de competitieteams samengesteld. Het vervoer van en naar de uitwedstrijden valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders van de jeugdspelers. De jeugdcommissie stelt wel voor ieder team een basisvervoersschema op. Aan het eind van het seizoen vindt er een gezellige afsluiting plaats, die georganiseerd wordt door de activiteitencommissie. De voorzitter van de jeugdcommissie heeft zitting in het bestuur.

B.C. Wassenaar kent een tweetal categoriën bij de jeugd: de mini's (van 5 tot ca. 8 jaar) en de junioren (van ca. 8 tot 18 jaar).

Mini's
De allerkleinsten van onze vereniging worden op de zaterdagochtend in de sporthal opgevangen en begeleid door een aantal vaste begeleiders. Met aangepaste materialen (kortere rackets) maken zij op speelse wijze kennis met de badmintonsport. Gedurende de tijd die zij aanwezig zijn is er uiteraard ook nog gelegenheid voor een spelletje en een drankje (in de pauze).

Verdere Informatie

Voor wie:
Kinderen van 5 tot en met ca. 8 jaar

Training:
September t/m mei: anderhalf uur per week begeleiding

Dag en tijd:
September t/m mei: zaterdag 09:30 - 11:00 uur

Kosten (seizoen 2021/2022):
€ 145,00 per jaar

Junioren
Ook zij spelen op de zaterdagochtend. De beginnende junioren krijgen op zaterdagochtend training van een badmintonbegeleider. Iedere gevorderde (competitiespelende) jeugdspeler krijgt training van een gediplomeerd trainer (op de maandagavond) en kan daarnaast op de donderdagavond vrij spelen. Alle junioren worden vanaf het 2e seizoen van hun lidmaatschap ingedeeld in een competitieteam. Afhankelijk van hun sterkte en/of leeftijd spelen zij in een opstap- of jeugdcompetitieteam. Hiervoor moet apart een competitieshirt worden aangeschaft. De jeugdcompetitie start begin februari en eindigt eind mei. De thuiswedstrijden worden op de zaterdag gespeeld. De uitwedstrijden vinden plaats op zaterdag of zondag. Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 meisjes en 2 jongens.

Voor de gehele jeugdafdeling worden ook nog andere activiteiten georganiseerd, zoals vriendschappelijke wedstrijden tegen andere verenigingen en grabbeltontoernooien. Tijdens het seizoen worden de clubkampioenschappen gehouden. Dit geschiedt in een aantal sterktecategoriën. De shuttles voor de jeugdleden worden gratis verstrekt, zowel op de zaterdagochtend, maandagavond als tijdens de competitie. Jeugdleden die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt kunnen met hun badmintoncarrière doorgaan als competitiespeler/speelster of als recreant.

Verdere Informatie 

Voor wie:
Kinderen vanaf ca. 9 jaar

Training:
Alle trainingen vinden dit seizoen plaats in Sporthal de Schulpwei.
1,0 uur per week o.l.v. een trainer voor de gevorderde jeugd
1,5 uur per week begeleiding voor de gevorderde jeugd
1,5 uur per week begeleiding voor de beginnende jeugd

Dag en tijd:

Maandag  19:00 - 20:00 uur, sept. t/m mei (gevorderden)
Zaterdag    9:30 - 11:00 uur, feb. t/m mei (beginners en gevorderden)

Kosten (seizoen 2021/2022):
€ 175,00 per jaar*
*) Junioren die meespelen en -trainen in de seniorencompetitie betalen € 230,00 per jaar.

Samenstelling Jeugd Commissie

jochem Voorzitter
Jochem Donath
tel. 06-31917107
 vacant Lid
Vacature
   
   
Samenstelling Activiteiten Commissie
   
melissa Lid
Melissa van Deursen
maarten Lid
Maarten Konings
RemcodeRooij Lid
Remco de Rooij
jochem Lid
Jochem Donath

Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook