bcw

Deze week was er weer een persconferentie van het herendubbel Rutte/de Jonge. Zij vertelden dat we weer terug gaan naar de situatie van een tweetal weken geleden. De leden van BC Wassenaar hebben hierover een mail ontvangen. De tekst van de mail staat bij Lees meer....

Aan de leden van BC Wassenaar,

Na de mail van 7 november  j.l. “Aanpassing Corona maatregelen” is er weer een persconferentie geweest van Rutte en De Jonge. Op die persconferentie werd duidelijk gemaakt dat we weer teruggaan naar de periode van vóór de extra maatregelen. Dat gaat BC Wassenaar ook doen, maar we willen een aantal zaken wel wat scherper neerzetten!

De eerder verstuurde mails zijn hier te lezen:
7 november 2020: Aanpassing Corona maatregelen

17 oktober 2020: Badminton en Corona, wat kan er……

Een kleine opsomming van de belangrijkste punten:

  • Trainingen vinden alleen plaats in eigen hal met spelers van eigen badmintonvereniging, school of – trainingscentrum.
  • We adviseren om geen dubbels te spelen omdat 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden in een wedstrijdsituatie. Als dat – op recreatief niveau - wel kan en de spelers houden ieder hun eigen ‘vak’, dan moet een afstand van 1,5 meter mogelijk zijn. Spreek dat goed met elkaar af voordat je een partijtje gaat beginnen.
  • Trainingsvormen waarbij maximaal 4 mensen op een baan staan en 1,5 meter afstand houden mogen.
  • Koppels en viertallen moeten tijdens een training of speelmoment in dezelfde samenstelling bij elkaar blijven.
  • Wedstrijdvormen vinden alleen plaats binnen eigen vereniging en voor 18 jaar en ouder met minimaal 1,5 meter afstand, ga hier verstandig mee om.
  • Voor de jeugd is er niets gewijzigd. Kinderen tot en met 17 jaar mogen gewoon badmintonnen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel onderlinge wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Weet dat je niet alleen op de baan staat! Niet alleen voor je eigen plezier, ook voor dat van anderen. Er staat iemand naast je en er staan twee leden tegenover je. Hou dus rekening met elkaar, zodat alle vier de spelers gezond weer de baan af kunnen stappen.

Wat niet veranderd is, is het aantal personen dat in de sporthal aanwezig mag zijn. Het is voor bepaalde speelmomenten weer noodzakelijk je aan te melden. Zo kunnen we in de gaten houden of het maximum aantal personen niet overschreden wordt. Wie je moet bellen is niet gewijzigd en staat in de mail van 17 oktober.

Met vriendelijke groet,

Bestuur BC Wassenaar 


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook