bcw

gezellige tafel met KimBadminton Club Wassenaar (BCW) werd op 1 juni 1974 opgericht en vierde onlangs op zaterdag 1 juni 2024 het 50 jarig jubileum. Door de vergrijzing en op advies van Badminton Nederland (BN) werd in navolging van andere badmintonverenigingen ook gekozen voor een 55-Plus afdeling.
De vaste reporter van de 55-plussers heeft een leuk verhaaltje over de historie geschreven. Bij [Lees meer...] kan je zijn verhaal, voorzien van een paar foto's, lezen.

 Badminton Club Wassenaar (BCW) werd op 1 juni 1974 opgericht en vierde onlangs op zaterdag 1 juni 2024 het 50 jarig jubileum. Door de vergrijzing en op advies van de Badminton Nederland (BN) werd in navolging van andere badmintonverenigingen ook gekozen voor een 55-Plus afdeling en kon op de woensdagmorgen een derde gedeelte van de sporthal gehuurd worden, omdat daar ook al de gymnastiek voor ouderen (WOB) werd gehouden. Oud BCW voorzitter Henny Corèl, avondspeler Henk Derks en Leo Koot, die al meer dan 18 jaar geen badminton had gespeeld, staken de koppen bij elkaar, maakten wat oudere spelers enthousiast en op woensdagmorgen 15 september 1999 konden 12 spelers van start bij die eerste keer 55-Plus.

Badminton speelster Alberta Slootweg van de maandagavond recreatie maakte tijd vrij om die ouderen nog wat bij te brengen en werd met Leo Koot deel van de 55-Plus commissie. Met Elly Calis, die al vanaf aanvang meespeelde bij de 55-Plus kwamen er voor haar nog wat bekenden meespelen, die zij nog herkende van vroeger bij de Kajoma: een jeugdvereniging, die op de zolder van het toenmalige Patronaatsgebouw (de huidige Warenar) hun “Soos” hadden onder wakend oog van een kapelaan van de Willibrorduskerk.

Al in het tweede seizoen telde de 55-Plus afdeling ruim 22 leden, die niet alleen leuk konden badmintonnen maar ook sociaal gezellig met elkaar omgingen bij het koffiedrinken vaak met gebak, als er iemand jarig was. Ook diverse competities tegen andere 55-Plus clubs in de buurt, meedoen aan bedrijventoernooien, eigen grabbelton wedstrijden en prijsuitreikingen gevolgd door een brunch, die vaak bij een van de leden thuis werd aangeboden met hapjes door iedereen gemaakt.

De 55-Plus commissie werd aangevuld met Rob Beuk, die tussen 1990 en 2000 ook al jeugdbegeleider was geweest en die de nodige informatie naar de leden verzorgde. Het ledental bleef schommelen tussen 22 en 26 leden. Helaas zijn er af en toe wat blessures en ook zieken, maar die krijgen altijd voldoende aandacht van de andere leden. Helaas zijn we de natuur niet altijd de baas en moeten we ook soms met z’n allen bedroefd afscheid van ’n lid nemen.

Doordat we bij de 55-Plus afdeling goed met elkaar om gaan, staat bijna iedereen steeds klaar om te helpen bij opbouwen en afbreken van palen en netten, zelfs de stoeltjes uit het berghok. In 2024 overgegaan van de oude vertrouwde maar in slechte staat verkerende sporthal “De Schulpwei” naar de ver weg geplaatste gloednieuwe sporthal “De Duinpan” op het terrein van de Kieviten. Zo is er niet alleen die 50 jaar bij BCW voorbij gegaan, ook onze 55-Plus afdeling bestond op 15 september 2024 vijfentwintig jaar en dat jubileum vierden wij op woensdagmiddag 18 september met praktisch alle leden in café “Rooie Cor”, waar we Elly Calis decoreerde met een chocolade medaille, omdat zij het langst spelende 55-Plus lid bij onze vereniging is.

55-Plus reporter
Rob Beuk

Aat en Elly met medaille

Alberta en Elly buiten

gezellige tafel met Kim

heren op een rij

het dameskransje

lekker in het zonlicht


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook