competitie

In de vierde competitieweek was het weer tijd voor thuiswedstrijden. Wassenaar 1 deed het prima en versloeg Drop Shot met 5-3, Wassenaar 2 lukte het niet om een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Merenwiek en verloor met 2-6. Wassenaar 3 speelde wel gelijk, tegen Shuttle 74 werd het 4-4. Wassenaar 4 stuurde Katwijk huiswaarts met een 7-1 nederlaag. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, eventuele verslagen lees je na een klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Drop Shot 8: 5 - 3
Wassenaar 2 - Merenwiek 1: 2 - 6
Wassenaar 3 - Shuttle 74 1: 4 - 4
Wassenaar 4 - Katwijkse 4: 7 - 1

Zaterdag 21 oktober was het zover BC Wassenaar 1 mocht aantreden tegen Drop Shot 8. Het leek een op papier lastige wedstrijd te worden en in de praktijk was het inderdaad een lastige wedstrijd. We begonnen met de herendubbel van Maarten Konings en Marco van Leeuwen. Beide sets waren erg spannend, maar ze wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-17 en 21-16. Vervolgens mochten de dames Sanne Voogel en Monique Hilgeman aantreden voor de damesdubbel en zij wonnen overtuigend met 21-10 en 21-11.
Daarna mocht Maarten aantreden voor de eerste herensingle. De eerste set verloor hij helaas met 21-12. In de tweede set kwam Maarten goed terug en deze set won hij dan ook met 21-18. Toch kon Maarten het niet doortrekken in de derde set en verloor hij de derde set met 21-11. Sanne mocht aantreden voor de eerste vrouwensingle en zij had weinig moeite met haar tegenstandster. Zij won de wedstrijd met 21-13 en 21-14. Remco de Rooij mocht aantreden voor de tweede herensingle. In de eerste ging het redelijk gelijk, maar helaas verloor Remco de eerste set met 21-16. Remco ging met vertrouwen de tweede set in, maar helaas verloor hij de tweede set met 21-9. Monique trad aan voor de tweede vrouwensingle en dit werd een spannende wedstrijd. Monique won de eerste set met 21-16. In de tweede set was het erg zwaar voor Monique en zij verloor de tweede set helaas met 21-8. De derde set was erg spannend, maar helaas verloor zij de derde set met 21-19.
Als laatste werden er twee mixen gespeeld en deze moesten wij winnen om er met de winst van door te gaan. Remco en Sanne begonnen aan de eerste mix en deze was erg spannend. Remco en Sanne kwamen al vroeg op achterstand, maar zij konden de eerste set uiteindelijk naar zich toe trekken met 21-19. In de tweede set kwamen Sanne en Remco al snel op voorsprong en zij behielden deze voorsprong tot het einde van de wedstrijd, de tweede set wonnen ze met 21-17. Marco en Monique mochten aantreden voor de tweede mix en zij hadden maar een doel en dat was winnen. In de eerste ging het redelijk gelijk op, maar zij wonnen de eerste set met 21-15. De tweede set was een kopie van de eerste set en deze werd gewonnen met 21-16.

Vandaag stond voor BC Wassenaar 4 de wedstrijd tegen Katwijk 4 op het programma. Helaas waren er al voor de start 2 uitvallers, Quentin Heliérè met een polsblessure en Florence Heliérè waardoor we met z’n vieren de strijd moesten aangaan. Quentin beterschap gewenst met de polsbreuk.
In de herendubbel waren de tegenstanders in de eerste set nog niet helemaal lekker in hun spel waardoor deze met 21-13 redelijk makkelijk gewonnen werd. De tweede set verliep spannender maar door het goed achterin houden van de tegenstanders wed deze set gewonnen met 21-18. De damesdubbel van Carola Mooijman en Desirée van der Wolf liep als een trein, een goede afwisseling van lange slagen en goed kort over het net spel maakte dat de partij in twee sets werd gewonnen, 21-21-11 en 21-10. In de herenenkel van Nils Zuidhoek tegen Richard werd goed gebruik gemaakt van het thuisvoordeel. De tegenstander had moeite met het licht in de zaal waardoor Nils door de shuttle goed in het spel te houden en goed te blijven plaatsen kort werk maakte van deze partij, 21-9 en 21-11. Carola speelde een damesenkel partij uit het boekje. Na een paar slagen was duidelijk waar de zwakke plek was van de tegenstander en werd er door goede diepe slagen op de zwakke plek van de tegenstander gespeeld die daardoor niet echt in het spel kon komen 21-6. De aanwijzingen van de tegenstander tijdens de wissel konden niet voorkomen dat de tweede set eindigde zoals de eerste 21-6. De herenenkel van Mark begon spannend. De heren waren aan elkaar gewaagd en scoorden om de beurt waardoor de score gelijk op bleef gaan. Amol kon in het einde van de eerste set net wat beter plaatsen waardoor Mark er net niet meer bij kon. De eerste set ging met 18-21 naar KBC. In de tweede set werd als het geheime wapen van Mark ingezet, de trui waardoor hij niet meer kon klagen dat het te koud was. Mark was nu wel op tijd bij de shuttle en kon door goed te plaatsen de tweede set, 21-10, en uiteindelijk de derde set, 21-12, naar zich toetrekken waardoor er in drie sets gewonnen werd. In het laatste damesenkelspel nam Desirée het op tegen Marit. Helaas beheerste Marit het korte net spel erg goed waardoor Desirée kon worden uitgespeeld en de partij in twee sets naar KBC ging, 9-21 en 6-21. In de gemengddubbel namen Carola en Nils het op tegen Bart en Monique. De zwakke plekken van de tegenstanders hadden ze al goed door in de eerdere partijen tegen deze tegenstanders dus er werd netjes en snel gewonnen in twee sets, 21-7 en 21-12. In de laatste partij, de tweede gemengddubbel namen Desirée en Mark het op tegen Marit en Richard. De eerste set was erg spannend, zeker door het goede korte spel van de tegenstandster, maar werd helaas verloren met 19-21. Er werd daarom een tandje bij gezet en waarbij Desirée liet zien dat je van een tegenstander best wat kan leren door zelf ook het korte spel scherper te gaan spelen en als de kans zich voordeed nog wat af te wisselen met een smash. De dame van KBC werd wat voorzichtiger na dit fellere spel waardoor de openingen goed benut konden worden en de tweede en derde set beide met 21-14 gewonnen werden door BCW. Het eindresultaat van de dag was 7-1 in het voordeel van BCW.