competitie

De laatste competitieronde zit erop, voor Wassenaar 4 nog een inhaalwedstrijd a.s. maandag. Wassenaar 1 sloot af met een mooie 5-3 overwinning op Dynamos Sassem. Het al gedegradeerde Wassenaar 2 deed het leuk tegen de onaantastbare kampioen BIOS. De nederlaag was beperkt: 6-2. EVBC/Vlietwijk was net aan te sterk voor Wassenaar 3 en ging met een 5-3 overwinning terug naar huis. Wassenaar 4 tenslotte won netjes met 6-2 van Hillegom en kan a.s. maandag (bij minimaal een gelijkspel) nog op de 3e plaats eindigen! Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, eventuele verslagen lees je na een klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Dynamo Sassem 1: 5 - 3
Wassenaar 2 - Bios 1: 2 - 6
Wassenaar 3 - EVBC/Vlietwijk 2: 3 - 5
Wassenaar 4 - Hillegom 9: 6 - 2

Op zaterdag 27 januari 2018 was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander voor deze wedstrijd van BCW 1 was Dynamo Sassem 1. Er werd gestart met de heren- en damesdubbel. Bij de heren werd er gespeeld door Maarten Konings en Remco de Rooij en bij de dames Eveline Spring in’t Veld en Monique Hilgeman. De heren wilden na de gewonnen dubbel van afgelopen maandag hun goede spel doorzetten in de wedstrijd van vandaag. Dit lukte voor het grootste gedeelte van de wedstrijd, alleen met de beslissende punten kwam er toch wat spanning om de hoek kijken. En werd deze spannende en leuke wedstrijd helaas verloren met 18-21, 21-18 en 15-21. Op baan 2 waar de damesdubbel bezig was ging het in de eerste set van een leien dakje en werd er gewonnen met 21-16. In de tweede set kwam Dynamo wat meer in hun spel en wisten het initiatief en zo een voorsprong te nemen. Dit hielden ze vast tot halverwege de set, toen ging Wassenaar weer als een trein en wisten de achterstand om te buigen tot een 21-19 winst.
Omdat de herendubbel een driesetter was, werd er op baan 2 gestart met de eerste damesenkel door Eveline. Een leuke wedstrijd om naar te kijken die constant gelijk op ging. Alleen wist Eveline aan het einde van beide sets het net niet bij te houden waardoor de tegenstander beide sets wist te pakken met 17-21 en 15-21. Op baan 1 was Marco van Leeuwen intussen gestart met de eerste herenenkel. De eerste set liep gesmeerd en werd met 21-8 gewonnen. In de tweede set liet hij zich iets teveel meenemen in het spel van de tegenstander en, ondanks een eindsprint, verloor hij deze met 18-21. Een derde set was het gevolg, hierin pakte hij zijn eigen spel weer op en wist deze wederom met 21-8 te winnen.
Vervolgens was het de beurt aan Sanne en Maarten om te singelen. Maarten die regelmatig dit seizoen vergat te winnen, speelde net als afgelopen maandag heel ontspannen en sterk. In 2 sets wist hij de winst naar zich toe te trekken met 21-16 en 21-15 een mooie afsluiting van het seizoen voor hem! Sanne had op de andere baan geen moeite met haar tegenstander, ze hield haar hoofd koel en speelde in 2 sets met 21-8 en 21-12 het vierde punt voor BCW binnen.
Met alleen de mixen nog te gaan stond BCW mooi met 4-2 voor. Een gelijk spel was dus minimaal binnen maar met deze stand was een overwinning allicht te proeven. De tegenstander had alleen “tactisch” hun eerste en tweede mix omgedraaid. Er werd gestart met de tweede mix door Monique en Marco omdat Sanne nog aan het singelen was. Monique en Marco die dit seizoen pas 1 mix verloren mochten het opnemen tegen de eerste mix van Dynamo. De eerste set liep voor geen meter en gingen ze teveel met het spel van de tegenstander mee en verloren met 12-21. In de tweede set herpakten ze zichzelf en met een heerlijk snel spelletje werd het 21-11. Ook in de derde konden ze dit vasthouden en de winst pakken met 21-16. Intussen waren Remco en Sanne op de andere baan ook begonnen aan hun mix. De eerste set werd helaas verloren met 16-21. In de tweede set werd het enorm spannend op het eind bij een stand van 15-20 begon alles op zijn plek te vallen. Remco wist door een paar scherpe services de tegenstander tot fouten te verleiden. Maar helaas werd de set met 19-21 in het voordeel van Dynamo beslist.
Een mooie 5-3 overwinning waarmee Wassenaar 1 hun 6de plek in de competitie nog even extra sterk maakte. Handhaving in de eerste klasse was het doel voor dit seizoen en dat is mooi gelukt.

De laatste wedstrijd van een bewogen jaar voor team 2! Blessures, ziekte en een heel vervelend incident welke we heel snel willen vergeten.
Bios was al kampioen bij aanvang van deze wedstrijd, waar wij al gedegradeerd waren. Iedereen kon dus vrijuit spelen.
Helaas was Jim Stegeman er niet bij waardoor we dit jaar geen enkele keer als compleet team gespeeld hebben.
De dubbel van de heren Dennis Klaverveld en Luc Schiebroek ging helaas verloren.Tegelijkertijd speelden de dames Mandy de Zwart en Akkemay van Leeuwen de damesdubbel in een spannende driesetter. Waar de 1e set gemakkelijk werd gewonnen, verloren zij de 2e met 19-21. Maar in de 3e set gaven ze nauwelijks kansen weg en met 21-13 werd bevestigd dat zij dit jaar een heel sterk koppel zijn geworden.
Daarna de singles: de beide heren waren niet opgewassen tegen de ervaring en vooral het doorzettingsvermogen van de Bios-mannen. Ze waren gewoon een maatje te groot. Akkemay liet in de 1e damesenkel zien dat ze weer helemaal op het oude niveau kan spelen. Ze had nauwelijks moeite om de toch wel sterke 1e dame van Bios te verslaan. De jonge Mandy heeft het haar tegenstandster met flink wat meer jaren ervaring, flink lastig gemaakt. Mandy heeft dit jaar enorm veel geleerd van dit soort tegenstanders. Met 20-22, 21-18 en 15-21 kan ze best tevreden zijn!
Daarna de mixen: Dennis speelde met Scarlet van der Kwaak, die vrijwel het hele seizoen door een schouderblessure vooral op de telstoel heeft gezeten! De 1e set werd nipt met 18-21 verloren. De 2e set daarna had een zeer spannend einde waarbij zelfs de tellers op de aanliggende banen afgeleid waren. Helaas moesten Dennis en Scarlet met 24-26 de winst aan de tegenstander laten.
Ook Luc en Akkemay lukte het in de laatste mix niet om nog te scoren.
Al met al een eindstand van 2-6 tegen de kampioen. Vooral Luc en Mandy hebben dit jaar erg veel geleerd. Volgend jaar zullen in een lagere klasse en mogelijk met een andere samenstelling, leukere en betere wedstrijden worden gespeeld. Nu op naar New Age en de Clubkampioenschappen…

BC Wassenaar 4 speelde zaterdag de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen BC Hillegom, dit keer speelden we zonder Mark Parlevliet die thuis zat met een zieke dochter en daardoor helaas moest afzeggen. Mark had nog wel even tijd om voor een heerlijke versnapering te zorgen voor ná de wedstrijd, dank je wel Mark de muffins smaakten heerlijk.
En dan de wedstrijd, die ging van start met het mannendubbel van Quentin Hélière en Peter Akerboom, deze dubbel liep niet zo vlot als gehoopt en dat had te maken met het wedstrijdritme van Peter en pech van Quentin. De heren van Hillegom waren wel bij de les en konden daardoor naar een verdiende overwinning spelen (13-21, 16-21). De damesdubbel werd een harde strijd die na een driesetter pas beslist werd, Florence Hélière en Desirée van der Wolf moesten alle zeilen bijzetten in de partij maar haalden uiteindelijk verdiend het winnende punt binnen (18-21, 22-20 en 24-22).
Nils Zuidhoek begon hierna aan zijn singlepartij die hij wat te makkelijk begon waardoor de tegenstander de 1e set wist te winnen, na wat tips en aansporing ging Nils vol voor de winst en walste bijna over zijn tegenstander heen en behaalde hij zo zijn zeer verdiende winst (14-21, 21-11 en 21-17). Florence deed het beter, ze was duidelijk beter en veel slimmer in haar spel dan haar tegenstandster en wist ook redelijk makkelijk in 2 sets te winnen (21-9, 21-14). Quentin speelde een hele mooie singlepartij tegen een zeer ervaren en gevaarlijke tegenstander, het spel ging op en neer en ook hier waren er 3 sets nodig om tot een prachtige overwinning te komen waar hij terecht super blij mee was (21-14, 15-21 en 21-13). Carola Mooijman speelde ook een single partij en had heel veel zin in en dat was vette pech voor haar erg goed spelende tegenstandster, de dames hadden er 3 sets voor nodig om te weten wie de sterkste was en ik zei al Carola had een super dag en pakte daardoor uiteindelijk ook de winst (5-21, 21-19 en 21-17).
De 2 mixeddubbelpartijen waren voor het duo Carola/Nils en Desirée/Peter. Voor Carola en Nils was het helaas in 2 sets al over omdat de ervaren tegenstanders nét effe wat slimmer omgingen met de kansen (18-21, 15-21). Desirée en Peter hadden de eerste set moeite om de shuttles binnen de lijnen te houden waardoor de 1e set verloren ging, na tactisch overleg en zuiver spel in de 2de en 3de set werd de winst redelijk makkelijk binnen gehaald (21-23, 21-13 en 21-10). Gefeliciteerd Team 4 wat een mooie overwinning 6-2.