competitie

De vierde competitieweek bestond uit een drietal thuiswedstrijden. Wassenaar 1 stond afgelopen maandag al op de baan en verloor nipt met 5-3 van EVBC/Vlietwijk. Zaterdag kwamen de teams 2 en 4 in actie. Beide teams wisten ruim te winnen. Wassenaar 2 behaalde de maximale score tegen Conquesto met een 8-0 overwinning, Wassenaar 4 kon één partij niet tot winst brengen en won met een ruime 7-1 van Randstad. Met deze uitslag nestelde Wassenaar 4 zich comfortabel op de eerste plaats. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Evbc Vlietwijk 1: 3 - 5
Wassenaar 2 - Conquesto 9: 8 - 0
Wassenaar 4 - Randstad 5: 7 - 1

Wassenaar 2 - Conquesto 9: 8 - 0
Wassenaar
2, bestaand uit Mandy de Zwart, Sanne Losekoot, Scarlet van der Kwaak, Dennis Klaverveld, Jim Stegeman en helaas de geblesseerde Luc Schiebroek, moest tegen team 9 van Conquesto uit Zoetermeer. Gelukkig konden ze rekenen op Arnaud Hélière die als invaller meespeelde en die ook meteen mocht beginnen met de herendubbel. Werd de eerste set nog verloren, daarna kwamen de heren van BC Wassenaar op gang en werden de 2e en 3e set makkelijk gewonnen. Tegelijkertijd speelde de dames ook de dubbel die in 2 sets gewonnen werd.
Bij de competitie van badminton zijn na de dubbels de enkelpartijen aan de beurt. Om te beginnen de 1e heer en 1e dame en daarna de 2e heer en 2e dame. Al deze 4 wedstrijden werden door goed spel, met spannende rally's, een 3-setter, en een verlenging ook allemaal gewonnen. En zo ging team 2 met een 6-0 voorsprong aan de 2 mixwedstrijden beginnen. Ook deze laatste wedstrijden werden zonder veel moeite gewonnen wat een einduitslag opleverde met een verdiende 8-0!

Wassenaar 4 - Randstad 5: 7 - 1
AfterBadmintonZaterdag 13 oktober speelde koploper BC Wassenaar 4 de 2de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Randstad BC 5. Gezien de tussenstand op de ranglijst is de verwachting hoog en is er ook een beetje prestatiespanning te voelen bij de teamleden maar het goede gevoel overheerst en iedereen heeft zin in een lekkere pot badminton.
De start van herendubbelpartij was voor Peter Akerboom en Quentin Hélière, waarin de 1ste set lang gelijk op ging. Helaas verloren ze langzaam de grip op de wedstrijd en verloren ze de set met 18-21. De 2de set  wilde ze dit rechtzetten maar helaas ging het al snel mis en moesten ze hun meerdere erkennen in hun tegenstanders 6-21 en dat was een tegenvaller. De hoop was nu gericht op de dames Carola Mooijman en Florence Hélière waarin Carola nog wel even moest warm draaien wat tot gevolg had dat de eerste set nipt verloren ging 20-22. De 2de en derde set herpakte Carola zich en samen met Florence deden ze er beide een schepje bovenop en dat was wat de wedstrijd nodig had om de winst binnen te behalen 21-15 en 21-9.
Daarna waren de singlepartijen van Nils Zuidhoek, Quentin, Stephanie Burgmeijer en Florence aan de beurt en daarin lieten ze allemaal zien waarom Wassenaar 4 terecht koploper is. Nils begon moeizaam aan de wedstrijd en  was ook nog niet goed “los”. Na wat tips en aanmoediging maakte Nils terecht korte metten aan zijn singlepartij 21-19,21-6 wat een prima uitslag is. Quentin had nog wat recht te zetten van de verloren dubbelpartij en liet er geen gras over groeien, met mooi spel en snoeiharde smashes won ook hij zijn singlepartij 21-14, 21-12, wat een goede revanche. De dames deden hier zeker niet voor onder en Stephanie maakte ook snel duidelijk wie de meeste aanspraak maakte op de winst. Met mooie slagen en tactisch goed geplaatste shuttles wist ook zij de winst overtuigend te pakken 21-8, 21-7, goed gedaan. Last but not least was het de beurt aan Florence, de start van haar 1ste set was nog wel even stroef maar al snel kwam ze in een goed ritme, in hoog tempo en met haar welbekende mooie dropjes ging ze naar de winst 21-12, 21-5, sterke partij.
Nu waren de mixpartijen van “Stephanie met Nils” en koppel 2  “Carola met Peter” aan de beurt. Het 1ste koppel speelde een van tevoren goed over nagedachte slimme pot badminton tegen een mixkoppel met een erg sterke heer, maar door het tactische spel werd deze heer echter prima omzeild en uitgeschakeld dus waardoor de winst binnen gehaald kon worden 21-16, 21-14, erg knap gedaan.
De 2de koppel speelde ook een prima 1ste set maar door het gemak waarmee de winst behaald werd 21-16 sloop ook gemakzucht in het spel sloop wat in de 2de set tot tegenslag leidde (20-22 verlies) en waardoor er een derde set nodig was. In deze set werd de turbo erop gezet en ging het snel naar een 21-9 winst.
Eindscore 7-1, wat een mooie teamprestatie.

 


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook