competitie

Week 6 stond in het teken van thuiswedstrijden voor de teams van BC Wassenaar. BC Wassenaar 1 ontving koploper Conquesto en moest de ongelijke strijd met een 8-0 nederlaag bekopen. Wassenaar 2 blijft het goed doen, nu werd de nummer laatst (Limes) met 7-1 verslagen. Inmiddels is het team op de tweede plaats aangeland. Wassenaar 4 speelde om de toppositie tegen Voorburg. Hoewel er met 5-3 werd verloren, blijft Wassenaar 4 toch koploper, Voorburg volgt op slechts twee punten. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Conquesto 4: 0 - 8
Wassenaar 2 - Limes 10: 7 - 1
Wassenaar 4 - Voorburg 6: 3 - 5

Wassenaar 2 - Limes 10: 7 - 1

Vandaag was het tijd voor BC Wassenaar 2 tegen BcLimes 10. De dag begon met een lastige herendubbel. Dennis Klaverveld en Arnaud Hélière moesten inkomen in de 1ste set die ze jammergenoeg verloren.  Daarna ging het stukken beter en pakte ze de volgende 2 sets met overtuiging. Tegelijkertijd waren ook Scarlet van der Kwaak en Mandy de Zwart bezig. Zij hadden geen enkel probleem en wonnen makkelijk in 2 sets. Tijd voor de singles. Eerst de beurt aan Dennis en Mandy. Beiden begonnen erg goed aan hun wedstrijd en wonnen de eerste set, maar de 2de set was voor beide wat moeilijker. De tegenstanders streden voor wat ze waard waren en bij Mandy kwam het zelfs tot een verlenging, maar uiteindelijk trokken de 2 Wassenaarders toch aan het langste eind en wonnen. Toen Arnaud en Sanne. Arnaud ging voortvarend van start en won met gemak. Dit was helaas niet zo voor Sanne. Ze had het erg lastig en verloor dus ook haar single met ruimere cijfers. Als laatste, met een voorsprong van 5-1, was het tijd voor de mixen. De mix van Dennis en Sanne ging vlot en goed en na 2 sets was het gedaan. Bij Arnaud en Scarlet was het lastiger, ze begonnen met een verlenging die ze verloren. Daarna waren ze nog steeds gewaagd aan elkaar, maar wonnen ze de 2de set wat betekende dat er een beslissende 3de set zou komen. Die wonnen ze met overtuiging en dus was de eindstand een geweldige 7-1 overwinning voor Wassenaar 2.

Wassenaar 4 - Voorburg 6: 3 - 5
BC Wassenaar 4 moest het vandaag opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst. Vincent Moy en Quinten Hélière namen de herendubbel voor hun rekening. Deze wisten ze redelijk makkelijk met 21-9 en 21-13 te winnen. Florence Hélière en Stephanie Burgmeijer speelden de damesdubbel. De dames van Voorburg liepen al snel uit maar toch konden onze dames telkens weer aansluiting vinden. Helaas gingen net de laatste beslissende punten met een stand van 20-22 en 17-21 naar Voorburg. Nils Zuidhoek ging inmiddels van start met de eerste single. In de eerste set speelde hij te zeer recht op de tegenstander en moest die met 12-21 inleveren. De tweede set ging, na goed advies van Quentin, een stuk beter. Hij wist veel meer te variëren en kon daardoor meer aansluiten bij de heer van Voorburg die uiteindelijk toch met 18-21 de winst binnen haalde. Stephanie daarentegen had totaal geen moeite met de eerste dame van Voorburg. Toch zaten er hele leuke rally's bij. Stephanie won met 21-11 en 21-7. Bij Quentin liep het in de eerste set nog niet zo soepel en verloor deze met 14-21, in de tweede set ging het gelijk op maar ook deze ging met 19-21 net naar de heer van Voorburg. Florence begon goed aan haar single maar de dame van Voorburg kwam goed op dreef terwijl er bij Florence wat foutjes in slopen. De Voorburgse dame trok met 16-21 en 14-21 de winst naar zich toe. Nils en Stephanie speelden een heel spannende eerste mix. Het ging met de punten alle kanten op en er zaten spannende lange rally's bij. Helaas ging de winst met 17-21 en 20-22 toch naar Voorburg. Vincent en Florence maakten er met de duikvluchten van Vincent een spektakel van. Ook in deze partij bleef het lang dicht bij elkaar maar de tegenpartij maakte aan het eind net een paar foutjes terwijl Vincent en Florence goed bleven spelen. Er werd dan ook met 21-15 en 21-19 gewonnen. De voorsprong op Voorburg in de ranglijst is gereduceerd tot 2 punten. We moeten dus erg ons best gaan doen om de koppositie te behouden.


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook