competitie

De eerste reeks met thuiswedstrijden zit erop! Gehuld in de nieuwe sponsorshirts (Service Apotheek Langstraat) was er een prima eerste ronde. Het viel op dat de twee promovendi met de maximale score aan de haal gingen. In zijn totaliteit, 2 x winst, 2 x gelijkspel en één nederlaag. Klik hier voor uitslagen en programma.

Die winst was er voor de teams 1 en 4. Wassenaar 1 versloeg het eveneens gepromoveerde Dynamo Sassem met 8 - 0, een mooiere start was niet te wensen. Wassenaar 2 speelde gelijk tegen Drop Shot, Wassenaar 3 deed hetzelfde Apollo. Wassenaar 4, vorig jaar kampioen en dus gepromoveert, startte in de hogere klasse optimaal. Shuttle '74 werd met 8 - 0 huiswaarts gestuurd. Het 'nieuwe' team 5, met veel jeugdig elan was net een maatje te klein voor Schollevaar en verloor nipt met 3 - 5.

Wassenaar 1 - Dynamo Sassem 2: 8 - 0
Wassenaar 2 - Drop Shot 6: 4 - 4
Wassenaar 3 - Apollo 2: 4 - 4
Wassenaar 4 - Shuttle ‘74 4: 8 - 0
Wassenaar 5 - Schollevaar 14: 3 - 5

Zaterdag 18 september, een zaterdag om nooit te vergeten! Het duo Mark van den Akker en Marco van Leeuwen deed wat ze wilden en dat was winnen met 14-21, 21-12 en 25-23 wonnen ze in 3 sets. De dames Eveline Spring in 't Veld en Sanne Voogel deden ook goede zaken en wonnen met 21-14  en 21-12.
Marco was de 'eerste heer' en dat liet hij zien met 21-15 en 23-21. Winst! Sanne, onze nieuwe topper in team 1, deed wat ze moest doen en won met 21-10 en 21-11. Toen was Mark aan de beurt, in een mooie partij won ook hij met 21-7 en 21-10. Eveline dacht, dan kan ook ik niet achterblijven, zij won met 21-14 en 21-5.
De eerste mix Marco en Sanne deden het bijzonder goed en wonnen met 21-12 en 21-7. Mark en Eveline mochten gaan voor de 8 - 0, dat lukte ook! Met 21-13 en 21-15 wonnen ook zij!

Wassenaar 2 - Drop Shot 6: 4 - 4
Het tweede team komt, net als vorig jaar, in de vierde klasse uit en is bijna ongewijzigd van samenstelling: Jim Stegeman, Marcel Woudsma, Akkemay Huininga en Scarlet van der Kwaak. In de eerste wedstrijd kwamen we in onze thuishal “de Schulpwei” op de baan tegen Dropshot 6 uit Den Haag. De punten kwamen vooral van de dames: dubbel in 2 spannende sets en beide dames wonnen hun enkel in 3 sets. Het vierde punt kwam ook van een driesetter: Akkemay en Marcel zorgden dat we niet verloren, maar met 4-4 deze competitie startten. Jim en Marcel moesten nog op gang komen, maar zullen na de trainingen van deze week, volgende week zaterdag, bij de volgende thuiswedstrijd zeker voor revanche gaan.

Wassenaar 3 - Apollo 2: 4 - 4
De eerste wedstrijd is redelijk goed begonnen in de 4e klasse voor team 3! Tegen BC Apollo ging het toch wel een beetje stroef maar is met 4-4 gelijk gebleven en we hebben in ieder geval niet verloren!

Wassenaar 4 - Shuttle '74 4: 8 - 0
Met een geheel nieuw team is team 4 dit seizoen van start gegaan. De eerste wedstrijd is altijd weer een beetje spannend, maar het resultaat mag er zijn. We begonnen met de herendubbel: John Spring in 't Veld en Sven van Kuyen beten het spits af. In 2 spannende, gelijk oplopende sets wisten zij het eerste puntje winst te pakken. Daarna de damesdubbel Mineke Kiel en Ellen Dompeling. Ook zij hadden geen moeite met de tegenstanders.
De herenenkels en damesenkels waren ook spannend genoeg. Guilliaume van Toer wist in het begin niet goed wat hij aan zijn tegenstander had. De eerste set moest hij daarom even peilen wie hij tegenover zich had en dit kostte hem zijn 1e set. Daarna kreeg hij de smaak goed te pakken en eindigde de game in winst voor Guilliaume. Ook John had geen enkele moeite met zijn single en won.
Florence Helière en Ellen wonnen ook beiden hun single in 2 sets.
Nu de gemengd dubbels nog. Guilliaume en Mineke begonnen en in 2 mooie sets wisten zij hun tegenstanders te verslaan. Sven en Florence hadden er duidelijk meer moeite mee. De eerste set wonnen ze, de tweede verloren ze. In de 3e set was Sven zo fanatiek dat hij zijn racket spontaan kapot sloeg. Maar uiteindelijk behaalden zij ook het laatste winstpunt voor team 4. Einduitslag: 8-0!  Een leuk begin!

Wassenaar 5 - Schollevaar 14: 3 - 5
De competitiestart van team 5 is met 3 jeugdspelers goed begonnen ondanks het verlies afgelopen zaterdag, het samenspel tussen jeugd en senioren geeft hoop voor de volgende wedstrijd en met iets meer geluk is de winst wel voor BC Wassenaar. De tegenstanders van team 5, BC Schollevaar 14, kwamen niet compleet binnen, dikke file op de A20, waardoor de wedstrijdvolgorde anders verliep, jeugdspeelster Stephanie Burgmeijer moest toen het spits afbijten wat in de eerste set te merken was aan haar spel dat sterk beinvloed werd door haar zenuwen en waardoor ze ook verloor. De 2de en 3de set heeft ze zich goed herpakt en heeft ze optimaal gebruik gemaakt van de tips en haar tomeloze inzet zodat ze de partij in 3 sets binnen haalde 12-21, 21-12 en 21-11, goede wedstrijd Stephanie, gefeliciteerd.
Ondertussen was de rest van de tegenstanders binnen gekomen zodat de wedstrijdvolgorde weer gevolgd werd, die gaf aan dat de 2de jeugdspeler aan de bak moest in de HD, Maarten Konings samen met Peter Akerboom gingen fel van start wat winst in 1ste set opleverde, daarna wist de tegenstander de druk wat meer op Maarten te leggen wat op dit moment nog teveel was voor hem, waardoor de 2de en 3de set verloren ging 21-13, 12-21 en 19/21, toch goed gespeeld Maarten volgende keer pakken we wel de winst.
De damesdubbel van Anita Knijnenburg en Carola Mooijman was in de eerste 2 sets een gelijk opgaande partij wat een ook gelijke stand in sets opleverde 1-1, de derde set ging om de winst die helaas voor de dames naar de tegenstanders ging, 12-18, 18-21 en 8-21, sterk spel dames ondanks het verlies.
De herenenkel wedstrijd van Maarten Konings ging in de eerste set nog een beetje gelijk op maar de ervaring van de tegenstander won het vandaag van onze jeugdige Maarten, die zeker in de 2de set tekort kwam, ik zou zeggen opstaan en verder gaan Maarten de volgende keer kan het zeker een 3 setter worden, 15-21, 8-21.
De 2de single damesenkel van de middag werd een megapartij van veel inzet en kwaliteit van beide dames, ze moesten allebei erg diep putten uit hun reserves waarbij Carola uiteindelijk haar meerdere moest erkennen in haar tegenstandster en ze in 3 sets verloor, 21-14, 15-21 en 5/21, jammer Carola je had meer verdiend!
Toen was het de beurt aan de 3de jeugdspeler Loick Joumier die lekker ontspannen de wedstrijden had zitten volgen maar nu toch zelf vol aan de bak moest tegen een ervaren tegenstander, de 1ste set ging goed en de winst was redelijk makkelijk binnen wat niet naar het zin was van de tegenstander die de 2de set voluit ging om er een 3 setter van te maken wat uiteindelijk niet lukte doordat Loick met zijn snelheid en souplesse enkele goede reddingen maakte en de winst op tijd binnen was, 21-12 en 21-18, goed gespeeld Loick maar er valt nog genoeg te leren.
Als afsluiter werden de beide mixen tegelijk gespeeld door Loick met Anita en Stephanie met Peter, bij de 2de mix Anita en Loick verliep het niet naar wens en kwam door de onervarenheid van Loick duidelijk te kort waardoor helaas verloren werd, 7-21 en 17-21, Loick dit komt met de tijd vanzelf wel goed.
De 1set van de mix Stephanie en Peter ging duidelijk beter waarbij Stephanie zich moeiteloos aanpaste ondanks dat zij nooit een mix speelt bij de jeugd, de ervaren tegenstanders konden nooit geen stempel drukken op de wedstrijd omdat BC Wassenaar de wedstrijd bepaalde waardoor de winst binnen kwam in 2 sets, 21-16 en 21-18 ook hier weer sterk gespeeld Stephanie ga zo door want er zit nog veel meer in bij jou.
De kop is er weer vanaf en vanaf volgende week is Team 5 met Bernard van den Oever weer compleet en met een volgend jeugdlid Roxanne Lubbe hopen we de eerste punten binnen te halen.
Team 5 Go for it and BE A Bi.............???