competitie

Zaterdag 23 september werden de eerste thuiswedstrijden van de nieuwe competitie gespeeld. Wassenaar 1 won met 5-3 van Veglo, eenzelfde overwinning was er voor Wassenaar 4 (tegen BBS). Wassenaar 2 redde het net niet tegen LUSV, met een 5-3 overwinning gingen de Leidse studenten weer huiswaarts. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, eventuele verslagen lees je na een klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Veglo 4: 5 - 3
Wassenaar 2 - LUSV 6: 3 - 5
Wassenaar 4 - BBS 5: 5 - 3

Wassenaar 1 - Veglo 4: 5 - 3
Op 23 september 2017 is de tweede speelweek van competitieseizoen 2017-2018 van de seniorenteams van Badminton Club Wassenaar gespeeld. Team 1 speelt vandaag met spelers Marco van Leeuwen, Maarten Konings, Remco de Rooij, Monique Hilgeman, Sanne Voogel en Eveline Spring in ’t Veld tegen team 4 van B.C. Veglo uit Leiden in de 1e klasse.
Na de eerste wedstrijd met een gelijkstand geëindigd te zijn, is het team dit keer vastberaden om te winnen. Zoals gewoonlijk starten de heren- en damesdubbel gelijktijdig. Maarten en Marco spelen een spannende partij. De eerst set gaat gelijk op. De heren uit Leiden pakken daarbij de winst. De tweede set gaat ook gelijk op, maar dan is de winst voor Wassenaar. Na een lange partij weten Marco en Maarten de winst voor Wassenaar binnen te halen. Monique en Eveline daarentegen komen niet goed op gang in de eerste set, wat resulteert in een verlies van 21-11. In de tweede set krijgen de dames het spel meer in eigen hand en dient er een derde set aan te pas te komen. Helaas verloopt de derde set net als de eerste en verliezen de dames hun dubbel.
Maarten kan vervolgens direct door met zijn single partij. Wederom een lange en spannende pot. In de derde set valt de shuttle in de verlenging helaas net aan de verkeerde kant. Geen punt erbij voor Wassenaar maar Maarten, goed gespeeld! Eveline mag ook direct door met de single. In de eerste set staat zij al snel 8-1 achter. Gelukkig lukt het om die achterstand spoedig in te halen en wint Eveline met 21-18. Na nog wat tips van de teamgenoten wordt de wedstrijd in twee sets besloten. Nog een punt erbij voor Wassenaar.
Ondertussen is ook Remco met zijn eerste partij van de dag begonnen. Aan het begin van de partij komt Remco niet zo goed in zijn spel. Na een korte break verloopt de tweede set absoluut beter, toch gaat de winst naar Leiden. Sanne raast, net als afgelopen week, over haar tegenstandster heen met een stand van 21-10 en 21-3. Na deze korte partij starten Sanne en Remco met de eerste mix. Omdat zij het tempo er goed inhouden in zowel de eerste als de tweede set, winnen zij gemakkelijk. Voor Marco en Monique is de partij wat pittiger, maar zij maken uiteindelijk het vijfde winstpunt voor BC Wassenaar.
Het team staat na twee wedstrijden nu op een tweede plaats in de competitie. Volgende week zondag 1 oktober spelen zij tegen de huidige koploper uit Hillegom.

Wassenaar 2 - LUSV 6: 3 - 5
Zaterdag 23 september speelde BC Wassenaar 2 een thuiswedstrijd tegen LUSV uit Leiden. De herendubbel werd gespeeld door Luc Schiebroek en Jim Stegeman, het was een leuke wedstrijd om te zien maar de tegenstanders waren te sterk. De damesdubbel werd gespeeld door Akkemay van Leeuwen en Mandy de Zwart. Ze speelden heel sterk en hebben ook gewonnen.
De eerste herenenkel werd gespeeld door Dennis Klaverveld. Het was een leuke pot maar is net aan verloren. De eerste damesenkel werd gespeeld door Akkemay. Het was een spannende wedstrijd maar ze heeft het kunnen winnen. De tweede herenenkel werd gespeeld door Jim. Jim kreeg veel smashes en de tegenstander was te snel dus heeft hij die helaas verloren. De tweede dames enkel werd gespeeld door Mandy, zij heeft heel goed gespeeld en heeft gewonnen.
De eerste mix werd gespeeld door Luc en Akkemay. Ze hebben heel goed gespeeld maar de tegenstanders waren te sterk. De laatste wedstrijd was de mix die werd gespeeld door Mandy en Dennis. Het was een leuke wedstrijd maar ze hebben verloren.
De wedstrijden waren allemaal heel spannend maar het werd helaas 5-3 voor LUSV Leiden.

Wassenaar 4 - BBS 5: 5 - 3
Vandaag was de eerste thuiswedstijd. Helaas konden Florence en Quentin Hélière er niet bij zijn. Dus vandaag werd de wedstrijd gespeeld door Mark Parlevliet, Nils Zuidhoek, Peter Akerboom, Carola Mooijman en Desirée van der Wolf. Vandaag werd er gespeeld tegen BBS 5 uit Bodegraven.
De herendubbel en damesdubbel startten tegelijk. Dit werden beiden driesetters. Peter en Nils hadden een wat gespannen set waarbij zij de set met 18-21 verloren. Daarna hadden zij de tegenstander goed uitgelezen en wisten zij met 21-7 en 21-13 de wedstrijd een andere draai te geven en wonnen zij met gemak. De dubbel van Carola en Desirée was bloedstollend. Ook zij verloren de eerste set. Zij wonnen de tweede set met 21-18. Helaas viel het geluk de andere kant op en won de tegenstander de derde set met 17-21.
Nils was de eerste die het spits mocht afbijten in de singles. De eerste set was een pittige met winst voor Nils met 21-19. Nils zorgde ervoor dat er geen driesetter kwam en won de tweede set met een prachtige 21-13. Carola speelde de ‘eerste dame’ single. Zij speelde haar eerste single van het seizoen en zei even te moeten inkomen. Hier was weinig van te merken want zij won met 21-11 en 21-12. Erg netjes gedaan! Ook Mark speelde de wedstrijd op zijn sokken door het spelletje tactisch te spelen. Hij plaatste de ballen erg mooi en daardoor was het een bekeken pot. Dit maakte een tussenstand van 4-1. De single van Desirée was een pittiger potje. Zij won eerst met 21-13, maar daarna verloor zij met 8-21. Na de tweede set zette zij weer een tandje erbij en lukte het haar net niet om te winnen van haar tegenstander met 21-23. Niet slecht, wel jammer!
Tijd voor de mix partijen. Peter en Carola speelden samen een mix waarbij de ballen netjes kort weg werden gelegd en zij wonnen met 21-11 en 21-14. Mark en Desirée maakten het spannend in de eerste set. In twee sets was dit potje helaas voorbij (20-22, 16-21). Eindstand: 5-3 winst.


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook