bcw
Vrijdagavond 12 oktober was de jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijzen in de Gemeente Wassenaar. Van Badmintonclub Wassenaar waren op beide onderdelen vrijwilligers genomineerd. Marco van Leeuwen was genomineerd voor de titel “Wassenaars vrijwilliger van het Jaar 2018" en voor de "Make a Difference Award" kwam het jeugdige viertal Sanne Losekoot, Mandy de Zwart, Nils Zuidhoek en Luc Schiebroek in aanmerking. Aan het einde van de avond bleek dat er nog betere vrijwilligers waren dan deze badmintonners. Tevreden gingen de badmintonners mét een mooi boeket bloemen en een oorkonde huiswaarts.

Marco VCW2018Marco van Leeuwen was tot en met medio september 2018 actief binnen Wassenaar, heel specifiek voor de Wassenaarse Badmintonvereniging. Op 15-jarige leeftijd werd hij lid van BC Wassenaar. Binnen 2 á 3 jaar stroomde hij als badminton talent door naar de senioren. Niet alleen een talent op badmintongebied, ook op het sociale vlak staat hij zijn mannetje.
Al heel snel begon hij met het begeleiden van de jeugdleden. In 2011 trad Marco toe tot het bestuur van BC Wassenaar, hij was toen 22 jaar. Jong voor een bestuurlijke functie, maar wel trendsettend. Marco heeft niet alleen de jeugdafdeling op een voortreffelijke manier geleid, hij heeft er ook voor gezorgd dat de overige bestuursleden van BC Wassenaar én de gehele vereniging zich op de digitale snelweg konden begeven.
Het bouwen van een website, incl het onderhoud ervan was naast zijn functie als jeugdvoorzitter een ‘dagtaak’ binnen de vereniging. En die taak vervulde hij met verve!
Marco is enthousiast, een voorbeeld voor jong en oud, sportief en eerlijk, sociaal en sfeermakend. Hij is een persoon, een jongere, die het verenigingsleven omarmt.  
Jeugd VCW2018Sanne Losekoot, Mandy de Zwart, Nils Zuidhoek en Luc Schiebroek hebben veel betekend afgelopen jaar voor de jeugd van BC Wassenaar. Zij hebben zich namelijk om en om ingezet om op zaterdag mee te helpen met het geven van de training aan de jeugd. Hierbij moesten zij ook zelf nieuwe oefeningen gaan bedenken die vaker voor een training gebruikt kunnen worden.
Ook hebben deze jongeren tijd vrij gemaakt om een ‘baancursus – badmintontrainer’ te volgen die zij succesvol hebben afgerond. Hierin leerden zij waar een goede badmintontraining aan moet voldoen en hoe je leden uit kunt dagen om naar een hoger niveau te gaan.
Als klapper op de vuurpijl organiseerden ze het eindfeest voor de jeugd. Niet alleen voor het eerst alles regelen, maar ook het opstellen van een begroting voor het feest. De jeugdleden van BC Wassenaar gingen ‘Poldersporten’ en BBQ’en. Dit uitje werd door de jeugd met veel plezier ontvangen.
Het bestuur van BC Wassenaar wil deze jongeren graag stimuleren. Daarom was deze nominatie het minste wat het bestuur kon doen.

Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook