competitie

Eindelijk een volle Sporthal de Schulpwei in week 6. Alle teams speelden tegelijkertijd thuis. Wassenaar 1 kon het niet bolwerken tegen van Zundert VELO en verloor met 7-1. Ook een nederlaag was er voor Wassenaar 2. De Katwijkse BC was met 5-3 iets te sterk. Goed nieuws van de overige teams: Wassenaar 3 won met 5-3 van Quintus, Wassenaar 4 met 6-2 van Dynamo Sassem en Wassenaar 5 was met 7-1 te sterk voor Ribad. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Van Zundert VELO 7: 1 - 7
Wassenaar 2 - Katwijkse BC 1: 3 - 5
Wassenaar 3 - Quintus 4: 5 - 3
Wassenaar 4 - Dynamo Sassem 4: 6 - 2
Wassenaar 5 - Ribad 8: 7 - 1

Zaterdag 5 november had team 1 net als alle andere teams een thuiswedstrijd. Dit keer zal het er iets anders uit komen te zien voor het team. Want Marco van Leeuwen, de eerste heer van het team, is bij de vorige uitwedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn achillespees.
Maarten Konings komt Marco vervangen en mocht meteen met Lawrence Panhuyzen aan de bak in de dubbel. Ook al speelt Maarten zelf een paar klasses onder het niveau van team 1 toch wist Maarten zijn mannetje met Lawrence te staan. De dubbel was dan een spannende pot: 20-22 en 14-21 was de eindstand. Monique Hilgeman en Eveline Spring in 't Veld waren ondertussen begonnen aan een zware dubbel, waar ze niet de macht over kregen en moesten dan ook in 2 sets de partij aan de tegenstanders geven. Maarten die als eerste heer mocht dienen begon tegelijkertijd met de eerste dame Eveline. Maarten die geen enige last van zenuwen leek te hebben wist redelijk makkelijk de eerste maar ook de 2de set naar zich toe te trekken en daar was onze eerste winstpartij. Eveline had het wat zwaarder. Door een paar stomme foutjes aan het einde moest ze de eerste set na een lange verlenging helaas aan de tegenpartij geven. De 2de set was ze de draad even kwijt en kon ze de schade niet meer inhalen.
Lawrence en Mandy mochten toen aan de bak voor de 2de singles. Lawrence had een super lekkere renpartij maar wist de rallys steeds niet af te maken. Ondanks dat het een super lekker wedstrijd was en niet voelde als een verliespunt was dat het helaas wel. Mandy's tegenstander was simpel gezegd gewoon te sterk en te slim.
Met 5-1 stonden we achter maar met de mixen kunnen we de schade nog enigszins beperken. Mandy en Maarten als eerste mix en Monique en Lawrence als 2de. De combinatie Maarten en Mandy in de eerste mix was ook voor het eerst dat zij samenspeelden. Maar dat ging helemaal nog niet zo slecht!  De beslissing moest in de 3de set vallen. De tegenstanders waren iets beter op elkaar ingespeeld en wisten ook de 6de punt naar zich toe te trekken. Lawrence en Monique hadden een pittige tegenstander die te sterk was voor ons mixkoppel wat ze ook probeerde de tegenstanders hadden overal een antwoord op. Ook het laatste punt moesten we afstaan aan de tegenstander. Een 7-1 verlies maar de éne punt door onze gouden invaller Maarten.

Team 2 begon zaterdag aan de thuiswedstrijd met 1 heer minder. Vanwege de heftige achillespees blessure van Marco van Leeuwen uit team 1, moest team 2 Maarten Konings afstaan. Dennis Klaverveld en Remco de Rooij konden de dubbel helaas niet winnen. En de dames Sabine Roelandse en Akkemay van Leeuwen lukte het in 3 sets ook niet om de winst naar BCW te halen. Daarna de enkels. Remco had te veel moeite met zijn tegenstander van Katwijk. En Dennis kon ook niet winnen. Bij de dames kwam de omslag: Akkemay won de 1e damesenkel, waarvan de 2e set in verlenging 26-24. Scarlet van der Kwaak verloor in 3 sets de 2e damesenkel.
De mix dubbel van het vaste koppel Dennis en Sabine werd eenvoudig in 2 sets gewonnen. En het nieuwe mix duo Remco en Scarlet hadden 3 sets nodig, maar wonnen deze knap. Kortom een eindstand van 5-3 en hard geknokt voor de punten die we zo nodig hebben.

Afgelopen zaterdag 5 november speelde BC Wassenaar 3 tegen Quintus. De wedstrijd begon met de herendubbel, deze werd gespeeld door Vincent Moy en Kylian Moy. De wedstrijd werd vrij makkelijk in 2 sets gewonnen. Na de herendubbel startte de damesdubbel, gespeeld door Juliette Talakua en Mandy de Zwart en ook deze wedstrijd werd in 2 sets gewonnen. Toen konden beide eerste singles gespeeld worden. Dat waren Kylian en Juliette. Kylian won de zijne in tweeën, Juliette had wat meer moeite en verloor haar single net. Toen mocht Vincent laten zien wat hij kon. Hij verloor de eerste set met 24-26 en won de tweede. Er moest een derde set worden gespeeld, hij verloor helaas. Mandy had de 2e single van de dames en deze werd gewonnen. Als laatste konden de 2 mixen gespeeld worden. Juliette en Kylian wonnen hun mix knap in 2 sets. Helaas waren de tegenstanders voor Vincent en Mandy te sterk en zij verloren met twee keer 21-19. Al met al was het een leuke wedstrijd met 5-3 winst voor Wassenaar.

Zaterdag 5 november speelde team 5 thuis tegen Ribad 8. Deze keer zonder coach Peter Akerboom die helaas door ziekte thuis moest blijven. Dat betekende voor de heren een andere opstelling bij de dubbel waardoor Romeo Talakua en Jim Stegeman nu samen moesten spelen. Met 11 en 8 punten voor de tegenstanders was er geen probleem voor dit nieuwe duo. De dames Sanne Losekoot en Desireé van der Wolf hadden toch wel een lastige dubbel. De eerste set werd met 21-12 gewonnen maar de tweede set verloren met 14-21. Hierdoor was de derde set beslissend en die wonnen ze wel weer met 21-10. De herenenkels werden ook gewonnen en zo kwam team 5 al op een 4-0 voorsprong. De single van Sanne was erg makkelijk en dus ook zo voorbij met winst voor Sanne. Desireé had wel een lastige dame tegenover haar staan. In de eerste set had ze 7 punten behaald maar in de tweede set, na wat tips van de zijlijn, ging het echt veel beter! Helaas net niet genoeg om er een derde set uit te slepen maar ze kwam wel met een voldaan gevoel van de baan.
Daarna de mixen met Sanne en Romeo die redelijk makkelijk wisten te winnen en als afsluiter de nieuwe combinatie van Desireé en Jim. Zij kregen wel meer tegenpunten maar ook deze wedstrijd werd gewonnen.
Einduitslag 7-1 winst!