Dit weekend werden er inhaalwedstrijden gespeeld door team 2 en 6. Team 2 moest spelen tegen de nummer één van de poule. BC Schollevaar was namelijk nog ongeslagen. Team 2 had alléén de thuiswedstrijd tegen BC Schollevaar verloren en stonden op dat moment op een sterke tweede plaats en wilden dit minstens handhaven.
Team 6 was het vorige week in hun thuiswedstrijd door de spanning niet gelukt om de laatste twee benodigde punten binnen te halen, waardoor deze laatste wedstrijd tegen EVBC/Vlietwijk uit Voorschoten zou bepalen of ze alsnog kampioen zouden worden. Gefeliciteerd heren! Het is jullie gelukt!

Schollevaar 5 - Wassenaar 2: 5 - 3
Zaterdag 26 mei mocht team 2 richting Capelle aan den IJssel. Hier mochten we tegen de nummer 1 van de competitie. We begonnen goed. Karn Singh won zijn enkel net als Max van Smirren. Hierna mochten Jessika van Duyvenvoorde en Pip Meershoek aan de slag. Zij lukten het niet om te winnen dus de stand was 2-2. De mixen begonnen toen iedereen weer was bijgekomen van de enkels. Als eerste mochten Max en Yvanka Westland, zij hadden nog nooit samen gespeeld en wilden dat nog wel een keertje proberen. Het lukte ook hen niet om te winnen. Karn en Pip gaven alles was ze hadden maar de tegenstanders waren toch echt sterker. De Herendubbel ging wel goed! In een tweesetter gewonnen! Als nu Jessika en Yvanka wonnen zou het nog een gelijkspel zijn, maar het lukte hen jammer genoeg niet. De uiteindelijke stand was 3-5. Een goede 2e plaats voor ons en een kampioenschap voor onze tegenstanders!
Het was weer een leuk seizoen en op naar volgend jaar, als het goed is in de B!

EVBC/Vlietwijk 1 - Wassenaar O1: 2 - 6
Uitslagen:
HE: Erwin Kortekaas 21-23, 14-21
HE: Simon Oudshoorn 21-18, 12-21, 16-21
DE: Vincent Overdijk 12-21, 22-24
DE: Shahab Sherafati 22-24, 18-21
HD: Vincent / Simon 21-7, 21-11
HD: Shahab / Vincent 21-10, 21-15
DD: Simon / Erwin 9-21, 11-21
DD: Erwin / Shahab 16-21, 14-21

Zie hier: de vier jongens van het BCW-Opstapteam 6 zijn kampioen geworden!
Ervaren badmintonners zullen denken, zijn ze maar met z’n vieren, dan moesten ze iedere wedstrijd 3x aan de jos… en dat was ook zo! Een trouw team dus óók! In totaal waren er 80 punten te behalen in de opstap competitie. Vorige week bleek dat we kampioen konden worden in onze eigen sporthal de Schulpwei als we zouden winnen met 7-1 (we hadden 63 punten). Maar het waren de zenuwen, al het rumoer en de belangstelling om ons heen waardoor we net 1 puntje lieten liggen. We wonnen met 6-2. Tegen deze “stress” kon ons team nog niet op en dat valt ook bijna niet te trainen en te coachen zeggen de professionals.
Als we dus op zaterdag 26 mei 1 van de 8 partijtjes zouden winnen zouden we tóch éérste zijn van de poule. Toen we in Voorschoten aankwamen dacht dit team dat wanneer zij met 6-2 van ons zouden winnen dat zij de kampioen zouden zijn… Ergens klopte er iets niet met hun puntentelling. Maar dit keer werden onze jongens daar niet nerveus van. Het waren spannende wedstrijden zoals aan de uitslagen is waar te nemen. We wonnen met wederom 6-2 en zijn dus kampioen (totaal punten 69)!
We werden gefeliciteerd door de jeugdcommissie en onze coaches Annet en Harriët werden in de bloemen gezet. Wij kregen een leuke shuttlesleutelhanger en een ijsbon te besteden bij Luciano. En we hebben het ’s avonds nog met elkaar gevierd bij McDonald's in Leiden. Het was een goed seizoen en een top afsluiting.

Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook