Wassenaar 2 blijft winnen, nu werd Orbiton op een 6-2 nederlaag getrakteerd. Wassenaar 1 moest zijn meerder erkennen in het Alphense ZIGO, Wassenaar 3 was met 8-0 de baas over Rijnsburg. Het vierde team tenslotte scoorde 100% beter dan ooit gedaan, nu werd met 6-2 verloren, een stijgende lijn….
Volgende week spelen de Wassenaarse teams allemaal uit, thuiswedstrijden zijn er weer op zaterdag 29 november a.s.

Wassenaar 1 - Zigo 4: 2 - 6
Vandaag was het weer tijd voor thuiswedstrijden voor BCW, zo ook voor team 1 dat tegen het team van Zigo moest aantreden. We begonnen op 2 banen met de herendubbel en damesdubbel. De heren begonnen niet al te goed aan de wedstrijd, de eerste set werd 8-21, dus daar moest in de tweede set wat aan gedaan worden. En dat deden ze ook Mark Parlevliet en Marco van Leeuwen wisten in de verlenging een derde set eruit te slepen met de stand 23-21, maar in de derde set mocht het niet baten en verloren ze met 15-21. Bij de dames ging het een stuk beter Mandy Akerboom en Eveline Spring in ‘t Veld wisten de eerste set met gemak te winnen 21-9. In de tweede set werd het een stukje zwaarder maar ze wisten toch de overwinning naar zich toe te trekken met 21-17. Vervolgens gingen we verder met de eerste herenenkel en eerste damesenkel, bij de heren begon Marco, in de eerste set liep het goed maar werd het net 16-21. In de tweede set wist hij zich terug te vechten en won deze met 21-18, dus een derde set maar helaas mocht het niet baten het werd 17-21. Bij Eveline ging het ongeveer hetzelfde, de eerste set verloor ze ook met 16-21, in de tweede set een tandje erbij en wist te winnen met 21-15. Dus er moest ook een derde set aan te pas komen maar die liep niet echt dus werd helaas met 12-21 verloren. Vervolgens de tweede series enkels door Mark en Scarlet van der Kwaak. Ze begonnen allebei met winst in de eerste set, Mark 21-17 en Scarlet 21-14. In de tweede set kwam bij beide een verlenging, die ze helaas allebei verloren, Mark 20-22 en Scarlet 25-27, dus weer een driesetter, nummer 5 voor vandaag. Mark ging niet echt lekker meer na 2 hele goede sets gespeeld te hebben en hij verloor helaas met 7-21. Bij Scarlet was de spanning om te snijden bij de stand 20-19 sloeg Scarlet met haar laatste kracht de shuttle over het net en lag ergens op de grond en toen sloeg de tegenstandster de shuttle in het net dus: 21-19 voor Scarlet.
Tijd voor de mixen, Mandy en Marco begonnen als eerste. Het liep als een trein in de eerste set die werd gewonnen met 21-12, in de tweede set werden de tegenstanders iets sterker en Mandy en Marco gaven iets teveel weg en het moest op een verlenging aankomen. Dit was niet zomaar een verlenging, nee eentje tot de 30, helaas niet in het voordeel van BCW het werd uiteindelijk 29-30. Dus driesetter nummer 6 was geboren maar door teveel fouten werd deze helaas verloren met 12-21. Ondertussen waren Scarlet en Mark ook begonnen. In twee spannende sets waar de punten over en weer gingen werd helaas ook verloren met 2 keer 18-21. Dus weer een verlies partij voor BCW1, weer viel het kwartje de andere kant op na allerlei 3-5 wedstrijden nu weer een 2-6 maar we blijven knokken voor de eerste winstwedstrijd.

Wassenaar 2 - Orbiton 3: 6 - 2
Op zaterdag 8 november speelde BC Wassenaar 2 tegen Orbiton 3.Allereerst werd de herendubbel gespeeld door Jim Stegeman en Rob Gijsbertse. Pas in de 2e set kwamen ze in hun spel, maar verloren helaas met 13-21 en 17-21. De damesdubbel werd gespeeld door Mariëtte Timmermans en Akkemay Huininga. Deze wedstrijd ging als een trein en werd gewonnen met 21-16 en 21-14.
De 1e herenenkel gespeeld door Jim was erg spannend: Hij bleef geconcentreerd en liet zich niet door de tegenstander uit zijn spel halen. Jim won in drie sets met 21-19, 12-21 en 21-17. Ook Sanne Voogel had een derde set en wist deze te winnen met 23-21.
En toen kwam Marcel… Oh oh, wat zal dit gaan worden? Marcel moest er ook weer een driesetter van maken en wist uiteindelijk te winnen met 21-13. Toen was Jet aan de beurt en Jet retteketet wist overtuigend te winnen waardoor wij het maximale aantal punten uit de singles wisten te halen.
Tot slot werden de mixen gespeeld. Rob en Sanne kwamen helaas niet lekker in hun spel en verloren in 2 sets. Gelukkig wisten Marcel en Akkemay op de baan ernaast in een hele mooie driesetter te winnen en was de eindstand een verdiende 6-2 voor BCW team 2!!!

Wassenaar 3 - Rijnsburg 1: 8 - 0

Wassenaar 4 - BBS 3: 2 - 6
Zaterdag 8 november speelden we tegen Bodegraven.
John Spring in ‘t Veld en Jan van Rossum beten het spits af met de heren dubbel tegen Jan en Niek. Het viel niet mee want we werden gelijk de pan
in gehakt. Met 9-21 en 11-21 moesten we het onderspit delven. Anita Knijnenburg en Wilma Meyer deden het in de damesdubbel iets beter: eerste set 19-21 tweede set 21-13, misschien konden zij in een driesetter winnen. Maar helaas ook zij konden het niet: 13-21.
De herenenkel van John ging wel goed, hij won de partij met 15-21, 21-17 en 21-19. Bij Anita, damesenkel tegen Wilma, was Wilma de sterkste met twee keer 9-21 ging dit punt weer naar de tegenpartij.
Bernard speelde tegen Niek, was weer een punt voor ons 21-16 en 21-19.
Wilma tegen Marian was weer wat moeizamer met 10-21 en 13-21 moest Wilma inleveren. Bernard en Wilma tegen Jan en Wilma ook daar was de tegenpartij te sterk voor ons 12-21 en 13-21.
Jan en Anita gingen dan maar voor een gelijk spel maar dat wilde de tegenpartij niet, zij verloren met 16-21 en 11-21.
Helaas ook in deze wedstrijd maar twee punten voor ons hopelijk gaan we dit volgende week beter doen.