Weer een reeks thuiswedstrijden, 5 stuks. En wéér 5 overwinningen, dat is al de tweede keer dit seizoen. BC Wassenaar 1 mocht geen punten laten liggen tegen het laagstaande Drop Shot. met 6-2 werd gewonnen. Het tweede team blijft een stevige middenmoter, nu werd het gelijkwaardige Ommoord met 7-1 aan de kant geschoven. Ook team 3 trad aan tegen Ommoord, met een 7-1 overwinning werd een stevige stap gezet naar een van de topplaatsen. BC Wassenaar 4 won van koploper Steeds Vooruit met 5-3, BC Wassenaar 5 stuurde Pijnacker terug met een 5-3 uitslag.

Wassenaar 1 - Drop Shot 4: 6 - 2
Zaterdag 9 december speelde team 1 de thuiswedstrijd tegen Drop Shot uit Den Haag. Mark v.d. Akker beet het spits af. De hele familie als vaste supporters op de bank, moeder Lenie zelfs met zwetende handen, zo spannend was het! Maar Mark trok aan het langste eind in een heel aantrekkelijke partij: 21-15, 18-21 en 21-16.
Omdat Jim Stegeman na een enkelblessure de single nog niet aandurfde, moest Rob Gijsbertse de baan op. Weer een driesetter, met helaas verlies voor Rob: 21-15, 16-21 en 12-21.
Mandy Akerboom had weinig tegenstand van de Drop Shot dame en was zo klaar met haar single: 21-7 en 21-8.
Eveline Spring in ’t Veld maakte het spannend door in 3 sets haar tegenstandster te verslaan: 21-15, 19-21 en 21-13. Eveline liet in de derde set duidelijk zien wie de sterkste was!
Zowel de gemengd dubbel van Jim Stegeman en Scarlet van der Kwaak als van Mark en Eveline werden ook weer driesetters, sommige zelfs met verlenging. Helaas konden alleen Jim en Scarlet de winst naar zich toe halen.
De herendubbel van Jim en Rob werd op jarenlange ervaring gewonnen, al werd de tweede set nog wel spannend met 22-20!
De dames Mandy en Scarlet hadden geen enkele moeite met de Dropshot dames, dus dat maakte de eindstand toch nog een zeer overtuigende 6-2. (En dat na 5 driesetters)

Wassenaar 2 - Ommoord 3: 7 - 1
Team 2 speelde op zaterdag 9 december tegen Ommoord. Toen we aankwamen in de bar van Sporthal de Schulpwei waren alle zwarte pieten weer terug naar Spanje, maar daar kwamen hele mooie kerstversiering en heel veel kerstmannetjes voor terug. Dat moeten we morgen thuis ook maar gaan doen dacht ik meteen....
Toen we de vorige keer uit speelden hadden we met 5-3 verloren, dus vandaag was het tijd voor een revanche. Dennis van Veen speelde de eerste herenenkel en precies zoals we van hem gewend zijn, lang (maar ja wat wil je Mineke die was scheidsrechter…..) en spannend. Helaas verloor Dennis in drie sets en dat ondanks alle aanmoedigen van familie en van teammaatje Marcel Woudsma (die geblesseerd is en voorlopig niet mag spelen). Team 2 wenst Marcel van harte beterschap!!! Daarna speelde Mark Parlevliet de tweede herenenkel en hij wist de partij in drie sets te winnen. Ik heb daarvan weinig gezien omdat ik zelf aan het spelen was, maar hij kwam wel helemaal bezweet van de baan en het was een spannende partij, zei men aan de kant. Mariëtte Timmermans speelde de eerste damesenkel en ook al hadden beide dames hetzelfde spelletje, Mariëtte was net iets sterker (ook al had de dame erg veel last van de plastic shuttle) en won in twee sets. Sanne Voogel had vandaag gewonnen als het om de supporters ging, want naast haar vriend kwamen er maar liefst vijf familieleden supporteren en in de enkel had Sanne dat niet nodig want Sanne was veel te sterk voor haar tegenstander. De dame uit Ommoord had na de eerste set wel tips gekregen hoe ze Sanne moest aanpakken waardoor Sanne iets meer tegenstand kreeg in de tweede set, maar ze wist de partij in twee sets af te maken. Dat de supporters niet voor niets waren gekomen bewees Sanne door samen met Dennis in de tweede mix na een moeizame partij met wisselend spel toch nog de winst te behalen in drie sets. De twee belangrijke winst punten waren binnen, want ook Mineke Spring in ’t Veld die de eerste mix samen met Mark speelde hadden hiervoor gewonnen en daardoor stond het nu 5-1. Dat was even slikken voor Ommoord, dat hadden ze niet verwacht. Gelukkig werden met vol enthousiasme en fanatisme de overige dubbels gespeeld. Zowel onze heren Mark en Dennis als onze dames Mineke en Mariëtte konden de dubbels in twee sets naar zich toe trekken, waardoor de uiteindelijke uitslag 7-1 werd. Er werd tot slot nog aan de bar een lekker drankje gedronken in een zeer gezellig versierde sporthal. Nu moet ik dus morgen zelf aan de slag…..jingle bell…jingle bell……let it snow.. let it snow… let it snow …. Je zou onze dames is in de kleedkamer moeten horen….Vooral Mandy kan er wat van ; )

Wassenaar 3 - Ommoord 6: 7 - 1
Op zaterdag 9 december was het zover: de thuiswedstrijd tegen Ommoord. Onze eerste wedstrijd was uit tegen Ommoord, daar hebben we helaas verloren met 6-2. We hadden dus nog een appeltje met ze te schillen!
We begonnen vandaag voor de verandering een keer met de 2de herensingle, omdat de eerste heer van Ommoord iets later kwam. Deze single werd gespeeld door John Spring in ’t Veld, die niet echt veel moeite had met zijn tegenstander, het werd in 2 sets 21-11 en 21-9, dus het eerste puntje was binnen. Toen was het de beurt aan Marco van Leeuwen om de eerste single te spelen, een spannende wedstrijd waar al bij het 3de punt een hevige rally was en zo ging het de hele set die uiteindelijk met 22-20 door Marco gewonnen werd. De 2de set was even spannend maar ging iets makkelijker en werd gewonnen met 21-16.
Dan was het de beurt aan Akkemay Huininga om de voorsprong op 3 punten te zetten en dat deed ze ook. Ze had niet zoveel moeite met de dame het werd in 2 sets 21-12 en 21-15. En dan was het de beurt aan Carla Meershoek, die de eerste set helaas moest weg geven met 16-21 maar daar liet ze het niet bij zitten. Ze vocht zich in de 2de set naar een 25-23 overwinning, dus er moest een beslissende set komen waarin Carla heel erg sterk begon maar helaas de set moest weggeven met 20-22.
In de pauze een tussenstand van 3-1, na wat gedronken te hebben was het de beurt aan de mixen. Ons eerste koppel was Peter Akerboom en Akkemay, die de eerste set weer aan elkaar moesten wennen, dus moesten ze hem helaas weggeven met 13-21. Maar na even warmgedraaid te hebben wonnen ze de 2de set met 21-17 en toen ging de 3de set als een trein in 21-12. Na de 1ste mix komt de 2de, die gespeeld werd door John en Carla: deze mix liep als een trein het werd 21-17 en 21-15. De overwinning was dus al binnen maar we hebben de dubbels nog. De dubbels werden tegelijkertijd gespeeld, omdat we als enige nog bezig waren, dus we konden op 2 banen spelen. Bij de herendubbel liep de eerste set als een geoliede machine en ging in 21-14 naar Peter en Marco, de 2de set ging iets minder en werd nipt verloren met 21-23 maar ja wij zouden BCW 3 niet zijn zonder driesetters, dus we gingen met goede moed weer verder met de 3de set die in 21-12 naar de 6-1 leidde. Bij de dames was het ook heel spannend ongeveer hetzelfde scenario als bij de heren de eerste set werd gewonnen in 21-12. De 2de werd helaas verloren met 16-21, maar in de derde set ging het weer beter en door de aanmoedigingen van de andere teams wisten de dames de 7-1 binnen te halen met 21-18. Het was weer een geslaagde middag in Wassenaar en we hebben Ommoord met 7-1 terug naar Rotterdam gestuurd.

Wassenaar 4 - Steeds Vooruit 2: 5 - 3

Wassenaar 5 - Pijnacker 7: 5 - 3
De nederlaag van vorige week en de belofte van Florence in haar stukje dat we deze week weer "moesten" winnen konden we ons natuurlijk niet op onze kop laten zitten.
Vol enthousiasme begonnen we dan ook aan deze wedstrijd, omdat we de vorige keer met 6-2 gewonnen hadden dachten we dan ook dat dat een "makkie" zou worden. Maar dat viel een klein beetje tegen, ook BC Pijnacker was "gegroeid" intussen. De herenenkel van Arnaud Helière verliep inderdaad makkelijk, met 21-7 en 21-8 was deze partij gauw bekeken. Rob Onderwater had iets meer tegenstand, maar met 21-16 en 21-14 wist ook hij de partij te winnen. Dus dat ging lekker. Helaas Florence Helière moest behoorlijk knokken voor haar partij, maar voor haar was haar tegenspeelster toch iets te sterk.
Met 21-8 en 21-4 moest zij de winst bij Pijnacker neerleggen. Dus was de hoop op Anja Durieux gevestigd en ja na een spannende wedstrijd die toch ook behoorlijk gelijk opging kon zij met 21-16 en 21-19 de partij op haar naam schrijven. De mix van Florence en Jan van Rossum werd een driesetter maar helaas de winst voor Pijnacker 21-19 17-21 en 12-21. Rob en Els van Rossum ging het beter af (ze gaan iets meer aan elkaar wennen misschien want dit was dan ook hun eerste overwinning samen) want met 21-14 en 21-16 was de winst weer voor Wassenaar.
De heren dubbel van Jan en Arnaud verliep ook goed 21-17 en 22-20 (oeps toch ook wel ff knokken) en de dames Anja en Els kwamen net iets te kort 12-21 en 17-21. Dat was nou weer jammer maar.... de volgende keer weer beter!!!!

Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook