competitie

Geweldige resultaten voor de thuisspelende teams van BC Wassenaar: vier gewonnen wedstrijden! Voor de teams 1 en 4 zijn er nog volop kansen op het kampioenschap. Wassenaar 1 won met 8-0 van Veglo en heeft nu 5 punten voorsprong op Conquesto. Wassenaar 4 won met 7-1, ook van Veglo. De voorsprong op nummer 2, Voorburg, is maar liefst 7 punten (zie voor bespiegelingen "Lees meer...". Wassenaar 2 won met 8-0 en heeft nog kans op een tweede plaats. Wassenaar 3 is 2e geworden door een 5-3 overwinning op Shuttle 74. Klik hier voor uitslagen en standen.

Wat zijn de kansen op een kampioenschap voor de teams 1 en 4?
De bijgewerkte stand aan de kop van de 4e klasse is nu:
Wassenaar 1     14 - 84
Conquesto 8      13 - 79
Conquesto speelt zondag tegen MIX en zal met minimaal 6-2 moeten winnen om kampioen te worden. Bij winst met 5-3 geldt het onderlinge resultaat van de wedstrijden tussen Conquesto en Wassenaar 1. Dat onderlinge resultaat is in het voordeel van Wassenaar 1 (4-4 gelijk en 6-2 winst).
Dus: winst voor Conquesto met 8-0, 7-1 of 6-2 geeft een kampioenschap voor Conquesto. alle andere uitslagen zorgen ervoor dat Wassenaar 1 kampioen is.

De bijgewerkte stand aan de kop van de 8e klasse is nu:
Wassenaar 4     14 - 77
Voorburg 8          13 - 70
Ribad 8                12 - 61
Stel dat Ribad de achterstallige wedstrijd met 8-0 wint, het team komt dan op 13 wedstrijden en 69 punten. Zondag wordt de wedstrijd Ribad - Voorburg gespeeld, hoe kan het mooier!
Alle andere uitslagen zorgen voor een zeker kampioenschap van BC Wassenaar 4. In deze afdeling promoveert ook de nummer 2 mee naar de 7e klasse. Een extra dimensie dus bij de wedstrijd Ribad - Voorburg.

Wassenaar 1 - Veglo 5: 8 - 0
Wassenaar 2 - Hillegom 3: 8 - 0
Wassenaar 3 - Shuttle '74 3: 5 - 3
Wassenaar 4 - Veglo 9: 7 - 1

BC Wassenaar 1 had zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Veglo en omdat ze 3 punten achter staan op de koploper moesten ze om het hun zo moeilijk mogelijk te maken 8-0 winnen. We gingen snel van start omdat bij de tegenstander iemand eerder weg moest en ook Mark van den Akker moest eerder weg die ging naar vrienden van Amstel Live. Dus we begonnen tegelijk met de dubbels, die werden allebei in 2 sets gewonnen. Vervolgens was het de beurt aan Scarlet van der Kwaak en Marco van Leeuwen om hun single te spelen. Scarlet mocht eerst de tweede single spelen omdat haar tegenstandster weg moest en wist deze in 2 sets te winnen. Ook Marco wist op de andere baan te winnen, er moest in de 2de set wel een verlenging aan te pas komen maar toch een 4-0 tussenstand voor BC Wassenaar. Vervolgens de beurt aan Eveline Spring in’t Veld en Mark om hun single te spelen. Ook zij wisten te winnen in 2 sets en was het alweer 6-0 spannend dus. En om het nog iets spannender te maken speelden eerst Mark en Eveline een driesetter en vervolgens ook Scarlet en Marco maar gelukkig wisten ze allebei te winnen en hebben we gedaan wat we moesten doen. Nu afwachten wat Conquesto doet voor het kampioenschap we kunnen in ieder geval zeggen dat we dit seizoen ongeslagen zijn gebleven en dat is ook een goede prestatie.
Team het was een top seizoen en op naar volgend jaar welke klasse we ook mogen gaan spelen.

De laatste wedstrijd speelde team 2 van BC Wassenaar tegen Hillegom. Het was erg belangrijk om zoveel mogelijk punten te pakken, aangezien team 2 nog als 2e, 3e of 4e kan eindigen in de competitie.
Zoals altijd werd gestart met de herendubbel. Deze wedstrijd werd gespeeld door Marcel Woudsma en Jim Stegeman en werd in 2 sets gewonnen. Tegelijkertijd gingen de dames Akkemay Huininga en Sanne Voogel, toch wel een beetje gespannen, de baan op. Dit was namelijk hun laatste wedstrijd om de 100% winst op de damesdubbel te behouden. In een vrij makkelijke wedstrijd wisten de dames de winst te pakken en de 100% was dus binnen!!!
Daarna werden de enkels gespeeld. Allereerst was Jim aan de beurt. De eerste set was erg spannend, maar daarna wist Jim op voorsprong te komen en won hij de wedstrijd toch gewoon in 2 sets. Tegelijkertijd begon Sanne aan haar enkel. Ze wist deze wedstrijd vrij gemakkelijk te winnen. Marcel speelde de 2e herenenkel. Hij speelde een goede wedstrijd en wist deze dan ook te winnen. Akkemay was ondertussen ook begonnen aan haar enkel en ook deze partij werd gewonnen door BCW! Met een 6-0 voorsprong voor BC Wassenaar werd dus begonnen aan de mixen, maar team 2 ging natuurlijk voor de 8-0!
De eerste mix werd gespeeld door Jim en Sanne. De 1e set wisten ze helaas niet te winnen, maar in de 2e set kwamen zij gelukkig goed terug. In een hele spannende 3e set wist BC Wassenaar toch het punt te pakken! De 2e mix werd gespeeld door Akkemay en Marcel. Deze werd ook omgezet in winst.
8-0 winst dus voor BCW team 2, een zeer goede afsluiter van het seizoen!

Zo, de wedstrijden zitten er weer op en team 3 is zeer tevreden met het eindresultaat!
Zaterdag de 23ste de laatste wedstrijd tegen de nummer 3, Shuttle 74 uit Ter Aar. Helaas voor Shuttle 74 hadden zij geen kans meer om tweede te worden maar wilden zij graag op de derde plaats blijven en moesten daarom wel knokken voor de punten! En dat deden ze ook, want alleen Mariëtte Timmermans won haar enkelspel dus kwam de stand op 3-3.
Bij de mixen ging het in de eerste sets niet echt goed en kwamen zowel Mark Parlevliet en Sabine Roelandse als Rob Gijsbertse en Mariëtte achter. Rob en Mariëtte hadden er een zware dobber aan maar wonnen gelukkig na een leuke en spannende wedstrijd. Mark en Sabine werden bij de tweede set zo sterk dat de tegenstander geen kans maakte en ze een 3e set er uit haalden, maar die liep ook op rolletjes en haalde daardoor het 5e punt binnen.
Al met al hebben we een heel leuk en gezellig seizoen achter de rug, ondanks een aantal strubbelingen....zoals:
1) Mineke die door haar blessure niet mee kon doen (maar wel kwam supporteren!).
2) Sabine die erg blij was dat ze na 3 jaar weer competitie ging spelen en voor de eerste wedstrijd al weer niet mee kon doen, doordat ze een bovenbeenspier verrekte en daardoor 3 wedstrijden weer uitgeschakeld was!!!
3) De map in Leiden vergeten, dat was niet zo erg want die kon Sabine wel even ophalen. Maar het werd een duur geintje want er stond een heeeeel laag hekje dat ze niet zag....en daardoor een behoorlijke schade aan haar auto opliep, stom stom stom!
4) We op zondag naar Schipluiden met gevaar voor eigen leven in de sneeuwstorm (beetje overdreven misschien) perse wilde badmintonnen. Er werd 30 km p/u op de snelweg gereden, en moesten uiteraard ook nog een keer terug....tsja dan vergeet je nog wel eens iets....zoals de map, die hadden we in Schipluiden laten liggen!! Maar die werd ons per post opgestuurd en kwam (net als wij) gelukkig heelhuids weer aan in Wassenaar! We hadden de wedstrijd overigens wel met 6-2 gewonnen dus zijn we er niet voor niets heen gereden! (nog bedankt Rob voor het perfecte rijden!)
Tsja, en nu zijn we dan mee gepromoveerd zoals dat zo mooi heet....maar wij vinden onszelf natuurlijk gewoon KAMPIOENEN!!!! dat begrijpen jullie wel!!

BC Wassenaar 4 heeft haar laatste wedstrijd gewonnen met 7-1. Hierdoor is de voorsprong 7 punten op mede koploper Voorburg, die zondag nog moet spelen tegen de nummer 3 Ribad uit Ridderkerk.
Wanneer wordt BC Wassenaar wel of geen kampioen?
De standen zijn nu:
Wassenaar 4 14 - 77
Voorburg 8     13 - 70
Ribad 8           12 - 61
Stel dat Ribad de achterstallige wedstrijd met 8-0 wint, het team komt dan op 13 wedstrijden en 69 punten. Zondag wordt de wedstrijd Ribad - Voorburg gespeeld, hoe kan het mooier! Als Voorburg deze wedstrijd weet te winnen 8-0, dan is Voorburg kampioen. Feitelijk is dit theorie, Ribad is té sterk om met 8-0 te verliezen. Wint Voorburg met 7-1 (bijna nét zo onmogelijk), dan zullen er setstanden geteld moeten worden door de NBB, het onderlinge resultaat tussen Voorburg en Wassenaar is namelijk gelijk: 5-3 en 3-5. Wint Ribad met 8-0 (en wint Ribad ook de achterstallige wedstrijd met 8-0), dan eindigen Ribad en Wassenaar 4 gelijk en moeten ook de setstanden geteld worden. Ook hier is het onderlinge resultaat gelijk (5-3 en 3-5).
Halverwege de competitie strijden Wassenaar 39 (punten), Voorschoten (37 punten) en Ridderkerk  met (34 punten) wekelijks om de eerste plaats. Afgelopen zaterdag werd thuis de laatste wedstrijd tegen Veglo 9 uit Leiden gespeeld. Uit was gewonnen met 6-2.
Wassenaar 4 ging goed van start: Peter Akerboom en Guilliaume van Toer die voor de geblesseerde John Spring in ’t Veld inviel wonnen de herendubbel met 21-7 en 21-4. De damesdubbel werd eveneens met de ruime cijfers van 21-11 en 21-8 gewonnen door Anita Knijnenburg en Laure Joumier die voor Ineke Bakker inviel.
Het jeugdlid Guilliaume mocht ook als eerste heer opstreden in het enkelspel. Hij speelde geweldig tegen een oudere maar slimme heer van Veglo en won met 21-8 en 21-10. De eerste dame Florence Helière had het een stuk zwaarder en wonnen uiteindelijk in een driesetter 21-17, 12-21, 21-12).
Teamcaptain Bernard van den Oever won de eerste set met 21-10 tegen een jong talent uit Leiden. De tweede set kwam hij met 18-12 voor te staan en maakte toen de klassieke fout om te gaan denken dat de set al binnen was en verloor deze set met 19-21. De derde set ging tot 13-13 gelijk op, het kaarsje ging bij Bernard uit en de jeugd won deze set met 21-12.
Een punt verlies meer mag het niet worden anders kan het kampioenschap wel eens verloren gaan. Niet gevreesd de jonge dame Laure won ook haar single met ruime cijfers (21-11 en 21-10). Op naar de mixpartijen.
Het sterke koppel Peter en Florence wonnen gemakkelijk met 21-8, 21-11).
Met angst in de benen begonnen Bernard en Anita aan de laatste partij, er moest gewonnen worden. Met hun ervaring wonnen ze ook tegen de jeugd uit Leiden 21-12, 21-12).