competitie

Afgelopen zaterdag nog verloren, nu uit tegen het hele sterke Oegstgeest 1 een 3 - 5 overwinning. Wassenaar 3 was tevreden met een 4 - 4 gelijkspel tegen Leiden en Wassenaar 5 verloor nipt met 5 - 3 van koploper Voorburg. Wassenaar 1 wist zondag met 1 - 7 bij Delft te winnen. Wassenaar 2 speelde knap gelijk tegen EVBC Vlietwijk. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 4, nog steeds zonder de geblesseerde Guilliaume van Toer, won met 3 - 5 van Oegstgeest 1. Een prima resultaat! De koppositie blijft door deze overwinning binnen handbereik. Wassenaar 3 speelde vrijdagavond in Leiden en wéér met veren shuttles. Dat er toch nog een 4 - 4 gelijkspel uitkwam stemde het team tevree. Wassenaar 5 moest dezelfde avond aantreden tegen koploper Voorburg. Dat het verschil uiteindelijk heel klein was (een 5 - 3 nederlaag), had niet iedereen van tevoren bedacht. Wassenaar 1 trad zondag aan tegen Delft 4 en hoefde slechts één partij gewonnen te geven, een mooie 1 - 7 overwinning dus. Wassenaar 2 was op maandagavond de tegenstander van EVBC Vlietwijk, dat net iets hoger op de ranglijst stond. Een 4 - 4 gelijkspel was een prima resultaat.

Leiden 3 - Wassenaar 3: 4 - 4
Vrijdag 2 november speelde team 3 tegen BC Leiden. We wilden graag uitlopen op dit team, dus moesten er punten gescoord worden! Leiden speelt met veren shuttles dus dat was weer even omschakelen! Maar dat ging niet zo heel makkelijk, we stonden na 3 wedstrijden al 3 - 0 achter!
De dubbel van Rob Gijsbertse en Arnaud Hélière verliep niet echt gladjes en hadden moeite met de heren tegen over hun. De dubbel van Monique Hilgeman en Sabine Roelandse ging de eerste helft perfect maar toen gingen de dames van de tegenpartij anders spelen en waren ze toch wel een beetje van slag en verloren in drie sets.
In het enkelspel verloor Arnaud, die overigens een uithoudingsvermogen heeft waar je u tegen zegt, twee keer met 21-19 dus dat was erg close. Sabine had veel last van de warmte in de zaal en wilde het liefst zo min mogelijk lopen.....de eerste set ging goed maar in de tweede set ging de tegenstander meer droppen dus moest ze toch echt wel aan de bak! Maar ook deze won ze en kwam met een tomaten-hoofd van de baan!
Het enkelspel van Mark Parlevliet ging zeker niet slecht maar hij had af en toe last van de erg snelle shuttle en sloeg daarom ook regelmatig uit....helaas kon hij geen puntje binnen halen. Monique verloor de eerste set maar kwam in de tweede erg goed terug en won deze set dan ook. In de derde set trok zij haar trucen doos open en wist ook deze te winnen!
De gemengddubbel van Mark en Sabine liep lekker en Mark was goed bezig in de aanval, zodra de dame serveerde smashte Mark bijna alles af en wonnen deze wedstrijd in twee sets. De wedstrijd van Monique en Rob verliep alsof ze nog iedere week samen op de baan stonden! De tegenstander was denk ik ook erg verrast door dit leuke samenspel en kon eigenlijk alleen maar toekijken hoe ze het vierde punt af moesten staan!
Dus met een uitslag van 4-4 was team 3 toch echt wel tevreden!

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Shuttlewoude moest Wassenaar 4 de uitwedstrijd tegen Oegstgeest wel winnen om in de buurt van de koppositie te blijven. Maar ja, dat wilde Oegstgeest ook wel! Het was trouwens een weerzien met oude bekenden.
In de gloednieuwe sporthal De Cuyl werd de wedstrijd op 2 banen gespeeld. Met de beide dubbels werd gestart. De herendubbel (Sven van Kuyen en John Spring in 't Veld) ging in twee sets verloren, de damensdubbel daarentegen werd in drie mooie sets gewonnen door Ellen Dompeling en Mineke Kiel (3e set: 18-21). Als eerste heer kwam daarna John op de baan die een geweldig duel uitvocht met Piet Moerland én, dat was het leuke van de wedstrijd, in drie sets wist te winnen (21-18, 20-22, na een 9-2 achterstand en 16-21). Ellen was ondertussen in een pittige partij bezig Anja Vink te verslaan. Opeens een 1 - 3 voorsprong, zomaar! Sven van Kuyen trad vervolgens aan tegen good-old Jos van Druten en kwam tot de conclusie dat hij anders moet gaan spelen om zijn single te winnen. Wat minder pech zou ook welkom zijn. Florence Hélière speelde op de baan ernaast een slopende partij tegen Wilma Ouwerkerk. Een driesetter werd het, met winst voor Florence (12-21, 24-22 en 14-21). Nog steeds een voorsprong, nu 2 - 4.
De mixen zouden bepalen wat de eindstand werd, dat is vaker met badminton. De eerste mix, Mineke en John tegen Wilma en Piet, (nee...we verklappen de gemiddelde leeftijd niet...) werd een tweesetter. Het Wassenaarse koppel kon de druk op de partij zetten en wist met strak en gedegen spel die twee sets te winnen. Anders ging het bij Florence en Sven, zij waren duidelijk niet opgewassen tegen Jos en Paula.
Met een 3 - 5 overwinning op zak, een bitterbal op weg naar de maag en een heel goed gevoel togen de 5 Wassenaarders huiswaarts.

Voorburg 8 - Wassenaar 5: 5 - 3