competitie

De competitie nadert zijn einde. Nog twee wedstrijden te gaan voor ieder Wassenaars team. De resultaten van zaterdag de 15e leest waren wisselvallig. Winst voor de eerste 2 teams en verlies voor de laagste twee teams. Team 3 speelde gelijk. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 moest het opnemen tegen het lager geklasseerde Delft. Dat ging de Wassenaarders gemakkelijk af getuige de 6 - 2 overwinning. Wassenaar 2 had uit met 4 - 4 gelijkgespeeld tegen EVBC Vlietwijk. Het thuisvoordeel was er, met een 5 - 3 winst bleven de Voorschotende bezoekers met redelijk lege handen zitten. Wassenaar 3, met een herstelde Mariëtte Timmermans, maar nog zonder de geblesseerde Sabine Roelandse en de zieke Mark Parlevliet , had Leiden op bezoek. Met de twee invalsters, Erica van der Hoek en Monique Hilgeman, ging het goed! Een 4 - 4 gelijkspel was het resultaat. Wassenaar 4, tweede op de ranglijst, kreeg koploper Oegstgeest op bezoek. De tegenstanders hadden hun opstelling aangepast aan het Wassenaarse team en dat beviel de Oegstgeestenaren goed. Met een 3 - 5 overwinning vertrokken zij als nummer 1 de sporthal. Wassenaar 5 tenslotte kende veel zieke en geblesseerde spelers. De invallers (Elly Jansen, Vincent Moy en Romeo Talakua) deden hun uiterste best en dat gaf hele leuke en spannende partijen te zien. Voorburg ging met een 3 - 5 overwinning huiswaarts.

Wassenaar 1 - Delft 4: 6 - 2
Wassenaar 2 - Evbc Vlietwijk 3: 5 - 3
Wassenaar 3 - Leiden 3: 4 - 4
Wassenaar 4 - Oegstgeest 1: 3 - 5
Wassenaar 5 - Voorburg 8: 3 - 5

BC Wassenaar 1 speelde zaterdag 15 januari een thuiswedstrijd tegen BC Delft 4. Er werd gestart met de herendubbel. Marco van Leeuwen en Mark van der Akker gingen direct goed van start en haalden de 1e set vrij gemakkelijk binnen (21-12). De 2e set verliep net iets moeizamer, waardoor het toch nog erg spannend leek te worden. Gelukkig pakten de heren deze set uiteindelijk ook (21-19) en was het eerste punt binnen voor BCW. Daarna was het de beurt aan Eveline Spring in 't Veld en Sanne Voogel. De dames waren goed op dreef en wonnen de wedstrijd in twee sets (21-17, 21-10).
Vervolgens werden de 1e herenenkel en de 1e damesenkel gespeeld. Marco, die bij de uitwedstrijd niet van zijn tegenstander wist te winnen, nam vandaag revanche. Hij won de wedstrijd in 2 sets (21-18, 21-18). Sanne had een lastige wedstrijd en verloor in 2 sets. De tussenstand was daarmee 3-1 voor BCW.
Mark en Eveline konden daarna beginnen met hun enkelpartijen. Mark ging goed van start en wist de 1e set vrij gemakkelijk te winnen. De 2e set verloor hij nipt met 20-22, waardoor een 3e set de wedstrijd moest beslissen. Die set wist Mark overtuigend te winnen met 21-12. Op de baan ernaast wist Eveline haar wedstrijd ook te winnen. Dit deed zij vrij gemakkelijk in 2 sets (21-11, 21-9). Knap gespeeld allebei!
Met een tussenstand van 5-1 werd begonnen aan de laatste partijen. Marco en Sanne speelden de 1e mix. Ondanks dat zij niet helemaal lekker in hun spel kwamen, werd de wedstrijd gewonnen in 2 sets. Mark en Eveline hadden iets meer moeite met hun tegenstanders en wisten het laatste punt helaas niet binnen te halen. De eindstand werd daarmee 6-2 voor BCW.

Op zaterdag 15 januari mocht BCWassenaar team 2 dit jaar voor het eerst thuis weer aan de slag en dit keer tegen EVBC Vlietwijk team 3. Zoals elke wedstrijd begonnen de heren met de dubbel. De heren Jim Stegeman en Marcel Woudsma zaten goed in de wedstrijd en winsten in twee sets te winnen. Er werd goed geconcentreerd gespeeld en er werden weinig fouten gemaakt door de heren. Daarna waren de dames aan de beurt om voor BCW uit te komen. Ook bij de Scarlet van der Kwaak en Akkemay Huininga verliep alles goed en deze wedstrijd kon worden omgezet in punten voor BCW. Ondertussen was Jim ook al begonnen aan zijn single. Helaas was de heer iets te sterk en moest Jim het punt aan de tegenstander geven.  Gelijk na het dubbelen kon Akkemay verder met haar single. De eerste set verliep vlotjes, maar in de tweede set kon Akkemay haar concentratie er niet goed bij houden en moest de tweede weggeven. Gelijk pakte zij zich in de derde terug en wist een punt voor BCW te pakken. Ook de single van Marcel Woudsma verliep in drie sets.  Marcel wist de eerste set net niet te winnen, maar kon zich goed terug pakken in de tweede set. Helaas kon die dit niet helemaal voortzetten in de derde set en na een spannende wedstrijd won de tegenstander. Na een paar wedstrijden wachten was het dan weer de beurt aan Scarlet. Scarlet speelde een zeer goede en sterke wedstrijd en wist haar tegenstander in de tweede set op 8 punten te houden. Een zeer goede score. Met alleen nog de mixen te spelen stond het 4-2. Het kon dus nog gelijk worden of wisten we thuis te winnen van Vlietwijk. Eerst was het de beurt aan Jim en Scarlet. Het was een goede wedstrijd, maar helaas waren de tegenstanders net iets te sterk en werd er helaas verloren. Aan Marcel en Akkemay om de wedstrijd dan toch nog in een winstpartij om te zetten. Bij de uit wedstrijd hadden ze deze wedstrijd nog verloren, maar nu verliep de wedstrijd stukken beter en werd er in twee sets gewonnen. Een einduitslag van 5-3!

Team 3 van Badmintonclub Wassenaar speelde zaterdag 15 januari tegen BC Leiden 3. Omdat team 3 met redelijk veel blessures te kampen had de afgelopen weken, speelt Erica van der Hoek onze invalster inmiddels vast in ons team, maar gelukkig was ook Monique Hilgeman bereid om vandaag bij ons in te vallen, zodat de dames op volle sterkte aan de bak konden. Mark Parlevliet was op tijd in de sporthal maar keerde huiswaarts omdat hij zo duizelig was dat hij maar beter zijn bed in kon duiken om een opkomende griep goed uit te zieken, beterschap Mark! En Sabine die geblesseerd is aan haar nek en vandaag niet mee kon spelen bedankt voor het aanmoedigen dat heeft zeker geholpen.
Als eerste waren de heren Rob Gijsbertse en Arnaud Hélière aan de beurt en ze speelden een spannende en sportieve wedstrijd die na een lange strijd in drie sets verloren werd met de standen 19-20, 21-18 en 19-21. De damesdubbel werd gespeeld door Mariëtte Timmermans en Erica van der Hoek waren duidelijk sterker en zetten de tegenstander onder druk en ze wonnen in twee sets 21-12 en 21-13. De eerste herenenkel werd gespeeld door Arnaud en alhoewel hij in de eerste set even op gang moest komen (hij verloor met 8-21) kon hij toch ook in de tweede set niet echt doorstoten en eindigde de partij met 16-21.
Mariëtte speelde voor het eerst sinds lange tijd weer een enkel en het werd een spannende driesetter met twee keer een verlenging. Door tips van toeschouwers (de tijd nemen en een diepere service) kon ze net de overwinning niet behalen en eindigde de partij met 21-17, 21-23 en 22-24. Tot grote frustratie van Mariëtte. Rob maakte in de tweede enkel de verloren partij van Mariëtte weer goed door met een net zo spannende pot in drie sets uiteindelijk wel te winnen!! Met 21-16, 15-21 en een spetterende derde set won hij in de verlenging met 24-22 en viel op zijn knieen van blijdschap, het voelde als een zoete wraak.
Monique Hilgeman speelde de tweede damesenkel door een goede diepe service, een diepe clear en goed te plaatsen en won ze in twee sets met 21-13 en 21-11. Het lijkt haar altijd makkelijk af te gaan, maar ook Monique moest hard haar best doen om tot deze overwinning te komen.
Rob en Erica speelden de eerste mix en ondanks een spannende strijd en goed samenspel konden ze de partij net niet naar zich toe trekken en werd er in twee sets verloren met 16-21 en 14-21.
De laatste mix was voor Monique en Arnaud die normaal nooit met elkaar mixen maar dat was niet te zien. Het leek wel of ze al jaren met elkaar speelden, zo goed voelde en vulde ze elkaar aan. Ze wonnen in drie sets met 23-21, 19-21 en 21-12. Daarmee eindigde team 3 met 4-4 en werd er gezellig aan de bar met de tegenstander wat gegeten en gedronken en getoost op een sportieve wedstrijd.

Wassenaar 4 stond voor één van zijn belangrijkste wedstrijden dit seizoen. Koploper Oegstgeest kwam op bezoek, de enige kans om dat koploperschap van Oegstgeest over te nemen was een vette overwinning. Uit werd al met 5 - 3 gewonnen, dus er was kans op een overwinning..... Maar die overwinning heeft er eigenlijk geen moment ingezeten! Het herendubbel Sven van Kuyen en John Spring in 't Veld was absoluut niet opgewassen tegen de Oegstgeest heren en verloren ruim in 2 sets. Daarna de damesenkel van Ellen Dompeling, heel krap won Ellen verdiend in 3 sets. De eerste herenenkel was voor John (Guilliaume van Toer was op vakantie), het door Ellen ingezette pad kon hij niet volgen en verloor in 2 sets. Florence mocht daarna aan de bak voor haar enkel, na een moeizame 1e set wist ze de 2e wat makkelijker te winnen. Sven won zijn eerste set, maar moest in de 2e en 3e set zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Een 2 - 3 tussenstand. De beide mixen (Mineke Kiel en John en Florence en Sven) werden beiden in straight sets verloren. Alleen de damesdubbel werd nog gewonnen, in 3 hele spannende sets door Mineke en Ellen.
Door deze nederlaag wordt de wedstrijd van a.s. zondag tegen Merenwiek beslissend om de 2e en 3e plaats. Bij verlies is het zo goed als zeker dat Wassenaar 4 dan de competitie als 3e zal eindigen. Dat is op zich een mooi resultaat, maar gedurende het seizoen waren de verwachtingen toch anders.....

Zaterdag was het sterke Voorburg onze tegenstander en het zou geen makkelijke opgave worden omdat we met maar liefst 3 invallers moesten aantreden omdat Bernard van den Oever en Carola Mooijman ziek waren en de jeugd dit keer niet beschikbaar was. Dankzij deze nieuwe invallers zit team 5 nu totaal op 14 invallers dit seizoen, ik denk dat dat al een 1ste plaats oplevert dit seizoen dus een prijs hebben we al.
Nu de wedstrijd, die van start ging met de herendubbel van Romeo Talakua en Peter Akerboom, tijdens de 1ste set moesten de heren even wennen aan elkaar maar daarna ging het als de brandweer 21-18, 21-7 top gespeeld Reue.
De 2e wedstrijd, het damesdubbel, bracht ook meteen onze 2e invalster Elly Jansen samen met onze Anita Knijnenburg in de strijd, ook hier moesten de dames even aan elkaar wennen. Helaas voor hen waren de dames van Voorburg net even te sterk zodat ook de 2e set, hoewel het nipt was, verloren ging 8-21, 18-21, zeer sterk gespeeld Elly.
De herenenkel bracht gelijk onze 3e invaller Vincent Moy in de baan, ondanks dat hij nog nooit eerder had gesingeld heeft hij het helemaal goed gedaan tegen zijn tegenstander van formaat, de 1e set was het nog zoeken naar de juiste afmetingen van het veld waardoor hij verloor, de 2e set ging beter maar ook hier ging het na een zeer spannende strijd tussen de 2 giganten helaas fout voor hem en verloor hij de partij. 11-21, 18-21, prima, prima gedaan Vincent.
De 2e damesenkel moest door de omstandigheden onze Anita spelen, wat toch wel te zwaar voor haar was, op zeer knappe wijze wist ze er nog wel een 3 setter van te maken maar toen was ineens op en over 19-21,23-21,9-21, sterk gespeeld Anita.
In de 2de herenenkel kwam Romeo weer aan bod en ook voor hem was dit de eerste single die hij 100 jaar geleden voor het laatst gespeeld had, ondanks dat het (nog) niet zijn spelletje is werd het een bloedstollende partij die in drieen werd beslist en de aandacht kreeg van de gehele zaal door het kabaal. Normaal maakt Bernard deze herrie maar na nu blijkt ook dat Romeo dit kan, een fantastische partij met een geweldige uitslag. 21-15, 23-25, 23-21 geweldig gedaan Reue.
De tussen stand was nu 2 - 4 voor Voorburg dus voor een gelijkspel was winst in de beide mixen nodig, 1e gemengddubbel waren Anita en Peter die tegelijkertijd met de 2de door Elly en Vincent werd gespeeld. Ook in de 1e werd het spannend en werd in 3 sets beslist, na een sterke opening in de 1e set van Anita en Peter werd het in de 2de set echter een andere partij waar Voorburg aan het langste eind trok, de 3de set moest uitsluitsel brengen dus....................even pauze en dan verder. Ondertussen waren Elly en Vincent al klaar met hun wedstrijd die gezien de stand ook erg spannend verlopen is, de 1e set was een spannende 22-20 waar beide teams hard moesten knokken voor de punten, de 2e set liep Wassenaar snel uit en de tegenstander was gebroken waardoor de eindstand snel bereikt werd, 22-20, 21-10 een sterk team samen.
Bij het horen van deze stand stond het nu 3-4 en de 3e set moest nog gespeeld worden, de spanning stond nu op maximale druk voor Wassenaar en ondanks mooie reddingen en sterk spel had Voorburg toch net de langste adem. 21-17, 11-21, 22-24 goede wedstrijd Anita. Eindstand 3-5 voor Voorburg.
Elly, Vincent en Romeo, hopelijk vonden jullie het leuk en hebben jullie genoten, wij van Team 5 in ieder geval wel van jullie, dank jullie wel!!