competitie

De eerste overwinning was er voor het Wassenaarse herenteam, met 5-3 werd Gouweslag verslagen. Wassenaar 1 kon het net niet redden tegen nummer 2 Conquesto en verloor met 5-3, tegen diezelfde nederlaag liep Wassenaar 4 op tegen Leiden. Gelijke spelen waren er voor Wassenaar 2 (tegen Katwijk) en Wassenaar 5 (tegen Orbiton). Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Conquesto 7: 3 - 5
Wassenaar 2 - Katwijk 1: 4 - 4
Wassenaar 4 - Leiden 5: 3 - 5
Wassenaar 5 - Orbiton 6:  4 - 4
Wassenaar H1 - Gouweslag H2:  5 - 3

(nog geen verslag ontvangen)

Zaterdag 10 december hadden we een thuiswedstrijd tegen B.C. Katwijk. Uit hadden we 4-4 gespeeld, dus we gingen dit keer voor winst.
Arnaud Hélière en Rob Gijsbertse begonnen met de herendubbel die erg spannend was. De eerste set werd nipt verloren (20-22) en de tweede set moesten ze toch wel afzien en verloren ze (13-21). Scarlet van der Kwaak en Ellen Dompeling gingen in de damesdubbel constant gelijk op met hun tegenstander maar konden helaas niet de puntjes scoren om de 1e punt binnen te halen. Zij verloren met 23-25 en 19-21.
Jim Stegemans enkelspel was een mooie wedstrijd. De eerste set was de tegenstander duidelijk beter (11-21), maar in de tweede set kwam Jim sterk terug en won met 24-22. In de derde set lukte het Jim niet om de tegenstander onder druk te houden. Tot de wissel ging het gelijk op. Daarna won de tegenstander met 14-21.
Ook Scarlet speelde een spannende driesetter. In de eerste set hield zij haar tegenstandster goed onder druk en won met 21-12. In de tweede set kwam haar tegenstandster sterk terug met 15-21. De derde set kwam Scarlet terug van 16-19 en won uiteindelijk met 21-19! Het eerste puntje was binnen!
Toen was het de beurt aan Arnaud, die meteen uitstekend van start ging en de wedstrijd domineerde. Eerste set winst met 21-14. In de tweede set op de stand van 12-4 in het voordeel van Arnaud sloeg het noodlot toe. Door een plotselinge blessure moest hij de partij opgeven. Daarna won Ellen haar single vrij gemakkelijk met 21-9 en 21-11. Een regelmatige overwinning.
De eerste mix van Jim en Scarlet was weer een thriller. Met de setstanden 21-19, 18-21 en 23-21 werd het derde punt binnengehaald. Door de blessures van Arnaud en Rob speelde invaller Pim van der Poel met Ellen de tweede mixpartij. Ook die partij werd in winst omgezet met 21-15 en 21-17.
De einduitslag: 4-4. Geen winst dus, maar wel mooi 4 punten!

Wassenaar 5 - Orbiton 6: 4 - 4
Zaterdag 10 december, moesten we tegen Orbiton spelen. Helaas hadden we de vorige keer, uit, met 2-6 verloren. Nu hadden we een thuisvoordeel en dat hebben we zeker benut. We begonnen natuurlijk met de herendubbel, die altijd door Bernard van den Oever en Jochem Donath wordt gespeeld. Helaas netaan verloren met twee sets van 17-21. De vrouwendubbel van Anneloes van der Steenstraten en Anita Knijnenburg werd ook verloren. Met te veel foutjes en een sterke tegenstander werd deze met 6-21 en 10-21 gespeeld.
Daarna hadden we een paar spannende singles. Maarten Kinings ging in het begin redelijk gelijk op tegen zijn tegenstander maar wist daarna een aardige voorsprong te krijgen en won, zoals gewoonlijk, zijn wedstrijd met 21-14, 21-14.
Beate den Engelsman speelde de eerste vrouwenenkel en begon met een grote voorsprong van zo'n 12-3. Deze voorsprong werd helaas ingehaald en uiteindelijk verloor Beate haar eerste set met 19-21. In de tweede set was de tegenstander duidelijk sterker, en deze set werd met 10-21 verloren. Zo stonden we, na vier wedstrijden 1-3 achter.
Ook Jochem wist zijn single niet te winnen. Zijn tegenstander had duidelijk meer ervaring, maar Jochem wist gelukkig nog wel wat weerstand te bieden. Uiteindelijk verloor hij met 11-21, 13-21.
Met een achterstand van 1-4 werd het nu toch echt tijd dat we iets gingen winnen, wilden we onze vorige score van 2-6 verbeteren. Anneloes had de vorige keer haar single net aan verloren, en moest nu weer tegen dezelfde tegenstander. Dit keer benutte ze haar thuisvoordeel en won ze met 21-14, 21-19.
Als we allebei de mixwedstrijden zouden winnen konden we nog gelijk spelen. Met twee spannende driesetters wisten we gelukkig onze achterstand in te halen en eindigden we met 4-4. Allebei de mix wedstrijden waren erg spannend.
Maarten en Beate wonnen hun eerste set met 21-18. In de tweede set ging het heel erg gelijk op en won de tegenstander met 21-23. Ook voor de derde set moesten Maarten en Beate hard vechten maar hebben ze toch de winst binnen gehaald met 22-20.
Anita en Bernard speelden de laatste wedstrijd die heel vreemd verliep. De eerste set werd gewonnen met 21-16 maar de tweede set werd dik verloren met 9-21. Als toeschouwers hadden we echt geen idee wat er kon gebeuren, maar met een paar heel mooie slagen en punten wonnen Bernard en Anita hun derde set met 21-11.

Wassenaar H1 - Gouweslag H2: 5 - 3
“Eindelijk”, het is gelukt, de eerste overwinning van het Herenteam is binnen en dat is te danken aan de geweldige inzet van het  overwegend uit jeugd samengestelde team.
De mannen waren er een beetje op gebrand om een wedstrijd eens winnend af te sluiten, mede dankzij de invalbeurt van Guilliaume van Toer is dat op fantastische wijze gelukt.
De eerste dubbelpartij van Guilliaume en Remco de Rooij was een partij van hoog nivo, beide spelers waren zeer geconcentreerd en fanatiek ingesteld om de partij winnend af te sluiten wat uiteindelijk ook lukte, het moest wel in 3 sets (16-21, 21-17, 21-17) maar dit was de beste partij die ik dit seizoen gezien had “ geweldig spel Heren”. De 2de dubbelpartij was die van Dennis Klaverveld en Peter Akerboom, ook Dennis had een prima dag vandaag en daar had Peter erg veel gemak van en de tegenstander werd ook meerdere keren op het verkeerde been gezet, de partij werd in 2 sets gewonnen (21-14, 21-14) wat tevens Dennis zijn  eerste winstpartij was, prima gedaan Dennis.
Hierna werden de single partijen gespeeld waar Guilliaume als eerste aan de bak moest, zijn tegenstander was een heer van zeer goede kwaliteit maar Guiliaume had het vandaag helemaal en hij ging dan ook compleet los wat resulteerde in een prima overwinning en een oerkreet die aangaf hoe blij hij was met de overwinning (21-18, 21-15). De 2de single partij was Remco aan de beurt die na zijn dubbelpartij met Guilliaume op een roze wolk terecht was gekomen en daardoor een beetje overmoedig geworden was, zijn tegenstander had dit goed gezien en met zijn ervaring een het betere spel verloor Remco de partij en stond hij weer met beide benen op de grond, kop op Remco de volgende is wel voor jou (12-21, 13-21). De 3de single was Dennis zijn beurt, hij ging prima van start wat winst opleverde van de 1ste set maar het had wel de nodige kracht gekost waardoor Dennis in de 2de en 3de  de overhand kwijt raakte waar zijn tegenstander prima van profiteerde en de winst naar de tegenstander ging (21-19, 17-21, 14-21).
De laatste singlepartij moest Peter aan de bak wat voor geen makkelijke opgave was omdat dit de 1ste single partij zou zijn in 2 jaar, extra gemotiveerd begon hij aan de partij omdat hij zijn Jeugdige teamleden niet wilde teleurstellen want het 4de punt kon gemaakt worden wat minimaal een gelijkspel zou opleveren, in 2 sets kon hij de partij naar zijn hand zetten en winnend afsluiten (21-13, 21-13).
Als afsluiting waren er nog 2 dubbels te spelen waarbij Guilliaume met Dennis van start ging en dat liep uit op een titanenstrijd die in 3 sets werd beslist, met de standen van 24-22, 20-22, en 22-20. Is wel te snappen dat beide partijen tot het gaatje zijn gegaan en na afloop helemaal uitgeblust van de baan kwamen, het was wel het 5de punt waardoor de 1ste winstpartij een feit was. De laatste dubbel van Remco en Peter was ook een zwaar bevochten strijd die helaas voor BC Wassenaar verloren ging, met de standen 21-17, 19-21 en 21-23 trok BC Gouweslag aan het langste eind, de eindstand kwam daardoor op 5-3 voor BC Wassenaar wat een terechte overwinning was.
Dennis en Remco, ik heb deze zaterdag prima badmintonspel gezien en jullie groeien elke wedstrijd weer hou dit vast en wie weet waar dit kan eindigen. En Guilliaume nog bedankt voor de geweldige invalbeurt ook jij was van grote klasse..