competitie

De voorlaatste thuiswedstrijden alweer. Wassenaar 1 speelde tegen koploper DEO en verloor krap met 5-3. Wassenaar 2 had het tegen nummer laatst Hillegom niet zo moeilijk en won met 6-2. Voor Wassenaar 4 was er een verdiend gelijkspel tegen Katwijk. Wassenaar 5 was niet opgewassen tegen MCC en scoorde de grootste nederlaag vandaag: 1-7. Het herenteam pakte twee puntjes tegen kampioen Flying Shuttle (2-6). Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - DEO 4: 3 - 5
Wassenaar 2 - Hillegom: 6 6 - 2
Wassenaar 4 - Katwijk 3: 4 - 4
Wassenaar 5 - MCC '94 4: 1 - 7
Wassenaar H1 - The Flying Shuttle H1: 2 - 6

Deze week kwam koploper BV DEO uit Nootdorp op bezoek bij het eerste team van Wassenaar. Na een gelijke stand van 4-4 in de uitwedstrijd, wilde Wassenaar vandaag toch bewijzen de betere ploeg te zijn. Allereerst werd er gestart met de herendubbel van Mark van den Akker en Marcel Woudsma. De eerste set waren de jongens nog niet helemaal op stoom er verloren deze met 19-21. In de tweede en derde set ging het een stuk beter en de sets werden dan ook overtuigend gewonnen met twee keer 21-11. Op de baan daarnaast waren ook de dames Eveline Spring in 't Veld en Akkemay Huininga begonnen aan hun damesdubbel. Na een moeizame eerste set van 12-21, gingen de dames met frisse moed de tweede set in om er toch een driesetter uit te kunnen slepen. De tweede set verliep een stuk beter en werd dan ook met 21-13 gewonnen door Wassenaar. Om het nog even spannend te maken sloten de dames deze dubbel af met een boeiende derde set die gewonnen werd met 23-21. De tussenstand stond op 2-0 en dus ging het de goede kant op voor Wassenaar. Na de beide dubbels is het de beurt aan de eerste heer om te gaan singelen. Marco van Leeuwen had de eerste set moeite met de tegenstander en kwam niet lekker in zijn spel. Deze eerste set werd verloren met 13-21. De tweede set begon Marco sterk en ging het tot het laatste punt zeer gelijk op. Helaas lukte het hem niet om het laatste punt te maken, waardoor de tweede set en dus de wedstrijd verloren werd met 21-23. Na Marco was het de beurt aan Eveline om te beginnen aan haar single. Ook Eveline wist het weer behoorlijk spannend te maken voor zichzelf en voor het publiek. Ondanks het goede spel van Eveline in de eerste set slaagde ze er niet in om de punten naar haar toe te trekken en verloor deze set nipt met 21-23. De tweede set begon Eveline wat minder sterk dan dat ze gehoopt had en kon niet haar eigen spelletje spelen, waardoor ze de tweede set met 15-21 verloor. Na vier spannende wedstrijden was de stand 2-2. Toen was het de beurt aan Mark om met zijn single de stand naar 3-2 te brengen. Hoe hard Mark ook vocht en over de baan rende, niets hielp hem om de punten te pakken. Na twee zware sets moest Mark zijn meerdere erkennen en verloor de wedstrijd met 15-21 en 11-21. Op naar de tweede damesenkel van Akkemay. Zoals alle wedstrijden die tot nu toe gespeeld werden vandaag, was ook deze weer een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. De eerste set werd door Akkemay gewonnen met goede cijfers, 21-15. In de tweede set kreeg de tegenstander iets meer vat op het spel, maar Akkemay bleef doorvechten. Op twee punten na (20-22) kon ze de tweede set niet in de wacht slepen, zodat er nog een derde set gespeeld moest worden. De derde set moest Akkemay zich toch gewonnen geven en verloor met 6-21. Bij een tussenstand van 2-4, was het nog even knokken om dan toch een gelijkspel van 4-4 te behalen. De eerste mix van Marco en Akkemay verliep naar eigen zeggen stroef en liep niet zoals gepland. Beide sets (12-21 en 14-21) werden verloren door het Wassenaarse duo. Om deze wedstrijd toch nog met een klein puntenverschil af te sluiten moesten Marcel en Eveline hun mix winnen. Na een toch wel bizarre en vooral gelijk opgaande eerste set, die gewonnen werd met 28-26, moesten Marcel en Eveline in de tweede set iets agressiever van start gaan. Deze tactiek bleek niet helemaal te werken en er werd met 8-21 verloren. De laatste set moesten de twee toch maar weer overgaan op de oorspronkelijke tactiek en dit bleek te werken. De derde set werd met 23-21 gewonnen door Wassenaar.  Helaas is team 1 er dus niet is geslaagd om te winnen vandaag, maar we hebben weer bijzondere, leuke en spannende wedstrijden gezien.

Wassenaar 2 - Hillegom 6: 6 - 2
Voor team 2 was de eerste wedstrijd van 2012 de thuiswedstrijd tegen Hillegom 6.
De heren lieten zien dat de onderbreking van de feestdagen misschien toch iets te lang was. Na een moeizame start waarin de eerste set met 10-21 werd verloren vonden Rob Gijsbertse en Mark Parlevliet in de tweede set hun vorm terug. Helaas gebeurde dat te laat om een nederlaag te ontlopen en ging de tweede set met 19-21 naar Hillegom.
De damesdubbel werd gespeeld door Ellen Dompeling en Sabine Roelandse. Dat onze dames in vorm waren was duidelijk, zonder al te veel problemen is er gewonnen in twee sets met 21-9 en 21-12.
De eerste herenenkel was een pittige partij. De wedstrijd ging gelijk op maar Jim Stegeman kon het hoofd koel houden en na een spannende eerste set 21-19 werd de tweede set iets makkelijker dan de eerste gewonnen met 21-16. De eerste damesenkel werd gespeeld door Scarlet van der Kwaak. Scarlet speelde een constante partij waarbij er in twee sets van 21-11 gewonnen werd. Mark trad vervolgens aan voor de herenenkel maar kon na een in het begin van de set gelijk opgaande strijd het niet vast houden en verloor in twee sets met 13-21 en 15-21. Ellen kwam in de tweede damesenkel geen moment in de problemen en won makkelijk in twee sets met 21-4 en 21-8. Tijdens de eerste mix werd hard gestreden voor ieder punt maar kon Hillegom uiteindelijk het spel van Scarlet en Jim niet volgen. De winst was op dat moment dan ook zeker gesteld na twee sets met 21-16 en 21-17. Sabine en Rob kregen vervolgens de kans om de winst nog wat verder uit te bouwen. Na een redelijk gelijk opgaand begin moest Hillegom toch in BCW hun meerdere erkennen en werd gewonnen in twee sets met 21-16 en 21-14. Na de mixen werd nog wat gevraagd of we meer op de lijnen konden letten in plaats van er op te gaan staan. Het was een beetje laat om er nog beter op te letten dus dat moeten we dan maar bewaren voor de volgende en laatste wedstrijd tegen Bios.

Zo ongeveer voor het eerst in dit seizoen was het 4e team compleet aanwezig. Maar lieft zeven mannen en vrouwen gingen proberen om Katwijk een paar puntjes te ontfutselen. Katwijk, nummer 2, wilde toch ook wel de nodige wedstrijden winnen om zo in de race te blijven voor het kampioenschap. Spannend werd het afgelopen zaterdag!
Gestart werd met het herendubbel van Vincent Moy en John Spring in 't Veld. In drie hele spannende sets was de eerste partij voor Wassenaar 4: 21-16, 16-21 en 21-18. Na de dubbel kwam Florence Hélière in actie, de cijfers spreken voor zich: 9-21, 21-18 en 25-23. Blijheid straalde van haar gezicht af na het laatste punt! De eerste herenenkel werd vrij gemakkelijk gewonnen door Guilliaume van Toer, een minimaal dipje ving hij goed op en scoorde sterk met 21-14 en 21-17. Een ongekende 3-0 voorsprong, de eerste overwinning van het bijna afgelopen seizoen lag voor het oprapen, toch?
Helaas, helaas, de Katwijkers hadden hun sterkste dame en de beste koppels nog niet ingezet. De 3-0 voorsprong werd omgebogen in een 3-3  gelijke stand.
De damesdubbel Stéphanie Burgmeijer en Mineke Kiel had ook drie sets nodig 19-21, 21-17 en 15-21. Jammergenoeg moesten ze het afleggen tegen de Katwijksen. Romeo Talakua stond voor de tweede herenenkel op de rol, met 12-21 en 18-21 was zijn tegenstander toch wel iets te sterk. Stéphanie trof het niet, zij mocht in het veld tegen de allersterkste Katwijkse. Met 7-21 en 5-21 bleek dat ook. Met nog twee mixen voor de boeg 3-3 op het scorebord. De tweede mix (Florence en John) werd als eerste gespeeld om een van de Katwijkse dames wat meer rust te gunnen. De eerste set was voor het Wassenaarse duo (21-18), de tweede set begon bar slecht, puntje voor puntje werd dichterbij gekropen, maar de 21 werd niet gehaald (18-21). Wat de aanwezigheid van een trainer dan al niet doet tussen de 2e en 3e set! Met wat hints en tips in het hoofd lieten Florence en John de tegenstanders met 21-13 ruim achter zich. Een 4-3 voorsprong! De mix van Mineke en Vincent zou dus allesbeslissend zijn, de eerste set was nog van het kaliber 'nét niet' (14-21). Een tweede zeer spannende set volgde, uiteindelijk trokken de Katwijkers met 19-21 aan het langste eind.
Een 4-4 gelijkspel als nummer laatst tegen nummer 2, een prima prestatie!

Zaterdag 14 januari spelen we thuis tegen MCC’ 94. Nog 3 wedstrijden te gaan en dan is de competitie voor ons weer afgelopen. Het is druk in de zaal, ieder team speelt thuis. De herendubbel wordt al gelijk een 3-setter, dat belooft nog wat. We bieden aardig wat tegenstand, maar helaas gaat de winst naar de tegenstander. Ook de damesdubbel verliezen we. Hierna volgen de singles en gelukkig beginnen we met winst. Maarten Konings wint zijn single tegen Frank. Bij de volgende singles zijn de tegenstanders te sterk voor ons en gaat de winst naar MCC’ 94.
De mixen worden 2 spannende 3-setters met leuke rally’s er in. Er wordt flink geknokt aan beide kanten, maar helaas voor ons gaat de winst weer naar MCC’94. We zijn dus dik ingemaakt en verliezen met 1-7. Een schrale troost is dat we tegen de nummer 1 van de poule moesten spelen. Volgende keer beter.

De eerste wedstrijd van 2012  is weer gespeeld door het Heren 1 team, deze keer was de terugwedstrijd tegen de koploper die bij winst zo goed als zeker was van het kampioenschap, dus voor het Herenteam van Wassenaar was het er volle bak tegenaan om toch te proberen wat puntjes af te snoepen.
De eerste dubbel van Remco de Rooij en Peter Akerboom liep voorspoedig en dat werd ook in een mooie overwinning omgezet, je merkt dat er goede vooruitgang geboekt wordt bij jeugd, die dit 1ste jaar bij de senioren best zware tegenstand treffen maar zich gaandeweg goed staande weten te houden: 21-10, 21-9. De 2de HD werd gespeeld door Sven van Kuyen en Dennis Klaverveld, zij hadden de pech dat de tegenstander hun sterkste HD als 2de hadden gezet waardoor winst erg lastig zou worden, gaandeweg de wedstrijd bleek dat ook al hebben onze Heren gevochten voor elk punt. 12-21, 14-21.
Hierna werden de single partijen gespeeld: Remco was als 1ste aan de beurt, tot aan 17 ging het gelijk op waarna de tank leeg was waardoor hij de set en wedstrijd verloor, geweldig gespeeld Remco ik ben trots op je alleen het einde van de wedstrijd  17-21, 12-21.
De 2de single was de beurt aan Dennis die met de week beter gaat spelen en meer vertrouwen krijgt in zichzelf en dat is mooi om te zien, helaas was zijn tegenstander van een (veel) beter nivo waardoor de wedstrijd verloren ging. 9-21, 12-21. Wesley van der Krogt speelde de 3de single en ging aanvankelijk goed maar zijn tegenstander was veel slimmer waardoor Wesley snel achter de feiten aan liep en de partij verloor, Wesley probeer wat meer op maandag en donderdag te komen zodat je meer speelervaring opdoet: 7-21, 5-21.
De laatste single was een mooie kraker van een 3 setter, Sven heeft alles uit de kast gehaald maar ook zijn tegenstander was uit op winst waardoor het echt een triller werd met veel enthousiaste toeschouwers, in de 3de ste ging het gelijk op tot aan 22-22 waarna Sven eerst mazzel had met een netbal maar daarna de partij uitknalde met een daverende laatste smash. Mooie partij Sven 21-14, 14-21, 24-22.
De laatste 2 herendubbels werden gespeeld door Dennis en Peter en Wesley met Sven. Beide HD's gingen verloren ondanks dat er door BC Wassenaar goed gespeeld werd, de tegenstander was gewoon beter en zijn ook de terechte kampioen van klasse C  afdeling 5, 16-21, 12-21 en 14-21, 10-21.