competitie

Wassenaar 4 nam de allereerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen voor haar rekening, en hoe! Met 7-1 werd ruim gewonnen van Het Dijckhuys Shuttlek. Wassenaar 1 kwam zaterdagmiddag in actie tegen Drop Shot. Heel close was het, een 5-3 nederlaag. Wassenaar 3 verloor, net als team 1, ook met 5-3. Veglo was nét iets te sterk. Wassenaar 2 verloor met 6-2 van Drop Shot, Wassenaar 5 liet Ommoord achter met een treurig gevoel (5-3 winst). Klik hier voor uitslagen en programma.

(nog geen verslag ontvangen)

De eerste uitwedstrijd, uit tegen Veglo, werd gespeeld in het Rijnlands Revalidatie Centrum, een hele nieuwe lokatie. Wennen was het niet alleen voor het Wassenaarse team, ook de Leidenaren speelden er pas hun tweede wedstrijd. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, de beide dubbels (de dames Svetlana Martimort en Florence Hélière en de heren Vincent Moy en Maarten Konings) wisten de eerste set te winnen, maar, gelijkmatigheid troef, verloren ook beiden de tweede set. De dmaes wisten wél, de heren niet de derde set te winnen.
De beide damesenkels werden hierna gespeeld, Svetlana won, met hier en daar de nodige inspanning, in twee sets, Florence kon het net niet bolwerken en verloor nipt met 21-16 en 26-24.
Een tussenstand van 2-2!
De volgende twee partijen waren de gemengde dubbels. Svetlana met Vincent Moy aan haar zijde verloren met 2 keer 21-18. Op een haar na dus! Florence en John Spring in 't Veld hebben al aardig wat mixwedstrijdjes achter de rug. Dat dat een voordeel kan zijn laat de uitslag zijn: gewonnen met 21-18 en 21-11.
Met een 3-3 tussenstand nog twee herenenkels te gaan. Maarten, als eerste heer, sloeg meer uit dan in, als je tegenstander dat andersom doet, verlies je al gauw: 21-8 en 21-13. John slaagde er bijna in de eindstand op een verdiende 4-4 te brengen, het lukte hem niet. ZIjn ruim 2 maal jongere tegenstander won in drie spannende sets: 22-24, 21-15 en 21-17.
Omdat een 5-3 overwinning toch nog drie puntjes oplevert was deze nederlaag eigenlijk helemaal niet zo pijnlijk. Inmiddels 11 punten uit 2 wedstrijden.

Wassenaar 4 is op koers naar het bordes van de burgemeester.
Afgelopen vrijdag met 7-1 gewonnen van BC Dijckhuys Shuttlek 6.
Helaas ging alleen de laatste mixpartij verloren.

De eerste partij, een herendubbel, gespeeld door Wesley van der Krogt en Peter Akerboom,  na een wat moeizame start is de 1ste set dan ook onnodig verloren gelukkig kon na wat tactiekaanpassing de 2de en 3de set wel (vrij eenvoudig) omgezet worden in winst waardoor het 1ste punt binnen was 21-19, 13-21 en 9-21. Het damesdubbel werd gespeeld door Melissa van Deursen en invalster Carola Mooijman, de beide dames gingen krachtig van start waardoor de tegenstanders direct onder druk gezet werden wat setwinst opleverde, ook de 2de set had de tegenstander geen antwoord op het sterke spel van onze BCW Dames, 2de punt was ook binnen 11-21 en 13-21. Prima gedaan dames.
Toen waren de single partijen aan de beurt waarbij Remco de Rooij de spits afbeet, de 1ste set was erg spannend waarbij de heren elkaar niet veel ontliepen. Gelukkig voor Remco vielen de laatste 2 punten aan de BCW kant na een gelijk opgaande partij, de 2de set ging de tegenstander iets anders spelen waardoor Remco de controle kwijt was en helaas verloor waardoor een 3de set de beslissing moest brengen, Remco had wat tips gekregen en kreeg daardoor wat meer grip op de partij en tot de 22 ging het gelijk op. Helaas voor Remco vielen de laatste 2 punten deze keer aan de andere kant 19-21, 21-14 en 24/22. Jammer Remco thuis pak je hem.
DE: Carola viel in voor Beate den Engelsman en heeft haar niet teleurgesteld, de partij werd vrij makkelijk gewonnen en het 3de punt was binnen 13-21 en 8-21. Dank je wel Carola. 2de HE: Wesley begon redelijk goed aan de partij maar zijn tegenstander speelde een slim spelletje waar Wesley geen antwoord op had, ook de 2de set was even spannend maar gaandeweg de partij verloor Wesley de controle over het spel en verloor 21-17 en 21-13. Een leerzame partij voor jou Wes.
2de DE: Liza Horzelenberg, die nog geen partij gespeeld had moest aan de bak en dat ging ze niet gemakkelijk af, ze kon maar geen grip op de wedstrijd krijgen waardoor het vrij snel verloren
ging 21-11 en 21-13. Jammer Liza volgende week beter.
Als laatste waren de beide mixpartijen, Melissa / Peter en Liza / Remco, de partij van Liza en Remco ging fantastisch van start en beiden wilden zich revancheren voor hun verloren singlepartij en dat deden ze geweldig, met sterk spel van beiden en prima inzicht van Remco werd er in tweeen gewonnen 11-21 en 16-21. Goed gedaan Liza en Remco.
De andere mix verliep iets stroever na de 1ste set makkelijk te hebben gewonnen ging het de 2de helemaal mis zodat er een 3de nodig was, hierin ging het gelijk op waarbij BCW aan het eind met 20 – 18 achterstond, maar een paar mooie korte services van Melissa kon de partij binnen gehaald worden 14-21, 21-14 en 20-22 prima gespeeld Melissa.
Eindstand 3-5 winst voor BCW 5