competitie

Voor de tweede achtereenvolgende week weer een reeks thuiswedstrijden. Wassenaar 3 en 4, beiden koploper, wisten hun wedstrijden met 8-0 te winnen en houden de mooie kopposities vast. Wassenaar 1 speelde weer gelijk, nu tegen Randstad. Een gelijkspel was er ook voor Wassenaar 2 tegen het sterke Orbiton. Wassenaar 5 was het enige team met een nederlaag, wel een hele krappe: 3-5 tegen Veglo. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Randstad 1: 4 - 4
Wassenaar 2 - Orbiton 1: 4 - 4
Wassenaar 3 - Hillegom 8: 8 - 0
Wassenaar 4 - Orbiton 5: 8 - 0
Wassenaar 5 - Veglo 8: 3 - 5

Zaterdag 6 oktober was het alweer tijd voor de 4de wedstrijd van dit seizoen, na 2 keer gelijk en 1 maal verlies werd het wel tijd voor een eerste overwinning! Jim Stegeman en Marco van Leeuwen beten het spits af met de herendubbel. In de eerste set liep het nog niet echt en werd er met 17-21 verloren in de tweede set begon het lekker te lopen en deze werd dan ook gewonnen met 21-13. In de derde set zetten ze deze lijn door en werd ook gewonnen dit keer met 21-10. Op de baan ernaast waren de dames Akkemay Huininga en Eveline Spring in't Veld ook begonnen de eerste set werd verloren met 15-21 in de tweede set werd het heel spannend en ging het tot het eind gelijk op maar werd helaas nipt met 20-22 verloren.
Eveline en Marco begonnen daarna aan hun singles. Eveline maakte er een spannende wedstrijd van maar wist het wel goed af te maken aan het eind en won met 21-19 en 21-17. Marco had het iets makkelijker en won met 2x 21-14 van zijn tegenstander. Vervolgens was het de beurt aan Jim en Akkemay. Jim begon goed aan zijn single maar zijn tegenstander liep aan het einde toch weg naar 15-21 de tweede set liep een stuk minder de tegenstander liep uit naar de 20 en door een paar goede servicebeurten wist Jim nog een paar punten te scoren en werd het uiteindelijk 11-21. Akkemay zat niet zo goed in haar spel de eerste set wist ze haar tegenstander nog bij te houden en werd het net 18-21. In de tweede set ging haar tegenstander een stuk sneller en werd het 11-21.
3-3 was de tussenstand voordat de mixen begonnen dus alles was nog mogelijk. Eveline en Marco begonnen als eerste. De eerste set liep voor geen meter door veel domme foutjes werd deze met 14-21 verloren. Maar in de tweede set begon het weer te lopen en deze werd uiteindelijk gewonnen met 21-16. In de derde set zetten ze dit spel voort en hielden dit tot het eind vast en pakten de 4-3 met 21-16. Toen was het de beurt aan Akkemay en Jim die de eerste set goed speelde en net niet wisten te winnen 16-21. De tweede set liep super maar helaas werd er nipt verloren met 19-21 een derde set was zeker verdiend geweest!
3 thuiswedstrijden: 3x gelijk, één voordeel thuis nog steeds ongeslagen! Nu mogen we ons 2 weken voorbereiden op de volgende wedstrijd uit tegen Hillegom op 28 oktober!

We gingen van start met de herendubbel en damesdubbel. Deze wedstrijden werden tegelijk gespeeld dus ik heb niet zo goed kunnen zien hoe het er bij de heren aan toe ging.
Maarten van Vliet en Arnaud Hélière hebben helaas verloren in 3 sets. Ellen Dompeling en Sabine Roelandse haalden het eerste punt binnen door in 2 sets (22-20 en 22-20) te winnen. Maarten speelde zijn singel hartstikke goed, maar moest uiteindelijk toch zijn punt weggeven. De eerste set won hij, maar helaas bleek de tegenstander toch te sterk. Maarten verloor in 3 sets. Ellen had de eerste set wat moeite met haar 16-jarige tegenstandster. Zij verloor de eerste set met 12-21. Nadat de tegenstandster wat tips had gekregen van haar coach ging het bij haar gelijk wat minder goed en daar profiteerde Ellen van: tweede set winst met 21-15. De derde set gaf uiteindelijk een positieve beslissing: Ellen won deze met 21-17.
Arnaud speelde ook een spannende singel. De eerste set won hij vrij gemakkelijk met 21-10. Helaas kon hij dit niet vasthouden en verloor de tweede (12-21) en derde set (8-21).
Sabine daarentegen heeft haar singel super gespeeld! De eerste set verloor ze met 16-21. Zij had wel degelijk kansen en daardoor gaf zij niet op. Dit werd rijkelijk beloond: de tweede en derde set won zij
(23-21 en 21-18).
De gemengd dubbel van Maarten en Ellen was ook erg spannend. De eerste set werd verloren (17-21). De heer van de tegenpartij had nogal moeite met de shuttle dat zijn weerslag had op zijn spel. Maarten en Ellen bleven daar best rustig onder en wonnen de tweede set (21-12). Deze rust konden zij ook in de derde set handhaven en met een prachtige 21-18 wonnen zij de derde set!
De tegenstanders in de tweede gemengddubbel waren helaas te sterk voor Arnaud en Sabine. Zij verloren deze in twee sets (15-21 en 8-21).
Met een prachtige uitslag van 4-4 (ja ja, die punten konden wij goed gebruiken!) gingen we huiswaarts. Een wedstrijddag met 6 driesetters!

Met één keer winst, één keer gelijk en één nederlaag en een koppositie, dan moeten de verschillende teams wel erg dicht bij elkaar 'liggen'. Dat is mogelijk ook het geval in de zesde klasse, waar BC Wassenaar 3 uitkomt. Als je eenmaal aan kop staat geeft dat wel een lekker gevoel. Zo prima zelfs dat het op visite komende Hillegom met een 8-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd!
De dubbels begonnen goed, Vincent Moy en John Spring in 't Veld kwamen in de eerst set pas bij 20 punten voor het eerst op voorsprong! De set eindigde met 21-19, de tweede werd gewonnen met 21-17. De dames Svetlana Martimort en Florence Hélière hadden het wat makkelijker en wisten met 21-13 en 21-8 de partij naar zich toe te trekken.
Als eerste heer betrad Guilliaume van Toer de baan, en hoe! Met rust en afwisseling in zijn slagen, niet alleen smashing hard maar ook secuur plaatsen, wist hij de partij naar zijn hand te zetten met 21-8 en 21-13. De eerste dame Svetlana bood haar tegenstandster weinig kans, na een gedegen eerste set (21-10) liep ze in de tweede set uit tot 19-0. Zou de 21-0 in beeld komen....., helaas voor Svetlana, maar leuk voor haar tegenstandster werd het 21-4. Een 4-0 voorsprong al, daar hadden we wel op gehoopt, maar niet echt op gerekend.
Maarten Konings trad als tweede heer aan, met 21-13 en 21-12 liet hij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste op het veld was. Ook Florence was in de tweede damesenkel te sterk voor haar opponente en won met 21-3 en 21-17.
Tot slot de mixen, de eerste werd gespeeld door Svetlana met Vincent aan haar zijde, maar vooral áchter haar ;-) . Met twee 'hele' rackets haalden zij de eindstreep: 21-16 en 21-15. Een eindstand van 7-1 of 8-0, dat lot lag in de handen van de tweede mix Florence en John. Met 21-13 en 21-17 maakten zij aan deze onzekerheid gauw een eind, het werd 8-0 en dus, logisch, nog steeds aan kop!!

(nog geen verslag ontvangen)

Zaterdag 6 oktober, wie zou de sterkste zijn: nr 1 op de ranglijst Veglo 8 of nr 2 BC Wassenaar 5?
Romeo Talakua en Wesley van der Kroft gingen vol van start met de herendubbel wat de 1ste set winst opleverde, de 2de set verliep helaas niet zoals gewenst waardoor een derde set nodig was en ook hier ging het niet goed, de tegenstanders waren net even wat sterker: 21-16, 14-21 en 16-21. De damesdubbel met het nieuwe duo Liza Horzelenberg en Beate den Engelsman was de 1ste set nog niet goed op elkaar ingespeeld en dat werd goed benut door de tegenstanders, de 2de set ging stukken beter en waren er goede rallys te zien wat voor de vele toeschouwers leuk was om te zien, een 3de set was nodig om te zien wie de sterkste was helaas ging deze verloren, 7-21, 21-19 en 10-21.
De eerste HE die Remco de Rooij voor zijn rekening nam liep niet lekker, het was duidelijk niet de dag van Remco vandaag want veel dingen lukte gewoon niet waardoor hij helaas genoegen moest nemen met een verliespartij 15-21 en 12-21.
Melissa van Deursen ging voor haar eerste singlepartij van het seizoen, wat wel even wennen is. Haar tegenstandster kon haar met hoge diepe lobshuttles goed achterin houden waar Melissa moeite mee had, de 2de set ging duidelijk beter maar de tegenstandster was beter 14-21 en 14-21.
Romeo speelde de 2de herensingle en dat deed hij in een prima stijl, de 1ste set was even inkomen en kon de tegenstander hem nog een beetje bijbenen, de 2de ste ging hij helemaal los en ging als de brandweer af op de eindoverwinning wat ook het 1ste punt opleverde. 21-18 en 21-8.
De laatste single partij van de dag kwam van Beate, snel en met mooie klappen diep achterin verraste zij haar tegenstandster en liep snel naar winst, de 2de set verliep minder leuk voor de tegenstandster omdat ze halverwege de wedstrijd een zweepslag opliep waardoor ze niet verder kon: 21-17 en 13-16 met opgave door tegenstandster.
Met de laatste 2 mix partijen kon de zaak nog gelijk getrokken worden dus vol vuur gingen Remco en Liza van start, helaas was de magische power van de vorige wedstrijden vandaag niet aanwezig ze verloren de partij dan ook hoewel de 2de set heel erg close was maar ze kwamen net tekort. 14-21 en 22-24.
De laatste mix partij van Melissa en Peter verliep goed, het duo gaat met de week beter spelen doordat de samenwerking steeds beter verloopt en Melissa het positiespel ook elke keer beter uitvoert 21-12, 21-12.
Team 5 heeft gestreden en kwamen helaas tekort, volgende keer beter.