competitie

In week 7 toch een paar verrassingen! Wassenaar 1 had al vele gelijke spelen op haar naam staan, vandaag was er de eerste overwinning 5-3. Wassenaar 2 verloor net aan van Veglo, Wassenaar 4 raakte de ongeslagen status kwijt, Alblasserdam was met 5-3 de sterkste. Wassenaar 5 sloot de zaterdagmiddag af met een gelijkspel. Wassenaar 3 kwam niet in actie. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Leiden 2: 5 - 3
Wassenaar 2 - Veglo 4: 3 - 5
Wassenaar 4 - Alblasserdam 3: 3 - 5
Wassenaar 5 - Honselersdijk 2: 4 - 4

De start van het 1e team van Badminton Club Wassenaar, gesponsord door Service Apotheek Langstraat, verliep zeer voorspoedig! De herendubbel van Marco van Leeuwen en Jim Stegeman ging soepel in 2 sets (21-15 en 21-13) naar BCW. De dames Eveline Spring in ’t Veld en Akkemay Huininga wonnen met de standen 21-18 ook in 2 sets.
Zoals gewoonlijk was het na de dubbels tijd voor de singles. Allereerst kwam Marco op de baan om zijn nog ongeslagen reeks te verlengen. Met 13 en 17 tegenpunten was dit alweer een gewonnen partij. Ook Eveline won zeer makkelijk haar single waarin haar tegenstandster met 7 en 12 punten verslagen werd. Helaas kon team 1 niet de 4-0 voorsprong vergroten: Jim moest met 13 en 14 punten genoegen nemen waardoor de stand 4-1 werd. Akkemay kon net niet haar single winnen. Wederom een 3e set maar helaas niet in het voordeel van BCW. En dus de stand op 4-2. Nog wel in het voordeel van team 1 maar de 1e mix van Marco en Eveline werd verloren en zo kwam de stand op 4-3. Aan de 2e mix dus de taak om voor de winst te zorgen. Of werd het weer een gelijkspel? Jim en Akkemay haalden met hun eerste mix overwinning ook meteen de eerste winst voor team 1 binnen!

Team 2 gaat niet zo best in de competitie, er worden wel puntjes behaald maar te weinig om mee te komen.
De heren Arnaud Hélière en Rob Gijsbertse hadden al een tijdje niet samen gedubbeld omdat Rob een blessure had maar nu weer volledig aan de bak kon! De dubbel ging goed en ze hadden genoeg kans maar in de tweede set verloren ze net aan met 19-21 en was de dubbel jammer genoeg verloren. De dames Ellen Dompeling en Sabine Roelandse hadden het niet erg zwaar maar Sabine kreeg niet echt de tijd om warm te slaan want ze was de lijst nog aan het invullen. Maar de tegenstanders hadden het op Ellen gemunt (niet echt slim) en Sabine kreeg daardoor een beetje tijd om er toch nog in te komen. De wedstrijd werd in 2 sets vrij makkelijk gewonnen.
Marcel Woudsma begon met zijn enkelspel maar jammer genoeg had Marcel last van een verstopte neus en kreeg daardoor weinig lucht, hij kwam er niet helemaal lekker in en verloor daardoor zijn enkel. Ellen was behoorlijk moe van het ouder/kinder toernooi en zei dat ze een paar zware benen had....nou El, daar hebben we niets van gemerkt! Haar tegenstander was heeeeel erg aan het mopperen op de shuttle maar Ellen liet zich daar niet door afleiden en won netjes in 2 sets.
Als tweede heer mocht Arnaud aantreden en wist ook net weer niet te winnen, hij staat altijd zijn mannetje op de baan maar ook dit keer kon hij net geen puntje binnen slepen, jammer Arnaud!! Sabine d’r tegenstander wilde toch nog even extra inslaan, okay dacht ze.... maar het leek net of ze al begonnen was! Sabine zei: prima hoor in slaan, maar ik ga niet nu al achter de shuttle aan rennen als je het niet erg vindt!! Ook Sabine won haar wedstrijd en gelukkig een keertje in 2 sets!!! De tweede set was wel net aan 21-19....
De mixen waren ook weer erg spannend! Rob en Ellen gingen goed en Rob liep zijn benen uit zijn lijf maar helaas....ook deze konden ze niet winnen. Marcel en Sabine hadden de tweede mix en gingen eigenlijk best goed! Hier zou best een derde set uitgehaald moeten worden! Het was heeeeel spannend en op de stand van 22-23 maakte Sabine net haar slag iets te hard waardoor de shuttle uit viel en de tegenstander met 22-24 won!! Jammer! weer geen puntje erbij!
Op naar de volgende wedstrijd dan maar weer!

Er zijn 7 wedstrijden gespeeld en de competitie is hierdoor halfweg. Na 5 winst, een gelijk en helaas afgelopen zaterdag 1 verliespartij tegen de nummer 2 van de ranking Alblasserdam staat team 4 met een wedstrijd minder gespeeld officieel 2de. Officieus staan zij nog als eerste omdat zij maar 1 punt achter staan op de nummer 1 en nog een wedstrijd hebben te spelen.
Het gaat komende twee maanden dus spannend worden of het kampioenschap gehaald gaat worden. Aan de dames gaat het niet liggen want die staan met de damesdubbel zelfs nog op 100%. De heren zullen nog een tandje bij moeten zetten. Supporters bedankt voor jullie steun afgelopen wedstrijden. Wij hopen dat jullie komende wedstrijd team 4 blijven ondersteunen.

Zaterdag was de laatste tegenstander van de poule waar nog niet tegen gespeeld was, het team kwam iets verlaat uit Honselersdijk en waren bijzonder vriendelijk wat de gehele wedstrijd ten goede kwam, natuurlijk waren er spannende partijen maar er was ook tijd voor plezier maar ook even een schrik moment in de herendubbel toen Romeo Talakua een shuttle op zijn oog kreeg wat achteraf gelukkig allemaal erg meeviel, Romeo hopelijk staat het blauwe oog jouw een beetje.
Nu de wedstrijd die van start ging met de HD en DD tegelijk waarbij de heren Romeo en Peter Akerboom direct goed van start gingen, de 1ste set was snel binnen met prima spel 21-13, de 2de set ging nog beter en eindigde in 21-11. De DD Melissa van Deursen en Liza Horzelenberg deden exact hetzelfde en wonnen zeer sterk met 21-15 de 1ste set, de 2de maar ook 3de set ging minder en moesten ze hun meerdere erkennen in hun tegenstanders 15-21 en 11/21.
Ondertussen was Remco de Rooij al gestart met zijn HE 1 singlepartij die hij prima gespeeld heeft, de 1set ging nog met aardig spel en mooie slagen maar de 2de set was echt genieten van zijn spel en kan je ook zien hoe hij gegroeid is als hij zijn eigen spel maar blijft spelen, prima gedaan Remco. 21-12, 21-12. De DE 1 was ondanks het verlies van Melissa toch goed om te zien ze had alleen een beetje pech dat haar tegenstandster de shuttle wel goed achterin kreeg en zij niet en dat maakte het verschil, daarom prima gedaan Melissa de rest (winst) komt vanzelf, (2de set meer punten als de 1ste mooi gedaan): 9-21 en 13-21.
De 2de HE was een ware veldslag tussen Romeo en zijn tegenstander, in een lange en mooie 3 setter ging het over en weer maar liep geen van beide ver weg met punten, de 1ste set was Romeo de sterkste 21-17 en de 2de set zijn tegenstander 18-21 zodat een 3de set de beslissing moest geven en die ging naar Romeo met 21-19. De 2de DE ging Liza helemaal sterk van start in haar partij met leuke really’s tussen de dames was dat leuk om te zien, helaas kwam ze aan het eind net tekort en verloor 14-21, de 2de set begon ze wat minder zodat Peter bij een tussenstand van 11 even moest ingrijpen om haar tips te geven de punten deels ook naar Liza toe kwamen, helaas ook hier net niet voldoende voor de winst 13-21 goede prestatie Liza. De beide mixen werden ook nu weer tegelijk gestart waarbij Dennis Klaverveld wel de telling van de wedstrijd Remco en Liza wilde doen (dank je wel Dennis), dit duo gaat dit seizoen echt erg goed en winnen veel partijen zo ook vandaag weer, hoewel het wel close was 21-17 en 21-19 was het voldoende voor winst, gefeliciteerd dame en heer ga zo door. De mix van Melissa en Peter verliep een beetje teleurstellend, ondanks dat er in tweeen verloren werd waren ze niet kansloos maar waren de tegenstanders wat gelukkiger in de afwerking, Melissa de terug wedstrijd is de winst voor ons 17-21 en 19-21.
Zo weer een prima wedstrijdmiddag met lekker veel inzet, Team 5 we staan nog steeds maar op 2 punten van de nr 1, dus alles is nog mogelijk.