competitie

Week 9 kende een diversiteit aan uitslagen, alles kwam voor! Wassenaar 4 blijft zicht houden op de koppositie met een 8-0 overwinning op Shuttlek. Wassenaar 3 houdt datzelfde zicht met een 7-1 zege op Veglo. Met 6-2 was Drop Shot 10 een maatje te groot voor het tweede Wassenaarse team. Wassenaar 5 verloor met 5-3 van Ommoord en een prima prestatie leverde Wassenaar 1 met een 4-4 gelijkspel tegen koploper Drop Shot 6. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Drop Shot 6: 4 - 4
Wassenaar 2 - Drop Shot 10: 2 - 6
Wassenaar 3 - Veglo 6: 7 - 1
Wassenaar 4 - Het Dijckhuys Shuttlek 6: 8 - 0
Wassenaar 5 - Ommoord 6: 3 - 5

Afgelopen zaterdag speelde team 1 van BC Wassenaar tegen de koploper Drop Shot 6. Bij aanvang stonden er al een aantal feiten vast maar of die aan het eind van de middag nog steeds zo de boeken in gingen was lang niet zeker. Allereerst had Drop Shot alles nog gewonnen. Dus geen verlies en zelfs niet gelijkgespeeld. Team 1 van Badminton Club Wassenaar heeft echter thuis nog nooit verloren. 1 keer winst en verder alle thuiswedstrijden gelijk gespeeld. Dit zou dus betekenen dat voor 1 van de teams er iets gaat veranderen. De vraag is nu alleen voor welk team?
De herendubbel en damesdubbel werden gelijktijdig gespeeld. Meestal komt er altijd wel 1 punt (of meer) uit voor BCW maar vandaag niet. Zowel de heren Marco van Leeuwen en Jim Stegeman als de dames Eveline Spring in ’t Veld en Akkemay Huininga verloren. De dames nog wel in 3 sets, maar helaas geen punten voor BCW. Met een achterstand van 0-2 was het alweer tijd voor de singles. Marco had deze keer 3 sets nodig maar wist wel weer te winnen. Ook Eveline kon een punt bijschrijven voor BCW met een makkelijke zege met 21-13 en 21-8. Jim wist in de eerste set nog wel een verlenging te halen maar verloor die wel met 22-24. De tweede set was ook voor de tegenstander. Dus een tussenstand van 2-3 voor de koploper uit de poule.
Akkemay speelde zeker haar spannendste wedstrijd en misschien ook wel haar beste? In 3 sets (17-21, 21-19 en nog een keer 21-19) wist ze, wat achteraf zou blijken, een heel belangrijk punt te behalen!
Met de 2 mixen nog te gaan en een stand van 3-3 kon er dus nog van alles gebeuren. Zou Drop Shot ook deze wedstrijd winnen zoals ze tot nu toe gedaan hebben? Dan zou BC Wassenaar voor het eerst een thuiswedstrijd verliezen. Of zouden de beide mixen gewonnen worden door BCW en zouden zij dan de eerste zijn die de koploper weten te verslaan?
Na de 1e mix van Marco en Eveline werd het alleen nog maar spannender. Zij wonnen in 2 sets waardoor BCW op een 4-3 voorsprong kwam. Deze uitslag betekent in ieder geval dat team 1 nog steeds ongeslagen is bij de thuiswedstrijden. Helaas konden Jim en Akkemay niet voor een stunt zorgen door te winnen van de nummer 1. Maar met een gelijkspel heeft team 1 wel de reeks overwinningen van de tegenstander tot een halt geroepen. Hierdoor heeft team 1 belangrijke punten kunnen scoren waardoor ze nu net onder de middenmoot in de poule staan.

(nog geen verslag ontvangen)

Door blessureleed bestaat team 4 vandaag maar uit 2 mannen en 2 vrouwen. Sven van Kuijen met Dennis Klaverveld en de heren van Krimpen aan de Lek gingen in de eerste twee sets (21-17 en 20-22) aardig gelijk op. Een derde set moest dan ook winst bepalen en gelukkig wisten Sven en Dennis met 21-11 het eerste punt voor BCW binnen te halen. Carola Mooijman en Stephanie Burgmeijer hadden geen enkel probleem om de damesdubbel te winnen. Dit werd met een score van 21-8 en 21-15 omgezet in het tweede punt voor BCW. Dennis ging als eerste heer de baan op. Dennis had ook geen moeite met zijn tegenstander en won dan ook met 21-11 en 21-15. Daarna was het de beurt aan Carola om de eerste single te spelen. Ook Carola won overtuigend met 21-9 en 21-8. Sven wist met de single het vijfde punt voor BCW te scoren met een uitslag  van 21-10 en 21-12. Stephanie had na een goede start even een kleine inzinking waardoor haar tegenstandster weer aardig bij kwam maar liep vervolgens toch uit naar 21-15. De tweede set ging met 21-16 eveneens naar Stephanie. Helaas was de heer voor de eerste mix van Dijckhuys geblesseerd geraakt in het enkelspel. Daardoor kon de mix niet worden gespeeld. Stephanie kon dus na de single meteen de baan weer op voor de mix met Sven. De eerste set was spannend en er werd over en weer puntje voor puntje gescoord. Met 22-20 wisten Sven en Stephanie de eerste set te winnen. Daarna bleken ze toch echt te sterk voor hun tegenstanders en wonnen de tweede set met 21-14.

De wedstrijd BC Wassenaar 5 tegen BC Ommoord 6 was geen gelukkige wedstrijd voor Wassenaar, met 2 zieke spelers van start gaan en eindigen met nog een 3de geblesseerde speelster dan mag je spreken van pech.
De wedstrijd ging met de HD en DD nog goed van start want beide dubbels wisten de winst binnen te halen, bij de HD waren het Romeo Talakua en Peter Akerboom die goede zaken deden en met goed samenspel de 1ste set wonnen (21-7) en hoewel de 2de ste wat lastiger was werd deze ook gewonnen met 21-15. De DD Liza Horzelenberg en Beate den Engelsman wisten de 1ste set vrij makkelijk te winnen 21-14 daarna was het de tegenstander die in de 2de set toesloeg en de winst pakte 16-21 waardoor de 3de set de winnaar moest opleveren en dat werd Wassenaar, hoewel de tegenstander sterke tegenstand bood waren Liza en Beate de betere 21-18 en team 5 stond op comfortabele 2 -0 voorsprong maar vanaf hier ging het mis met team 5 dat klaarblijkelijk niet zonder de magische shuttle kan.
HE 1 die Wesley van der Krogt speelde was een prima strijd en een van de betere wedstrijden, met een sterke start in de 1ste set was dit niet voldoende om de winst binnen te halen, ook de 2de verloor hij omdat zijn tegenstander tijdig zijn ritme hervond en daarna makkelijk de wedstrijd naar zich toetrok 15-21 en 8-21 jammer Wes het was echt een goede partij van jouw kant. DE 1 van Melissa van Deursen was vooraf al een lastige opgave omdat haar tegenstandster meer ervaring en power had, hoewel Melissa eerst nog redelijk mee kon komen kwam ze toch te kort in de 1ste set 12-21, de 2de set was het op zoals ze zelf zei en daardoor ging ook deze set naar de tegenstander 6-21. Toen was het de beurt aan Romeo die vol energie aan zijn single begon om het punt binnen te halen, ondanks al zijn inspanning en deze keer ingehouden oerschreeuw moest hij toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander 16-21 en 16-21 en de tussenstand was van een 2-0 voorsprong omgezet naar een 2 – 3 achterstand. De laatste single partij DE 2 was voor Beate en die kon op haar gemak de partij naar haar hand zetten, ze was duidelijk de betere en won dan ook snel in 2 sets 21-4 en 21-7 en de tussenstand was weer gelijk 3 – 3.
De mixen konden de totaal overwinning nog binnen halen. Liza en Remco de Rooij gingen nog vol goede moed van start maar al snel bleek dat ook Remco niet helemaal in goede doen was maar ook niet het geduld en inspiratie had om de tegenstander zijn wil op te leggen, dit resulteerde voor hem in een teleurstellend spelverloop die niet goed afliep, in 2 sets verloren ze dan ook de wedstrijd 7-21 en 15-21 hoewel ze in de 2de set toch nog goed partij gaven. Ook de tweede mix verliep niet goed en daarbij raakte Melissa in de 2de set ook nog eens geblesseerd aan haar oog, de start van de partij was nog goed en ging redelijk gelijk maar de laatste punten vielen gelukkig naar BC Wassenaar 21-17, in de 2de set ging het wel goed mis toen Melissa tijdens de partij onbedoeld achterom keek nadat ze onder een shuttle had doorgeslagen, op datzelfde moment sloeg Romeo de shuttle tegen het oog van Melissa aan die even door de knieen ging van de schrik maar ook van pijn. Direct even een ijspak op haar oog gedaan en even een break ingelast, na enige tijd toch de wedstrijd hervat maar de magie was eruit en de 2de set ging verloren 15-21, de 3de set is toch nog getracht om de winst te pakken maar helaas de magie kwam niet meer terug en ook deze set ging verloren 15-21  waardoor de wedstrijd met 3 – 5 verloren werd. Jammer team volgende keer hopelijk wat meer geluk.