competitie

De derde thuiswedstrijd alweer. Winst was er voor Wassenaar 1 (5-3 tegen Asterix) en Wassenaar 5 (6-2 tegen Zigo). Wassenaar 2 zal toch wel even nodig hebben om de 8-0 nederlaag tegen Noordwijkerhout te verwerken. Dynamo Sassem kwam met twee teams naar Sporthal de Schulpwei. Zowel Wassenaar 3 als Wassenaar 4 verloren van de Sassenheimers, beiden met 5-3. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Asterix 8: 5 - 3
Wassenaar 2 - Noordwijkerhout 2: 0 - 8
Wassenaar 3 - Dynamo Sassem 3: 3 - 5
Wassenaar 4 - Dynamo Sassem 5: 3 - 5
Wassenaar 5 - Zigo 7: 6 - 2

Na de eerste uitwedstrijd was het weer tijd voor een wedstrijd in eigen zaal. Dit weekend mocht team 1 van BC Wassenaar het opnemen tegen het achtste team van BC Asterix. Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de beide dubbels. Zowel de heren Marco van Leeuwen en Jim Stegeman als de dames Eveline Spring in ’t Veld en Akkemay Huininga wisten deze partijen helaas niet naar zich toe te trekken. De dames konden er nog een driesetter van maken, helaas zat dit er voor de heren net niet in, 19-21 in de tweede set. Jim mocht gelijk door met de eerste single. Helaas ging ook dit punt naar Asterix. Dit betekende een achterstand van drie punten voor Wassenaar. Met goede moed begon Eveline aan haar single en wist deze vrij makkelijk te winnen door een sterke wedstrijd neer te zetten. Op de baan ernaast was Marco ook begonnen aan zijn single partij, ook Marco wist de punten naar onze kant te trekken en won netjes in twee sets. Akkemay had iets meer moeite met haar tegenstandster en het koste haar 3 sets, maar ook deze punten waren voor Wassenaar. Dit betekende een tussenstand van 3-3 en met nog twee wedstrijden te gaan, het kon nog alle kanten op. Marco en Eveline begonnen aan de eerste mix. De eerste set verliep goed, helaas in de tweede set werden er meer foutjes gemaakt door Wassenaar en deze ging naar de tegenpartij. Marco en Eveline gingen met goede moed de derde set in en kwamen weer goed in hun spel en wonnen de derde set dan ook met 21-12. Jim en Akkemay hadden hetzelfde ritme als Marco en Eveline te pakken, ook hier ging de eerste set naar Wassenaar, maar werden er veel foutjes gemaakt in de tweede. Ook hier ging de knop om en werd er een goede derde set gespeeld met winst voor Wassenaar. Met een 0-3 achterstand toch een winst van 5-3, goed resultaat team ;-)

We begonnen deze wedstrijd met de herendubbel waarbij Arnaud Hélière en Guilliaume van Toer aantraden. De mannen waren niet in beste vorm en dat konden we al snel zien door het grote punten verschil, uiteindelijk verloren ze met 12-21 en 6-21. Daarna kwam de damesdubbel van Scarlet van der Kwaak en Sabine Roelandse, dat was een leuke wedstrijd om naar te kijken het ging steeds gelijk op en steeds trok er net eentje aan het langste eind. We verloren helaas wel, maar ze hebben er voor gevochten: 16-21, 21-14 en 16-21.
Arnaud stond klaar voor de eerste herenenkel, het was helaas niet de Arnaud die we graag hadden willen zien, hij verloor met 12-21 en 8-21. Scarlet trad aan voor de eerste damesenkel het was een spannende wedstrijd om te zien helaas verloor ze net aan in een driesetter: 17-21, 21-12 en 15-21. Ook Maarten Konings verloor helaas zijn enkel in een driesetter. De driesetter was vooral heel spannend want Maarten stond ver achter en kwam terug tot 19-20 maar helaas verloor hij het laatste punt: 21-15, 13-21 en 19-21. Sabine trad aan voor de tweede damesenkel, in de eerste set was ze niet in haar beste doen en verloor ze ruim met 21-5. De tweede set ging echt veel beter helaas kon ze net niet de tweede set winnen en verloor ze 21-19.
De eerste mix van Guilliaume en Sabine was een leuke wedstrijd om naar te kijken helaas hadden ze net niet genoeg power om de overwinning in de wacht slepen en met 21-16 en 21-14 werd er verloren. De tweede mix van Maarten en Scarlet was een moeizame wedstrijd voor het duo. In de eerste set verloren ze ruim met 21-7, in de tweede set herpakten ze zich maar dat was net genoeg en die verloren ze uiteindelijk met 21-15. Eigenlijk kun je deze wedstrijd in een paar woorden samenvatten: we hadden gewoon niet onze dag.

Na de nederlaag van vorige week ging team 4 weer vol goede moed de baan op tegen Dynamo Sassem 5. John Spring in 't Veld en Vincent Moy namen de herendubbel voor hun rekening. Er werd goed weerstand geboden maar de heren kwamen toch net iets tekort en met 2 x 16-21 ging de wedstrijd naar de tegenpartij. Carola Mooijman en Stephanie Burgmeijer konden met de damesdubbel helaas ook geen winst boeken. De eerste set werd net verloren met 20-22. De tweede set werden helaas op ’t laatst iets teveel fouten gemaakt en het werd 16-21. Daarna was John de eerste herensingle toebedeeld. Helaas kwam John niet goed in zijn spel en verloor met 10-21 en 8-21. Carola ging deze week weer voor de eerste damessingle. De eerste set verliep wat moeizaam en ging met 22-24 naar Sassem. Gelukkig kreeg ze daarna de controle over haar tegenstandster en won met 21-11 en 21-15 de tweede en derde set. Sven van Kuyen verloor in de single de eerste set maar net met 20-22. De tweede set ging overtuigend naar de heer van Sassem. Anita Knijnenburg nam de tweede single voor haar rekening omdat Stephanie last had van een slijmbeursontsteking in de schouder. Anita wist met heel slim spel  de partij te winnen met 2 x 21-12. Met een tussenstand van 2-4 gingen we naar de mix partijen. Het kon nog een gelijk spel worden. Vincent en Carola begonnen slecht met 9-21 maar kwamen in de tweede set goed terug en wonnen met 21-19. Ook de derde set ging in het begin heel goed maar aan het einde slopen er wat foutjes in en die werd met 18-21 verloren. Sven en Stephanie wonnen de laatste partij met 21-15 en 21-12. Ondanks dat we vandaag geen winst hebben geboekt waren het spannende partijen en wie weet gaat het uit tegen Sassenheim beter.

Bij BC Wassenaar is zich weer een nieuw Dreamteam aan het ontwikkelen voor de toekomst. Afgelopen zaterdag mocht team 5 tegen BC Zigo 7 uit Alphen aan de Rijn aantreden. Onder begeleiding van Peter Akerboom en Bernard van de Oever waren er weer twee nieuwe jeugdspelers die hun debuut in de seniorencompetitie mochten maken. In een spannende driesetter won Kirsten Dompeling met Melissa van Deursen de damesdubbel. Later mocht Kirsten samen met Bernard ook de mixpartij spelen, waarin zij de heer op leeftijd grandioos ondersteunde en ook deze partij gewonnen werd in twee sets. Het debuut van Daan van Veen was niet minder succesvol. Hij won zijn singelpartij in maar liefst twee sets (21-15, 21-18). Manon Dompeling is aan het uitgroeien tot een sterspeelster. Ook al ging in haar singelpartij de eerste set verloren, na wat aanwijzingen van coach Peter, die zij perfect opvolgde, won zij de twee volgende sets. Helaas liep de mixpartij met Jochem Donath wat minder succesvol. Het was nog even wennen om met hem samen te spelen. Melissa had de spannendste singelpartij van iedereen. De eerste set won ze nipt met 21-19. In de tweede set raakte ze het spoor even bijster en verloor met 15-21. De derde set ging zij in met “deze ga ik pakken”. Het werd bloedstollend spannend en werd gewonnen met 23-21. Heerlijk zulke partijen om te spelen en naar te kijken. De twee oudjes hadden besloten om weer eens een keer samen de herendubbel te gaan spelen.
Ondanks wat piepen en kraken kunnen ze het nog en wonnen in twee sets.
Helaas, helaas, helaas Jochem kwam in zijn singelpartij tegen een te sterke heer te staan en verloor in twee sets. Na vier gespeelde wedstrijden doet team 5 nog mee in de strijd om de eerste drie plaatsen. Als je bedenkt dat de jeugd in dit team snel beter wordt weet je niet wat er nog allemaal kan gebeuren.
De volgende wedstrijd van team 5 is te zien in Leiden op 26 oktober, de volgende thuiswedstrijd is op 16 november, dus nu al noteren dan is er geen excuus om niet te komen kijken.