competitie

Het is net niet gelukt, de promotie van Wassenaar 1. Twee puntjes kwam men tekort om mee te promoveren. Jammer! Het seizoen werd afgesloten met een prima 6-2 overwinning op Onder Ons. Wassenaar 2 verloor met 5-3 van Hillegom, Wassenaar 3 had ook Onder Ons als tegenstander. Ook dit team ging met een 6-2 nederlaag terug naar Den Haag. Wassenaar 4 eindigde met een 5-3 overwinning op Drop Shot en verzekerde zich van een plaats in de middenmoot. Dat deed Wassenaar 5 ook, de laatste wedstrijd werd wel met 5-3 verloren van LUSV. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - BV Onder Ons 3: 6 - 2
Afgelopen zaterdag was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor team 1 was er nog een klein kansje om de tweede plek te pakken maar dan moest er wel met 8-0 van Onder Ons gewonnen worden. Normaal gesproken onmogelijk, zeker in deze klasse. Het spits werd afgebeten door Akkemay Huininga en Eveline Spring in ’t Veld, dit omdat de Onder Ons dubbel heer nog niet aanwezig was. De dames speelden heel goed en wonnen de partij dan ook in 2 sets. Inmiddels was de heer van Onder Ons binnen en konden ook Jim Stegeman en Marco van Leeuwen starten, ook zij wisten de wedstrijd in 2 sets naar zich toe te trekken. 2-0 dus nog 6 te gaan! De single van Marco liep weer als vanouds en hij wist in 2 sets te winnen van zijn tegenstander, Eveline was op de baan ernaast ook begonnen en had net de eerste set verloren. Maar Eef kwam in de 2de goed terug en wist deze te winnen. In de derde set zette ze haar spel door en wist ook deze set naar zich toe te trekken, 4-0 dus. De tweede herenenkel van Jim die nog niet helemaal hersteld is van zijn blessure was begonnen. Jim kon aardig mee komen, jij moest alleen in 2 sets zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Toen was het de beurt aan Akkemay die wist haar single overtuigend te winnen in 2 sets. De laatste wedstrijden, de mixen, werden tegelijk gespeeld. Eveline en Marco hadden wat opstartproblemen maar wisten in 3 sets te winnen. Ook Akkemay en Jim hadden een 3 setter, maar helaas wisten ze de 3de set niet te pakken. Eindstand 6-2 en een mooie derde plek voor team 1 al hadden we natuurlijk meer gehoopt. 2 punten te kort voor promotie helaas!

Wassenaar 2 - Hillegom 6: 3 - 5
Zaterdag 25 januari 2014, 12.00 uur, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014. De wedstrijd B.C. Wassenaar 2 - B.C. Hillegom 6 stond op het programma.
Uit hadden we 5-3 verloren, dus we hadden wat goed te maken.
Arnaud Hélière en Guilliaume van Toer begonnen met de herendubbel. De tegenstanders waren een tikkeltje te sterk voor hun en daardoor verloren zij helaas. Sabine Roelandse en Ellen Dompeling speelden de damesdubbel. Dit seizoen hebben zij maar 1 dubbel verloren en zij wilden dit seizoen afsluiten met winst. Dit is ze gelukt. In 2 sets wonnen zij de dubbel.
Guilliaume speelde de HE1. In een spannende wedstrijd moest hij helaas toch de winst geven aan de tegenstander.
Ellen was aan de beurt met de DE1. De eerste set was erg spannend en het liep geruime tijd gelijk op. Gelukkig kon Ellen de 1e set omzetten in winst en won zij met 22-20. De 2e set ging iets gemakkelijker en zij won met 21-14. Maarten Konings wilde in de HE2 revanche nemen op zijn tegenstander Jordy. Het was een zeer spannende wedstrijd. De 1e set won Maarten met 22-20.  De beide heren waren zo aan elkaar gewaagd dat we niet konden voorspellen hoe de wedstrijd zou verlopen. De 2e set won Jordy met 18-21. De 3e set moest dus de beslissing geven. Er stonden veel supporters aan de kant om Maarten aan te moedigen. Helaas is het Maarten net niet gelukt om te winnen. De 3e set verloor hij met 23-25.
Scarlet van der Kwaak stond klaar voor de DE2. De tegenstandster kon het duidelijk niet winnen van Scarlet. Scarlet won zeer gemakkelijk in 2 sets. Tussenstand 3-3.
De laatste gemengd dubbels werden tegelijk gespeeld. Arnaud en Sabine hadden een sterk koppel tegenover zich en verloren de 1e set. Toch hadden zij voldoende energie en motivatie om de 2e set goed terug te komen en deze wonnen zij. De 3e set konden zij helaas niet in winst omzetten.
De andere gemengd dubbel werd gespeeld door Maarten en Scarlet. Hier ging het precies eender. 1e set verloren, 2e set gewonnen. Zou het hun dan lukken om de 3e set ook te winnen? Helaas, ook niet.
Wederom 5-3 verloren van Hillegom, maar er zijn hele mooie wedstrijden gespeeld. Een mooie afsluiting van een mooi competitieseizoen!

Wassenaar 3 - BV Onder Ons 7: 6 - 2
Wassenaar 4 - Drop Shot 14: 5 - 3
Met Wassenaar 4 kon het
 de laatste wedstrijddag nog alle kanten op. Een vierde plaats was mogelijk, maar ook een zevende. Om niet op de voorlaatste plaats te eindigen moest minimaal gelijkgespeeld worden tegen Drop Shot. Eigenlijk lukte dat met gemak. Een uiteindelijke 5-3 overwinning was het resultaat. Zondag bleek dat de vierde plaats een gedeelde vierde plaats is geworden met Dynamo Sassem. Het onderlinge resultaat van de wedstrijden tussen ons team en Dynamo is 7-9 in het voordeel van Dynamo, helaas voor team 4....
Er werd sterk begonnen. Het herendubbel (Vincent Moy en John Spring in 't Veld) won in een enerverende partij in drie sets, de laatste was 21-19. De dames (Carola Mooijman en invalster Yvanka Westland) hadden maar 2 sets nodig om de Haagse dames te laten zien wie er het sterkst was.
De eerste herenenkel was voor Vincent. In twee sets moest hij de eer aan zijn tegenstander laten, de eerste dame (Carola) pakte in een leuke partij wél de winst. Sven van Kuyen sloeg al na 2 of 3 punten zijn racket kapot, zo gedreven was zijn start. Maar met een ander racket lukte het winnen toch niet, jammer. Invalster Yvanka (Stephanie Burgmeijer moest helaas met een schouderblessure afhaken) startte wat nerveus, maar dat was dan ook het enige dat niet goed ging. Glansrijk, glimlachend en glunderend kwam ze tot een verdiende 2-sets winst. Met een 4-2 voorsprong de mixen in.
Carola en John hadden het zeker niet gemakkelijk met hun opponenten, toch werd er gewonnen in drie sets. De start van Yvanka en Sven was ook prima, geleidelijk aan bouwde ze hun voorsprong uit, totdat.... Die knie van Yvanka....Hij/zij begaf het, al strompelend haalde ze nog wel het eind van de eerste set (winst!), maar de start van de tweede set gaf toch teveel problemen. Jammergenoeg moest de partij afgebroken worden.
Een uiteindelijke 5-3 overwinning, vervelend voor Yvanka dat haar geweldige invalbeurt zo moest aflopen.

Wassenaar 5 - LUSV 2: 3 - 5