competitie

Afgelopen zaterdag, 20 september, is de competitie 2014-2015 van start gegaan. Een heel mooi gezicht ook, de frisse nieuwe shirts met de sponsoren Florein Zorg en Wassenaarders.nl. Wassenaar 1 stuurde Drop Shot met een 6-2 nederlaag huiswaarts. Wassenaar 2, tegen Orbiton, kwam eveneens tot winst (5-3). Wassenaar 3 verloor nipt met 5-3 en Wassenaar 4 deelde de punten met tegenstander Leiden. Op 15 november haalde Wassenaar 5 in tegen Drop Shot, met 5-3 werd er verloren. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Drop Shot 7: 6 - 2
Wassenaar 2 - Orbiton 2: 5 - 3
Wassenaar 3 - Zeemeeuwen 5: 3 - 5
Wassenaar 4 - Leiden 7: 4 - 4
Wassenaar 5 - Drop Shot 15: 3 - 5 (15 november)

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het seizoen. En team 1 speelt na heel wat jaren weer eerste klasse, na 3 jaar 2de klasse zijn ze vorig jaar meegepromoveerd naar de eerste klasse. Een mooie maar spannende uitdaging staat team 1 dit jaar dus te wachten. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen was BC Drop Shot de tegenstander. De spits werd afgebeten door Lawrence Panhuyzen, die de geblesseerde Jim Stegeman dit seizoen zal vervangen en Marco van Leeuwen. Beide heren hadden er veel zin in en dat was ook tijdens de wedstrijd te zien. Het liep lekker op rolletjes en ze wisten in 2 sets met 21-16 en 21-11 te winnen. Na de mannen waren de dames Akkemay van Leeuwen en Eveline Spring in 't Veld aan de beurt. Zij maakte het in de eerste set heel erg spannend maar wisten uiteindelijk met 21-19 te winnen. Misschien toch een beetje last van de zenuwen omdat het de eerste wedstrijd is, want in de tweede set werd de tegenstander met 21-11 aan de kant gezet. De tweede baan was inmiddels weer vrij zo konden Marco en Eveline tegelijk starten met hun singles. Marco had in de eerste set geen moeite met zijn tegenstander en won met 21-12. Maar in de tweede set sloeg het helemaal om niks leek meer te lukken en per slot van rekening sprong ook nog zijn snaar. Hij moest de set met 10-21 verloren geven. Ondertussen was Eveline op de andere baan al klaar met haar wedstrijd die ze met 2x 21-16 wist te winnen. Marco ging in de derde set niet lekker van start maar wist vanaf de wissel door te stomen en te winnen met 21-10. 4-0 stond het dus voor team 1 na de helft van de wedstrijden een super start! Ook Lawrence en Akkemay konden vervolgens tegelijk hun wedstrijden spelen. Akkemay maakte het zichzelf af en toe te moeilijk waardoor haar tegenstander dicht bij haar bleef maar wist in beide sets aan het eind even een sprintje te trekken. Zo won ze in 2 sets met 21-17 en 21-15. Lawrence had het een stuk zwaarder de eerste set wist hij nog wel te winnen met 21-15, maar in de 2de set verloor hij net aan met 19-21. De derde set ging tot de 14-14 gelijk op helaas maakte Lawrence een paar ongelukkige foutjes en verloor uiteindelijk met 21-15. De winst was inmiddels dus binnen 5-1 met nog 2 mixen te gaan. Eveline en Marco mochten starten en speelden een mix zoals ze die vorige seizoen ook vaak speelden, namelijk in 3 sets. Ze wisten wel te winnen met 21-19, 14-21 en 21-15. Vervolgens waren Lawrence en Akkemay aan de beurt om het laatste punt binnen te spelen. De eerste set liep niet echt lekker en werd verloren met 12-21. In de tweede set was het tot het eind super spannend maar helaas viel het kwartje niet hun kant op en werd het 19-21. 6-2 een mooie eindstand voor de eerste wedstrijd in de eerste klasse op naar volgende week zondag als Conquesto uit Zoetermeer onze tegenstander is.

In team 2 krijgen Scarlet van der Kwaak, Sabine Roelandse en Maarten Konings dit jaar gezelschap van Dennis Klaverveld, Remco de Rooij en Sanne Voogel. De nieuwe teamsamenstelling en wedstrijdtactieken werden vorige week al doorgenomen tijdens een gezellige lunch, waardoor team 2 er zaterdag 20 september helemaal klaar voor was! Toch is zo’n eerste competitiewedstrijd altijd weer spannend, dus met wat gezonde spanning werden onze tegenstanders uit Leidschendam (BC Orbiton) ontvangen en konden we de baan op. Bij de dubbels mochten de heren Remco en Dennis en de dames Scarlet en Sabine tegelijkertijd aantreden. De heren speelden direct prima samen en zaten lekker in hun spel. Helaas konden zij het op sommige cruciale momenten net niet afmaken, waardoor met 19-21 en 21-23 werd verloren. Voor de dames was de eerste set ook even wennen, maar dat wisten zij in de 2e en 3e set knap te herstellen. 1-1 op het scoreformulier na het spelen van de dubbels. Bij de eerste heren- en damesenkel was het de beurt aan Maarten en Sanne. Maarten speelde een zeer pittige partij in 3 sets, waarbij helaas zijn tegenstander de laatste punten wist binnen te slepen. Ook zo’n eerste singlepartij is weer even wennen, dus een spannende 3-setter is absoluut geen slecht begin! Op de baan ernaast speelde Sanne een minder spannende wedstrijd tegen een niet gemotiveerde tegenstandster en won in 2 sets met 21-5 en 21-7. Tussenstand 2-2.
De tweede serie enkels werden gespeeld door Scarlet en Dennis. Dennis stuurde zijn tegenstander de eerste set van de baan met 21-7, maar kreeg in de 2e set toch wat meer tegenstand, waardoor er wederom een 3e set aan te pas moest komen om de winnaar te bepalen. In vreselijk spannende laatste minuten kon Dennis toch de winst naar zich toe trekken. Knap, beheerst gespeeld Dennis!
Scarlet trad aan tegen een sterke invalster, maar wist al snel de juiste hoeken van het veld te vinden. In de 2e set ging het nog lang gelijk op, maar met overtuiging maakte Scarlet de laatste ballen af en trok daarmee de winst naar zich toe! 4-2 tussenstand voor BCW!
Tot slot werden de mixpartijen gespeeld, waarbij Sabine en Maarten als eerste hun skills mochten laten zien. Dat verliep iets anders dan van te voren gepland, samen kwamen ze niet lekker in hun spel waardoor uiteindelijk 2 sippe gezichtjes de baan af kwamen. Sabine en Maarten vormen een nieuw mixkoppel, dus het is niet gek dat er nog iets meer oefening nodig is! Aan Remco en Sanne, in team 3 al samen mixend op de baan, de taak om het laatste (winnende) punt voor BCW binnen te halen. De eerste set verliep soepel en werd overtuigend gewonnen (21-16). In de 2e set werden er veel foutjes gemaakt (en kreeg Remco last van zijn korte termijn geheugen?!), waardoor toch weer een 3e set de winnaar moest gaan bepalen. Een vermoeiende tegenstander en minder foutjes van BCW gaf uiteindelijk toch een positief resultaat, met daardoor een mooie 5-3 eindstand op het scoreformulier!
Knap gespeeld team 2! De teamspirit is goed aanwezig, dus houdt die koppies omhoog en op naar de volgende overwinning! :-)

Team 3  had tegen de Zeemeeuwen 5 een stroeve start. Ondanks de uitstekende invalkrachten Monique Hilgeman en Ben van Keppel werd met 3-5 verloren. Manon Dompeling, Arnaud Hélière en Rob Gijsbertse waren nog niet beschikbaar en in de nieuwe teamsamenstelling is het natuurlijk allemaal nog even wennen. Dat kan alleen maar beter  worden.
Ben nam de eerste partij voor zijn rekening tegen een meer ervaren tegenstander. Hij maakte nog heel wat punten, maar verloor in 2 sets. In zijn single had Pim van der Poel duidelijk kansen, maar hij kon niet verhinderen dat zijn tegenstander er steeds beter in kwam en verloor in 3 sets.  Ook in de herendubbel wisten Vincent Moy en Pim de winnende strategie nog niet te vinden. Monique was met 3 winstpartijen succesvol als vanouds met Florence Hélière en Vincent in de dubbels en tussendoor een overtuigende single. De 2e mix en de 2e damessingle van Florence gingen helaas verloren.

Door blessures had team 4 een moeilijke start van het competitieseizoen. Helaas heeft Stephanie Burgmeijer nog steeds last van haar schouder. Melissa van Deursen heeft afgelopen week een spierblessure opgelopen maar kon desondanks nog wel de mix spelen. Op het laatste moment moest dus nog een invalster geregeld worden die we gelukkig vonden in Hester Dolkens. Sven van Kuyen en Kylian Moy waren verhinderd. Mark Parlevliet en Romeo Talakua vielen in voor de afwezige heren. Daar Hester en Melissa vroeg weg moesten werd de volgorde van het speelschema veranderd. Gelukkig hadden de tegenstanders daar geen problemen mee. Carola Mooijman en Hester begonnen aan de damesdubbel en gelijktijdig speelden Mark en Melissa de (eerste) mix. Carola en Hester verloren de eerste set met 15-21 maar in de tweede set ging het beter. Die werd met 21-15 gewonnen. Helaas in de derde set slopen er op het laatste moment wat foutjes in en deze ging met 21-18 naar de tegenstander. Mark en Melissa wisten de mix met 21-6 en 21-10 ruim te winnen. Vervolgens begon Hester aan de (tweede) single. Helaas ging, ondanks dat Hester steeds beter in haar spel kwam, de winst met 14-21 en 17-21 naar BC Leiden. John Spring in ’t Veld kon na lang wachten de baan op voor de (eerste) single. Beide heren waren tegen elkaar opgewassen. Er werd dan ook met 22-20, 22-24 en 17-21 maar net door BC Leiden gewonnen. In de herendubbel lag de uitslag ook weer heel dicht bij elkaar maar met 21-18, 17-21 en 21-18 werd dit punt door team 4 binnengehaald. Carola ging met de (eerste) single goed van start maar kreeg in de tweede set een energieprobleem. Nadat John voor druivensuiker had gezorgd ging het in de derde set weer beter maar toch moest voor ieder puntje flink worden gestreden. Uiteindelijk werd met minimaal verschil de partij 21-11, 16-21 en 22-20 door Carola gewonnen. Met een tussenstand van 4-3 gingen Romeo en Carola de laatste mix in. De eerste set liep in eerste instantie niet goed maar de flinke achterstand werd met 22-20 goed gemaakt. Helaas konden Romeo en Carola dit niet vasthouden in de laatste twee sets en ging de partij met 17-21 en 16-21 naar de tegenstander. Met een stand van 4-4, waarvan 5 driesetters zijn gespeeld, zijn we zeer tevreden. Hester, Mark en Romeo heel erg bedankt voor het invallen!

Wassenaar 5 - Drop Shot 15: 3 - 5
Het is vandaag zaterdag 15 november 2014 en team 5 had een inhaal (thuis)wedstrijd tegen Dropshot 15. We begonnen om 9:45 uur. De planning was 9:15 uur, maar helaas kwam de tegenpartij wat later. Maar dat betekende niet dat we er minder zin in hadden!
Doordat Kirsten Dompeling eerder weg moest, hebben we eerst de damesdubbel gespeeld. Kirsten en Mandy de Zwart hebben deze wedstrijd in een mooie 3 setter gewonnen. Het was na de tweede set wel even spannend, de eerste set hadden zij gewonnen met 21-14 en de tweede set verloren met 15-21. Maar de dames hebben zich goed kunnen herpakken en hebben de derde set met 21-18 gewonnen.
Tegelijkertijd speelde de herendubbel van Peter Akerboom en Robin de Zwart. Ook deze wedstrijd was een 3 setter. De eerste set hadden de heren verloren met 14-21. De tweede set hebben zij de tegenstanders teruggepakt en gewonnen met 21-17. Helaas kon dat geen stand houden voor de derde set en verloren ze deze met 16-21.
Doordat dit een inhaalwedstrijd was hadden we sowieso al 2 banen tot onze beschikking. Ook team 1 zou een inhaalwedstrijd spelen, helaas voor team 1 kwam de tegenpartij niet opdagen. Maar daardoor hadden wij de mogelijkheid om van 4 banen gebruik te maken!
Niet eerder vertoont bij team 5 en een geweldig (luxe) gezicht: 4 singles tegelijk laten spelen!
Dat betekent dat Robin de eerste herenenkel op zich nam, Mandy de eerste vrouwenenkel, Romeo Talakua de tweede herenenkel en Juliette Talakua de tweede vrouwenenkel. Robin heeft helaas zijn single verloren met eerste set 18-21 en ook zijn tweede set met 18-21. Mandy heeft haar single gewonen, door de eerste set binnen te halen met 21-19 en de tweede set met 21-13.
Romeo had de eerste set heel mooi gewonnen met 21-16. Helaas is wel zijn single verloren gegaan door dat hij de tweede set met 16-21 en de derde set met 15-21 verloor. Juliette heeft haar single in twee sets kunnen winnen, de eerste set was het 21-10 en de tweede set 21-8.
Nu hadden we alleen nog onze mixen om te spelen. Tussenstand was 3-3. Dus de druk lag erg hoog. Onze eerste mix werd gespeeld door Peter en Mandy. Zij hebben deze wedstrijd net aan in 2 sets verloren. De eerste set was het 18-21 en de tweede 17-21. De tweede mix speelde Romeo en Juliette samen. Ook is deze verloren gegaan in 2 sets. Met als eerste set 12-21 en de tweede set 17-21. Eindstand is 3-5 geworden. Jammer dat het er niet meer in zat voor de mixen, maar over 2 weken pakken we ze terug!