competitie

Voor week 4 stonden er thuiswedstrijden op het programma. Wassenaar 1 wist BC Leiden met 7-1 naar huis te sturen. Wassenaar 2 won 5-3 van Bacluvo uit Voorhout. De overige teams wisten helaas niet te winnen. Wassenaar 3 moest hun meerdere erkenen aan Voorburg 2-6. Wassenaar 4 verloor met dezelfde stand van BKN. En Wassenaar 5 wist net niet te winnen van Lekkerkerk de wedstrijd eindigde met 3-5. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma en voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Leiden 2: 7-1
Wassenaar 2 - Bacluvo 2: 5-3
Wassenaar 3 - Voorburg 4: 2-6
Wassenaar 4 - Noordwijkerhout 2: 2-6
Wassenaar 5 - Sl. Lekkerkerk 11: 3-5

Vandaag 17 oktober 2015 moest B.C. Wassenaar, in de tweede thuiswedstrijd, aantreden tegen B.C. Leiden 2. Na een valse start en twee mooie overwinningen hadden we goede hoop om ook deze wedstrijd weer een mooi resultaat neer te zetten. Helaas moesten we nog steeds Mandy Akerboom missen en was ook Eveline Spring in’t Veld ziek geworden. Dus werd Monique Hilgeman opgetrommeld om in te vallen. Mandy en Eveline beiden wel aanwezig om hun team aan te moedigen, top dames!!

De spits werd afgebeten door Lawrence Panhuyzen en Marco van Leeuwen in de herendubbel. De mannen waren weer lekker op stoom, alleen lieten ze de tegenstander te ver terug komen in het einde van de eerste set. Bij een stand van 19-19 sloeg Marco de shuttle achter zijn lichaam langs net over het net 20-19 voor BCW. Vervolgens serveerde Lawrence het netjes uit want de tegenstander sloeg ruim uit. In de tweede set hetzelfde verhaal, de mannen gingen weer als een trein. Ook dit keer lieten ze de tegenstanders weer terug komen maar de knop ging weer om en ze maakte het netjes af met 21-15.

Na de mannen was het de beurt aan Akkemay van Leeuwen en Monique om de damesdubbel te spelen. En ook bij de dames liep het als een trein. Met mooi en snel spel wisten ze de tegenstander goed onder druk te zetten en wonnen de eerste set ruim met 21-13. In de tweede set gingen ze in dezelfde vaart verder er gunde de tegenstander zelfs nog minder punten. Het werd 21-11 en een mooie 2-0 voorsprong voor BCW.

De eerste heren en damesenkel werden gelijk gespeeld op 2 banen. Eerste heer Marco had een moeilijke wedstrijd en kwam niet echt in zijn spel. De eerste set verloor hij dan ook met 16-21. Ook in de tweede set kon hij zijn draai niet vinden en de tegenstander maakte daar goed gebruik van. Met veel strakke ballen waar Marco geen antwoord op had, 13-21 en het eerste punt voor Leiden. Monique die op baan 2 aan het spelen was deed het een stuk beter. In de eerste set maakte ze het nog spannend, maar wist wel met 21-18 de set naar haar toe te trekken. In de tweede set had ze de smaak helemaal te pakken en versloeg haar tegenstander makkelijk met 21-12. Een mooie 3-1 tussenstand halverwege.

De beurt was toen aan Lawrence om het gelijkspel veilig te stellen. Lawrence die niet lekker in zijn spel kwam maar met wat mooie reflexen het de tegenstander heel moeilijk maakte. De eerste set won hij uiteindelijk met 21-17. In de tweede set was het een beetje hetzelfde verhaal en ook de stand was hetzelfde 21-17. Lawrence was achteraf echter niet tevreden met zijn spel, maar wel lekker de 4-1 binnen gehaald.

Na Lawrence was Akkemay aan de beurt met haar single. En het was gelijk duidelijk dat haar tegenstander een stuk minder was. Al snel in de wedstrijd wist Akkemay heel wat punten uit te lopen. Ze gunde haar tegenstander in de eerste set maar 9 punten. In de tweede set ging Akkemay lekker door met waar ze mee bezig was. Maar bij een stand van 7-1, in het voordeel van Akkemay, moest haar tegenstander opgeven i.v.m. een blessure in haar kuit. Helaas voor Akkemay mocht ze het niet zelf afmaken, het vijfde punt voor BCW.

De eerste mix gespeeld door Monique en Marco stond toen op het menu. Monique en Marco knalde uit de startblokken en hadden hun tegenstander goed onder de duim. De eerste set was voor het duo van BCW. In de tweede set ging het een stuk stroever en gaven ze het initiatief weg. Zo kon de tegenstander weer in de wedstrijd komen en zelfs de tweede set pakken met 16-21. Na wat tips van de trainer, bedankt Jeroen, hadden ze goede moed om de wedstrijd naar zich toe te trekken. En dat lukte meer dan goed! Met maar 2 servicebeurten waarvan 18 van Monique wisten ze de set met maar liefst 21-4 te winnen.

Helaas voor de tweede mix van Akkemay en Lawrence, die moest opgegeven worden. De dames die tegen Akkemay had gesingled kon helaas niet meer spelen. En aangezien Leiden met maar twee dames was werd deze wedstrijd opgegeven. Hierdoor kwam de eindstand op een mooie 7-1 overwinning!

Team 2 van BCW speelde vandaag tegen team 2 van Bacluvo. De dames Sabine en Sanne mochten vandaag extra aan de bak met 3 wedstrijden, aangezien teamgenoot Scarlet er even heerlijk een weekendje tussenuit was. Je kunt Sabine niet blijer maken dan te mogen singelen, dus haar dag kon al niet meer stuk ;)

Vandaag werd er voor de variatie eens gestart met de damesdubbel. De eerste set verliep soepel en werd vrij gemakkelijk gewonnen. Helaas konden de dames dit spel niet doorzetten. In de tweede en derde set werd er veel uit of mis geslagen waardoor de dames van Bacluvo er met het eerste winstpunt vandoor gingen, balen! Aan de heren Maarten en Remco de taak om dit even gelijk te trekken. Dit deden zij dan ook in een spannende 3-setter, toppers!

Vervolgens werden de eerste singles gespeeld, vanuit BCW vertegenwoordigd door Dennis en Sanne. Waar Sanne wist te winnen in 2 sets, had Dennis het een stuk zwaarder en zag hij zijn tegenstander er helaas na 3 sets met de winst vandoor gaan. Jammer Den, op naar een revanche bij de mix!

Als 2e heer mocht Maarten aan de bak en hij wist voor het eerst in zijn badmintoncarrière te winnen in een prachtige 2-setter, lekker bezig Maart!
Sabine, die al stond te popelen om de baan om te gaan, mocht aantreden als 2e dame. Helaas moest zij haar wedstrijdpunt afstaan aan Bacluvo.
Zoals (bijna) altijd werd er met een 3-3 tussenstand gestart met de laatste mixpartijen. Remco en Sanne mochten als eerste de baan op en wonnen zeer beheerst in 2 sets. Dennis en Sabine maakten het een stuk spannender, maar konden in de 3e set toch het laatste winnende punt naar zich toe trekken! Met een 5-3 einduitslag haalt team 2 de eerste overwinning binnen! Topteam! :)

Natuurlijk werd de middag afgesloten met het onderdeel 'heel team 2 bakt', waarbij Dennis vandaag de meesterbakker was. Bedankt voor de lekkere cake Den!

Tot de volgende wedstrijd!

Zaterdag 17 oktober speelde team 4 tegen team 2 van Noorwijkerhout.

Allereerst mochten Sven van Kuyen en Rob Gijsbertse van start met de herendubbel. De heren speelden een driesetter, maar verloren helaas met 17-21, 21-16 en 13-21.

Daarna was het de beurt aan Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen. De dames speelden lekker en de dubbel werd gewonnen met 21-13 en 21-16.

Toen de singles! Unni mocht als de eerste heer de baan en speelde een spannende driesetter met een verlenging. Maar de winst ging naar Noordwijkerhout: 21-16, 18-21 en 20-22. Carola Mooijman, de eerste dame, kon ook niet winnen van de tegenstander en verloor met 15-21 en 18-21.

Sven speelde de tweede herensingle en ook hier bleek de tegenstander sterker: hij verloor met 15-21 en 14-21. Melissa ging als tweede dame de baan op voor haar single. Zij speelde ook een mooie, spannende driesetter met een verlenging in de eerste set: 22-20. Maar in de tweede en derde set o was de winst nogmaals voor Noordwijkerhout: 11-21, 16-21.

Tot slot de twee mixen. Als eerste waren Rob en Carola aan de beurt. En ook deze wedstrijd mondde uit in een driesetter. De eerste set werd verloren met 17-21. Maar in de tweede set herpakten zij zich en wonnen met 21-10. Helaas in de derde set pakte Noordwijkerhout de winst: 18-21.

De tweede mix werd gespeeld door Unni en Stephanie. Zij wisten nog een punt binnen te halen voor Wassenaar en wonnen met 21-18 en 21-17. De uiteindelijke score: 2-6.

HD: Coach en coach (Romeo en Peter) weer een prima wedstrijd gespeeld, de leermomenten van de vorige wedstrijd werden goed uitgevoerd wat de winst gaf in 2 sets. lekker gespeeld coach gaat iedere week beter.

DD: Sanne en Kirsten beide begonnen ze een beetje onwennig aan de wedstrijd wat goed terug te zien was aan hun spel, de set ging dan ook verloren. 2de set herpakte beide Dames zich prima en het vertrouwen groeide, helaas waren de tegenstanders net even wat sterker en duurde de set te kort. ondanks de verloren partij ziet coach voldoende mogelijkheden en vooruitgang voor de toekomst. mooi gedaan Kirsten en Sanne.

De Dames singles van Kirsten ging helaas verloren in 3 sets maar coach geloofd op zeker dat Kirsten in de toekomst nog veel van zich doet spreken want het spel en inzicht is er het schort enkel aan ervaring en een beetje geloof in jezelf. komt goed Kirsten echt waar. De Dames single van Sanne was de 1 set teveel van het goede van Sanne, ze kwam niet in haar spel en haar ideeen kwamen niet uit de verf. 2de set ging al stukken beter, ondanks het verlies van de partij was de 2de set een goed voorbeeld hoe een wedstrijd soms kan kantelen en dat de set net te kort is om winst binnen te halen. Sanne kop op in jouw 1ste jaar bij de senioren doe je het prima kanjer. Heren single 1 van Coach was een kraker waar de spetters vanaf vlogen, 1 set ging gelijk op totdat coach gas gaf en uitliep naar winst. 2de set stond coach met 16-19 achter en toen kwam het doorzettingsvermogen naar boven en coach vocht zich terug naar 20-20, vanaf toen ging het om en om tot 27-27 en de laatste 2 punten werden met de hakken over de sloot en met coach laatste asem binnen gehaald. geweldig spel coach.

1 mix van Kirsten en coach Peter ging de 1 set van een leiendakje, de punten vielen snel door goed samen spel en mooi geplaatste slagen. 2 de set ging wat lastiger omdat de tegenstander iets anders ging spelen, maar ook hier had het BCW koppel een effectief antwoord op, met sterk spel van Kirsten kwam ook hier de winst. goed gedaan kanjer. de laatste mix moest het gelijk spel voor BCW brengen wat een beetje druk gaf op deze set voor Sanne en Daan, de tegenstanders waren echter sterker dan ons BCW koppel, met hun ervaring speelde ze beter en daardoor kon het BCW koppel niet lekker in hun spel konden komen. Sanne en Daan volgende keer beter. helaas 3 - 5 verloren