competitie

De eerste helft van de competitie zit erop. Wassenaar 1 sloot die helft af met een mooie 5-3 overwinning op Hillegom. Tegen een ander team van Hillegom speelde Wassenaar 2 gelijk. Wassenaar 3 ontving koploper Nieuwkoop, een 8-0 nederlaag was het resultaat. Ook Wassenaar 4 speelde tegen Hillegommers, met 5-3 werd verloren. Diezelfde eindstand stond op het wedstrijdformulier bij Wassenaar 5 tegen Vlist. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Hillegom 3: 5 - 3
Wassenaar 2 - Hillegom 5: 4 - 4
Wassenaar 3 - Nieuwkoop 1: 0 - 8
Wassenaar 4 - Hillegom 9: 3 - 5
Wassenaar 5 - Vlist 2: 3 - 5

Deze week de zevende wedstrijd, hierna zijn we op de helft van het seizoen en starten we met de returns. Op dit moment draaien we mee in de top vier. Deze week helaas zonder de dames Akkemay van Leeuwen en Eveline Spring in ’t Veld. Manon Dompeling is onze invalster.
Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen bijten het spits af met de herendubbel. De mannen van Hillegom startten sterk, maar onze heren konden hun eigen spel terugvinden in de tweede set. Na de eerste verloren te hebben, winnen zij de tweede. In de derde set staan Marco en Lawrence al snel voor met 11-3. De heren van Hillegom krijgen nog een poging om bij te komen maar de BCW- ers herpakken zich en slepen het eerste winstpunt voor BCW binnen. Met spanning in de benen beginnen vervolgens Mandy Akerboom en Manon Dompeling aan hun damesdubbel. Manon speelt haar eerste invalwedstrijd in ons team. De eerste set gaat redelijk gelijk op. Toch trekken onze dames aan het langste eind en winnen de eerste set met 21-17. De tweede set wordt behoorlijk spannend maar wordt met 24-22 gewonnen. Wederom een winstpunt voor BCW. Dan tijd voor de herenenkel van Marco. Tot twee keer toe maakt hij net niet genoeg punten om de partij te winnen (20-22 en 20-22). Op naar de return! Mandy is op de tweede baan inmiddels van start met haar single. Voor Mandy een relaxte partij. Met niet zoveel tegenpunten wint zij haar single gemakkelijk. Lawrence heeft ook een gemakkelijke eerste set (21-14). De tweede set is iets lastiger maar Lawrence zet door en wint zijn partij. De andere damessingle partij mag Manon spelen. Beide sets gaan gelijk op en de beide dames zijn aan elkaar gewaagd. De dame van Hillegom maakt uiteindelijk net iets meer punten.
Mandy en Marco gaan als een trein in de mix en hun spel loopt soepel. In deze partij veel mooie punten. Weer winst voor Wassenaar. Lawrence en Manon hebben net iets te sterke tegenstanders vandaag. Team 1 wint met 5-3 van Hillegom en scoort zo weer vijf punten. Op naar maandag voor de uitwedstrijd tegen Voorhout.

Zaterdag 14 november had BC Wassenaar 2 een wedstrijd tegen Hillegom. De herendubbel met Maarten Konings en Remco de Rooij was heel spannend maar helaas net aan verloren in 2 sets. De eerste set was 20-22 en de tweede was 19-21. De damesdubbel  met Sanne Voogel en Sabine Roelandse was heel goed gespeeld en hebben gewonnen in 2 sets. De eerste set was 21-15 en de tweede set was 21-18. De eerste herenenkel heeft Dennis  Klaverveld gespeeld het was een leuke pot maar in 2 sets verloren. De eerste set was 19-21 en de tweede set was 17-21. De eerste damesenkel speelde Sanne was een leuke pot en heeft gewonnen in 2 sets. De eerste set was 21-16 en 21-14. De tweede herenenkel speelde Maarten was een heel spannende  wedstrijd maar verloor net aan in 3 sets. De eerste set was 22-20 de tweede set was 11-21 en de derde set was 18-21. De tweede damesenkel speelde Sabine ze speelde heel goed maar helaas moest de tegenstander in de  tweede set opgeven door een blessure. Door die blessure moesten de tegenstanders de laatste mix ook opgeven. De mix met Sanne en Remco was heel spannend maar verloren helaas in twee sets. De eerste set was 15-21 de tweede set was 16-21.
De eind tand werd 4-4 en het was heel gezellig.

Zaterdag 14 november moest team 4 van BC Wassenaar spelen tegen team 9 van BC Hillegom. Hester Dolkens speelde deze wedstrijd mee als invalster. Sven van Kuyen en John Spring in ’t Veld begonnen samen met de herendubbel. In de eerste set waren zij nog niet helemaal wakker. Deze verloren zij met 9-21. In de tweede set kwamen zij goed terug. Het was een spannende set, maar het was niet genoeg. Deze set werd verloren met 20-22. Tegelijkertijd was de damesdubbel bezig. Deze werd gespeeld door Hester en Stephanie Burgmeijer. De dames begonnen sterk en wonnen de eerste set met 21-11. De tegenstanders kwamen in de tweede set terug, maar de dames wisten alsnog te winnen met 21-18. De eerste herenenkel werd gespeeld door Robin de Zwart. Hij had een sterke tegenstander en verloor met 12-21 en 14-21. Stephanie speelde de eerste damesenkel. Zij begon erg goed en wist dit vol te houden. Zij won met 21-16 en 21-18. Het staat op dit moment 2-2. Het was de beurt aan Sven om zijn enkel te spelen. Hij had net als Robin een goede en sterke tegenstander en wist helaas niet te winnen. Hij verloor met 16-21 en 10-21. Melissa van Deursen speelde de tweede enkel. Ze speelde goed, sloeg af en toe een shuttle uit, maar wist te winnen met een mooie stand van 21-10 en 21-12. Robin en Melissa begonnen met de eerste mix. Ze verloren de eerste set met 6-21. Daarna wisten ze goed terug te komen in de tweede set. Dit was alleen niet genoeg. Zij verloren deze met 18-21. Hester en John speelde de tweede mix. Het ging gelijk op in de eerste set. Ze wisten deze te winnen met 21-15. De tweede set was wat moeilijker. Deze werd verloren met 12-21. Helaas verloren zij de derde set met 14-21. De einduitslag is 3-5 geworden.