competitie

De start van de tweede competitiehelft zit erop en hoe! Wassenaar 1 won van de nog ongeslagen koploper Flair met 5-3 en kruipt naar de koppositie toe. Wassenaar 3 haalde de eerste overwinning van het seizoen binnen en versloeg Sowat met 6-2. Wassenaar 4 verloor met 6-2 van LUSV en Wassenaar 5 stuurde ShuttLEQ met een 7-1 nederlaag terug naar huis. De uitgestelde wedstrijd van Wassenaar 2 werd op 4 januari gespeeld, tegen Leiden werd het 4-4. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Flair 2: 5 - 3
Wassenaar 2 - Leiden 3: 4 - 4
Wassenaar 3 - Sowat 2: 6 - 2
Wassenaar 4 - LUSV 1: 2 - 6
Wassenaar 5 - ShuttLEQ 5: 7 - 1

Wassenaar 1 - Flair 2: 5 - 3
De eerste returnwedstijd voor Wassenaar 1 is tegen koploper Flair uit Alphen a/d Rijn. Op dit moment bezetten we de 2e plaats en na het verlies in de eerste wedstrijd zijn we allemaal gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Gelukkig kan Sanne Voogel van Wassenaar 2 invallen want de vaste dames Eveline Spring in ’t Veld en Akkemay van Leeuwen zijn nog niet beschikbaar.
Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen starten met de herendubbel, de heren hadden iets recht te zetten omdat ze de vorige keer hadden verloren. Marco en Lawrence beginnen wat gespannen maar komen naarmate de 1e set vordert lekker in hun spel. Tegen het einde van de 1e set vind er een ongelooflijk mooie rally plaats waar ze een heel belangrijk punt mee pakken. Uiteindelijk winnen ze de set met 22-20. De tweede set beginnen ze meteen ijzersterk, spelen mooi aanvallend spel en winnen de set met 21-15. Het eerste punt is binnen.
Op de andere baan ernaast is de damesdubbel gestart met Mandy Akerboom en Sanne Voogel. De 1e set is spannend en gaat redelijk gelijk op helaas verliezen zij deze net met 19-21, de 2e set komen zij niet lekker in hun spel en verliezen deze met 14-21. Stand 1-1 als we beginnen aan de singles. Er zijn 2 banen beschikbaar dus Marco en Mandy kunnen allebei starten met de single. Marco had er zin in, de vorige keer had Marco verloren en Marco wilde zijn tegenstander nu graag terugpakken. Marco start sterk en behoudt steeds een aantal punten voorsprong, zijn tegenstander heeft als wapen een snoeiharde smash en komt hiermee terug in de wedstrijd. De laatste punten gaan gelijk op en zijn heel spannend. Helaas weet Marco de 1e set net niet binnen te halen 21-23. De tweede set is ook spannend alleen weet zijn tegenstander op het eind een paar puntjes los te komen en haalt de 2e set binnen 17-21. Helaas heeft Marco geen revanche kunnen nemen.
Mandy is op de ander baan bezig aan haar single, Mandy heeft het lastig en komt door eigen foutjes niet lekker in haar goede spel wat we van haar gewend zijn. Hierdoor verliest zij helaas haar single 13-21 en 17-21.
Stand 1-3 en dus ligt de druk bij Lawrence en Sanne om de stand weer gelijk te trekken. Lawrence had de vorige keer van zijn tegenstander verloren en was gebrand op een revanche. Lawrence speelde sterk, geconcentreerd en zorgde ervoor dat de tegenstander niet in zijn spel kwam. De tegenstander raakte hierdoor gefrustreerd en ging fouten maken. Uiteindelijk wist Lawrence de wedstrijd vrij eenvoudig te winnen en hoefde niet diep te gaan 21-11 en 21-4. Sanne was op de andere baan bezig een speelde een goede partij die zij in 3 sets naar haar toe wist te trekken 21-11, 17-21 en 21-16.
Stand 3-3 tijd voor de laatste 2 mixen. We ruiken de overwinning en zijn als team gefocust om de klus te klaren. De 2 mixen worden gelijktijdig gespeeld. Marco en Mandy spelen een spannende 3 setter, in de laatste set weten zij door sterk spel een ruime afstand te nemen en hierdoor winnen zij de partij 23-21, 19-21 en 21-9. Lawrence en Sanne spelen heel geconcentreerd en slaan veel juist geplaatste slagen. Het puntverloop is heel spannend maar ze voelen dat ze beter zijn dan de tegenstander. Ze winnen de partij in 2 sets met 22-20 en 24-22. De overwinning op de koploper is binnen 5-3. Hier gaan wij even van genieten!