competitie

Een vijftal thuiswedstrijden afgelopen zaterdag. Alleen Wassenaar 4 kwam tot winst, met 7-1 werd Bacluvo verslagen. Wassenaar 1 speelde met 4-4 gelijk tegen Dynamo Sassem. Wassenaar 2 zag Drop Shot met een 6-2 overwinning vertrekken, Wassenaar 3 was een maatje te klein voor Sweti Day (1-7) en Wassenaar 5 was niet opgewassen tegen Katwijk (2-6). Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Dynamo Sassem 1: 4 - 4
Wassenaar 2 - Drop Shot 9: 2 - 6
Wassenaar 3 - Sweti-Day 1: 1 - 7
Wassenaar 4 - Bacluvo 3: 7 - 1
Wassenaar 5 - Katwijkse 5: 2 - 6

Het einde van het seizoen is bijna in zicht. Met vandaag erbij nog maar vijf wedstrijden te gaan is het behoorlijk spannend aan het worden voor team 1. De nummers 1 tot en met 4 liggen dicht bij elkaar. Vandaag dus wederom zoveel mogelijk punten scoren.
De volgorde van de wedstrijden is wat door elkaar gegooid. De heren Lawrence Panhuyzen en Marco van Leeuwen bijten, zoals gewoon, de spits af. Hun dubbel verloopt soepel en zij winnen met 21-17 en 21-17. Mandy Akerboom start tegelijkertijd met haar single. De eerste set verliest zij nipt. In de tweede set komt Mandy beter in haar eigen spel en wint zij met 21-16. Helaas lukt het niet om haar eigen spel vast te houden en verliest Mandy haar single partij. Gevolgd door deze slopende single mag Mandy meteen van start in haar mix samen met Marco. Marco en Mandy moeten even hun eigen spel te zien te vinden. De eerste set gaat de winst naar Sassenheim maar in de tweede en derde set laten zij zien wat zij goed kunnen, en dat is winnen! Manon Dompeling wint in haar eerste set. Helaas kan zij haar spel in de tweede en derde set niet doorzetten in haar singlepartij. Lawrence en Eveline Spring in 't Veld winnen hun mixpartij. In de eerste set gaan zij als een trein. Dit tempo valt in de tweede set even weg maar in de derde kunnen zij hun tempo weer terug halen om tot winst te komen. Marco en de heer van Sassenheim maken er voor het publiek een spannende partij van met leuke en lange rally’s. Marco wint zijn partij met 21-19 en 29-27. Lawrence laat de tegenstander alle hoeken van de baan zien maar verliest in de verlenging de eerste set. Ook de tweede set moet hij helaas gewonnen geven. Als laatste spelen Mandy en Manon samen de damesdubbel. Beide dames kunnen hun weg op de baan niet goed vinden, waardoor het laatste puntje naar Sassenheim gaat. Uiteindelijk een 4-4 gelijkspel. Komende vrijdag onze laatste wedstrijd van het jaar 2015.

Het waren weer eens bij team 2 hele spannende en leuke wedstrijden om naar te kijken en zelf te spelen tegen de koploper. Als eerste mochten Maarten Konings en Remco de Rooij aan de bak met de herendubbel. De eerste set van de mannen verliep niet heel goed en werd verloren in 10-21 dus er moest wat gebeuren in de 2de set. Het ging een stuk beter in de 2de set maar werd jammergenoeg verloren met 21-23, de 2 mannen baalde er wel van dat er geen 3de set was maar wel het gevoel dat ze een goede wedstrijd hebben gespeeld.
Toen waren de dames aan de beurt. Scarlet van der Kwaak en Sabine Roelandse gingen aan de bak en de eerste set was gelijk een pittige set en werd 18-21 voor de tegenpartij maar de dames lieten zich niet wegzetten en de 2de set was in het voordeel van onze dames en werd gewonnen met 21-15. Dus toen kwam de derde set en dat was een spannende set en werd toch uiteindelijk verloren met 17-21 jammergenoeg. Toen was de eerste herensingle aan de beurt en Maarten kon weer aan de bak en die had een sterke heer voor zich staan de eerste set werd veloren met 10-21 en de 2de set werd ook helaas verloren met 13-21. Toen was de eerste damessingle aan de beurt en Sabine kon aan de bak en die had ook een sterke dame voor zich en de eerste set werd verloren met 13-21 en de 2de set werd ook verloren met 13-21. Ondertussen stond team 2 al achter met 0-4 dus er moest wat gebeuren in de volgende wedstrijden voor het gelijke spel.
Dus Remco kon voor het eerst in het seizoen een single gaan spelen omdat Dennis Klaverveld een weekendje weg was dus Remco ging de eerste set spelen en werd behoorlijk spannend maar werd wel met 21-19 gewonnen en toen moest de 2de set nog gespeeld worden en Remco de 2de set werd knap met 21-18 gewonnen dus Remco had het eerste punt gemaakt voor team 2 dus het stond 1-4. Hierna was Scarlet aan de beurt met haar single maar ze kwam net terug van een blessure en dat kon ze wel merken in haar single de eerste set ging hartstikke goed maar werd jammer genoeg met 18-21 verloren en de 2de set werd helaas verloren met 12-21 dus jammergenoeg had team 2 al in het geheel verloren want het stond 1-5, dus om een beetje de eer te redden moest er wat gebeuren in de mixen. De 2 mixen werden allebei tegelijk gespeel en de 2 koppels die gingen spelen was Maarten met Scarlet en Remco met Sabine. De eerste mix was Maarten en Scarlet en dit was een hele leuke pot en de eerste set werd hartstikke goed gespeeld en werd met 21-15 gewonnen door onze toppers! En de 2de set kregen Maarten en Scarlet het moeilijker en werd heel spannend gemaakt en werd jammer genoeg verloren met 20-22 dus het moest er van komen in de 3de set maar werd veloren met 11-21. De 2de mix waren Remco en Sabine aan de beurt de eerste set werd best makkelijk gewonnen met 21-14 en de 2de set werd verrassend genoeg veloren met 17-21 maar uiteindelijk in de 3de set werd de wedstrijd nog wel binnengesleept en de 3de set werd beslist in 21-18.

Team 3 moest dit keer tegen Sweti-Day uit Delft spelen. Onze uitwedstrijd op 2 oktober hebben wij met 6-2 verloren. We hadden gehoopt om te winnen bij de thuiswedstrijd maar helaas is dit niet gelukt. Met het vertrek van onze sterkste dame (Manon Dompeling) naar Team 2 was het extra moeilijk om er wat moois van te maken. Vincent Moy en Kylian Moy begonnen met de dubbel en wonnen de 1e set met 22-20. De 2e set verloren ze met een bizarre uitslag van 5-21, waardoor een 3e set gespeeld moest worden. Helaas is het niet gelukt om de tegenstanders te verslaan (22-24). Florence Heliere en Mandy de Zwart verloren ook hun dubbel (11-21, 18-21). Kylian, Arnaud Heliere en Mandy verloren daarna hun singles in 2 sets. De mixen werden tot slot gespeeld door Vincent/Mandy en Arnaud/Florence - beide in 2 sets verloren. De enige winst was de single van Florence die zij won in 2 sets. Eindstand 1-7.

Zonder Stephanie Burgmeijer en John Spring in 't Veld won team 4 met 7-1 van het laag geklasseerde Bacluvo. 8-0 was nog mooier uitgekomen, aangezien team 4 de puntjes nog hard nodig heeft om degradatie te voorkomen, maar helaas werkten Sven van Kuyen en Rob Gijsbertse niet goed genoeg mee. Zij verloren hun herendubbel onnodig. Door eigen foutjes werden weer te veel punten aan de tegenstander cadeau gegeven. Een verbeterpuntje voor de nog resterende wedstrijden heren. Daarna verliep alles beter. Telkens ging de winst naar team 4 door punt voor punt rustig en geconcentreerd te blijven spelen op de beslissende momenten. Onze dames waren te sterk voor de Bacluco-dames. In de canadadrugs24.com speelden Carola Mooijman en Melissa van Deursen steeds beter. Carola won haar single met opvallend grote cijfers. Melissa won het gevecht om de eerste set in haar single knap in de verlenging en was daarna niet meer te stoppen. De single van Robin de Zwart was van het eerste tot het laatste punt een spannende gelijk opgaande strijd, die Robin uiteindelijk knap wist te winnen met 18-21, 24-22 en 21-18. En ook Sven deed goede zaken met 24-22 en 21-17. De mixen werden wat ruimer gewonnen door Rob en Carola en Robin met Melissa. Zo doorgaan team 4.

Deze zaterdag 12 december ontvangt team vijf het vijfde team uit Katwijk in haar eigen sporthal. Daan van Veen en Peter Akerboom bijten de spits af met de herendubbel. De eerste set ging verloren in 20-22 en de tweede set verliep een stuk beter. Met mooie rally’s winst voor BCW met 21-10. In de derde set gaat het gelijk op waarbij Katwijk uiteindelijk aan het langste eind trok met 19-21. De damesdubbel werd door Kirsten Dompeling en Juliette Talakua gespeeld. De eerste set werden er wat foutjes gemaakt waardoor deze werd verloren met 12-21. De tweede set verging de twee dames een stuk beter! Toch verloren zij de tweede set met 16-21. De eerste set in de herenenkel was Daan een beetje van slag, veel shuttles gingen uit en de service was te kort. De tweede set herpakte Daan zich en ging veel beter. Helaas verloor hij zijn tweede set in de verlenging. Kirsten heeft haar eerste set in haar single helaas verloren, maar in de tweede set maakt zij het haar tegenstandster een stuk lastiger. Ook Kirsten verliest net aan in de verlenging haar tweede set. Nils Zuidhoek speelt voor de tweede keer in bij de seniorencompetitie en dat heeft hij ondervonden. Het singlespel is een lange baan als je tegenstander elke slag op de achterlijn kan leggen. Nils kwam vandaag net te kort om tot winst te komen. Sanne Losekoot ging haar single in met een twijfelachtig gevoel. Achteraf bleek dat niet nodig te zijn. Sanne wint in twee sets (21-7 en 21-16). Peter en Juliette spelen de 1e mix en deze partij ging prima. De 1e set nog even wennen maar daarna ging de turbo aan. Winst voor BCW met 17-21, 21-12 en 21-10. De laatste partij voor vandaag mochten Nils en Sanne aan de bak. Voor hen beide in het begin een beetje wennen. De 1e set verloren zij met 7-21. In de 2e set kwamen zij terug maar de tegenstander was toch iets sterker (18-21). Dit was een mooie wedstrijd!