competitie

Week 12 bracht slechts één overwinning in Sporthal de Schulpwei. Wassenaar 1 won met 6-2 van Bacluvo en blijft goed meedraaien in de Top-3. Wassenaar 4 haalde een kostbaar puntje binnen tegen Rijnsburg (4-4). De overige teams veloren nipt met 5-3: Wassenaar 2 en 5 tegen Dynamo Sassem, Wassenaar 4 tegen Boomgaardshoek. Komende week de voorlaatste wedstrijdweek. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - Bacluvo 1: 6 - 2
Wassenaar 2 - Dynamo Sassem 2: 3 - 5
Wassenaar 3 - Boomgaardshoek 5: 3 - 5
Wassenaar 4 - Rijnsburg 2: 4 - 4
Wassenaar 5 - Dynamo Sassem 4: 3 - 5

De eerste wedstrijd van het jaar mocht team 1 van BC Wassenaar het opnemen tegen Bacluvo. Dit keer met als invalster Monique Hilgeman voor Akkemay van Leeuwen. Eveline Spring in 't Veld is gelukkig weer rustig aan het starten met het spelen van wedstrijden.
Zoals gewoonlijk begonnen we met de twee dubbels. De heren Lawrence Panhuyzen en Marco van Leeuwen gingen gelijk sterk van start en wisten in 2 sets het eerste punt voor BC Wassenaar binnen te halen. De dames Mandy Akerboom en Eveline stonden ook sterk te spelen, maar maakte het iets spannender in de tweede set. Ze hadden een verlenging nodig, maar wisten knap het punt binnen te halen.
Vervolgens mocht Marco aan de eerste herensingle beginnen, ook hier een kleine verlenging in de tweede set, maar weer de punten naar BCW. Mandy was aan de buurt om de eerste damesenkel te gaan starten. Ze moest in de eerste set nog even in haar spel komen, maar toen ze eenmaal warm was wist ze de twee volgende sets netjes te winnen. Ondertussen was Lawrence begonnen aan de tweede herenenkel. Het was een spannende pot die vaak gelijk opging. Helaas wist de tegenstander de punten eerder binnen te halen en ging het eerste punt naar de tegenstander. Vervolgens was het de buurt aan Monique. Door de kou in de zaal kon zij in de eerste set niet lekker in haar spel komen, dit wist ze de tweede set weer goed terug te halen. Helaas wilde het in de derde set niet lukken en ging ook dit punt naar Bacluvo. Een tussenstand van 4-2, zou dit op een winst uitkomen of werd het gelijkspel. Het kon nog alle kanten op, de mixen zouden dit gaan bepalen. Tegelijk werden de mixen gespeeld. Mandy en Marco gingen gelijk sterk van start en wisten de tegenstanders achter zich te houden. In twee sets waren de punten voor BC Wassenaar. Op het andere veld gingen Lawrence en Monique ook erg lekker en ook hier waren de punten voor BC Wassenaar. Een knappe overwinning van 6-2, waarmee we hopen de tweede plaats te kunnen behouden.

Deze wedstrijd was een van de laatste drie wedstrijden. De mannen Maarten Konings en Remco de Rooij begonnen goed aan deze wedstrijd, maar helaas konden ze de eerste set niet binnenhalen en verloren de set met 22-20. De tweede set was helaas niet goed genoeg om er een derde set uit te halen en deze verloren de heren helaas met 21-8. Toen waren de dames Manon Dompeling en Sabine Roelandse aan de beurt en zij wisten in twee sets de wedstrijd naar zich toe te slepen in 21-15 en 21-16. De eerste herenenkel werd gespeeld door Dennis Klaverveld, hij maakte er een spannende wedstrijd van zo stond hij in de eerste set achter, maar kwam hij knap terug dit was helaas net niet genoeg en zo verloor hij deze set met 21-15. Zo was de tweede set net zoals de eerste set heel spannend, maar helaas kon hij deze ook niet winnen en verloor deze set met 21-17. Manon stond klaar om de eerste vrouwen enkel te spelen zij speelde dan ook uitstekend en kon deze wedstrijd naar zich toe trekken na twee spannende sets. Zij won de wedstrijd met 21-17 en 21-16.
Maarten moest de tweede herenenkel spelen en nadat hij de eerste set knap had gewonnen met 21-18 verloor hij helaas de tweede en de derde set met respectievelijk met 21-17 en 21-14. De tweede damesenkel werd gespeeld door Scarlet van der Kwaak, helaas kon zij niet de wedstrijd winnend afsluiten en verloor deze met 21-15 en 21-14.
Tot slot moesten we nog twee mixen spelen. Als eerste waren Scarlet en Dennis aan de beurt nadat ze de eerste set hadden verloren met 21-10 herpakten ze zich goed in de tweede set, maar helaas was het net niet genoeg om de tweede set te winnen en verloren deze helaas met 21-19. De tweede mix kwam op naam van Remco en Sanne Voogel zij wonnen de eerste set knap met 21-18 helaas konden ze dit niet doorzetten in de tweede set en verloren deze set met 21-15. Toen kwam de allesbeslissende derde set en hier herpakten Remco en Sanne zich heel sterk en wonnen deze set met 21-16.
Helaas verloren we de wedstrijd met 5-3. Met nog twee wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren zo kunnen we nog onderaan eindigen, maar zo kunnen we ook nog in de middenmoot eindigen. Hierdoor gaan we de laatste twee wedstrijden knallen om ervoor te zorgen dat we niet onderaan eindigen.

Vandaag (9 januari) speelde BC Wassenaar 4 thuis tegen BC Rijnsburg 2.
Als eerste mochten Sven van Kuyen en Rob Gijsbertse hun herendubbel spelen, helaas verloren ze deze spannende wedstrijd in 2 sets: 20-22 en 18-21. Ook de damesdubbel was erg spannend. Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen wisten de winst gelukkig binnen te slepen in 2 sets: 22-20, 21-17. De eerste herenenkel is gespeeld door Robin de Zwart, de eerste set verloor hij met veel verschil (21-9). Gelukkig was de tweede set spannender, deze werd met 22-20 verloren. De eerste damesenkel werd door Stephanie gespeeld. Deze verloor ze helaas in 2 sets 16-21 en 17-21. Sven mocht de tweede herenenkel spelen. Na een spannende winst in de eerste set (21-19) was zijn tegenstander hem helaas in 3 sets de baas. Op dit moment staat BC Wassenaar helaas met 1-4 achter. Voor gelijkspel moeten de laatste 3 wedstrijden gewonnen worden.
Carola Mooijman speelde de tweede damesenkel, helaas verloor ze haar eerste set net met 17-21. Gelukkig kwam ze in de tweede set beter in het spel en wist ze toch nog in drie sets te winnen. Carola en Rob hebben de eerste gemengd dubbel gespeeld, deze hebben ze zeer overtuigend gewonnen met 21-10 en 21-9. Melissa en Robin speelden de tweede gemengd dubbel. Ook zij wisten vrij gemakkelijk te winnen. 21-15 en 21-7. Eindstand: 4-4.