competitie

De laatste wedstrijden van de competitie 2015/2016 stonden afgelopen zaterdag op het programma. Voor 2 teams was de wedstrijd nog belangrijk voor de eindstand. Wassenaar 1 won met 7-1 van EVBC Vlietwijk en behaalde daarmee een stevige tweede plaats. Misschien promotie naar de Hoofdklasse! Wassenaar 4 wist het vege lijf te redden in een rechtstreeks degradatieduel. Door de winst van 7-1 degradeert tegenstander Merenwiek. Wassenaar 2 versloeg Katwijkse met 6-2, Wassenaar 3 sloot een zwaar seizoen af met een 5-3 nederlaag en Wassenaar 5 wist Network met 7-1 van zich af te houden. Klik hier voor uitslagen, voor de verslagen klik op lees meer.

Wassenaar 1 - EVBC Vlietwijk 1: 7 - 1
Wassenaar 2 - Katwijkse 2: 6 - 2
Wassenaar 3 - Vijfsluizen 1: 3 - 5
Wassenaar 4 - Merenwiek 1: 7 - 1
Wassenaar 5 - Network 3: 7 - 1

Zaterdag 23 januari was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Wassenaar 1 had 1 opdracht vandaag en dat was de tweede plek veilig stellen. Om dit te behalen moesten we in ieder geval 5 punten halen dan zouden we niet meer ingehaald kunnen worden door de nummer 3. Helaas kon Eveline Spring in ’t Veld deze laatste wedstrijd, ondanks haar herstel van Pfeiffer, door een kleine hamstring blessure niet mee spelen.
De wedstrijd werd gestart door Lawrence Panhuyzen en Marco van Leeuwen, die na hun verloren dubbel vorige week de competitie goed wilde afsluiten. En dat deden ze ook de tegenstanders werden in 2 sets van 21-15 en 21-12 verslagen. Zo kwam de eindscore van de mannen op 12 van de 14 dubbels winst. Op de baan ernaast waren inmiddels ook de dames Mandy Akerboom en Monique Hilgeman begonnen. De eerste set werd nipt verloren met 20-22, maar in de tweede set wisten ze zich te revancheren en pakte deze met 21-17. Maar helaas lukte het niet om het vast te houden en zagen de 3de set met 14-21 naar de tegenstander gaan, tussenstand 1-1.
Mandy en Marco mochten de spits afbijten met hun single. Marco had wat opstart problemen en liet zich telkens verrassen door de tegenstander. Hij verloor de eerste set ondanks een eindsprint met 19-21. In de 2de set wist hij wat er gedaan moest worden en dat lukte ook. Met 21-14 trok hij deze set naar zich toe. De derde set was zo voorbij, de tegenstander liet zijn kopje hangen en Marco knalde lekker door naar 21-6 en het 2de punt voor BC Wassenaar. Na Marco was Mandy aan de beurt, zij moest even op gang komen en verloor de eerste set met 16-21. Maar na de gouden tip van Monique en lekker in haar spel te zijn gekomen wist ze de 2de set met 21-14 naar zich toe te trekken. Ook in de 3de set hield ze dit vast en wist ook deze set met 21-12 naar zich toe te trekken, een mooie 3-1 voorsprong voor Wassenaar 1.
Monique en Lawrence konden tegelijk starten op 2 banen. Monique had een lekkere partij waar het in de eerste set heel gelijk op ging tot de 15 maar toen nam ze een eindsprint en wist de set met 21-15 te winnen. De tweede set ging het een stuk gemakkelijker en wist ze de wedstrijd te winnen met 21-10. Nog 1 puntje nodig om de tweede plek veilig te stellen! Lawrence had het op de baan ernaast een stuk lastiger, de eerste set wist hij wel te winnen met 21-16. Maar in de tweede set had hij last van zijn arm en kon het niet vasthouden, hij liet deze set lopen om te kunnen knallen in de 3de 14-21. En knallen deed hij met mooi spel wist hij deze set met 21-12 te winnen, en daarmee ook het 5de punt voor BC Wassenaar!!!!
Alleen nog de mixen en dan zit het seizoen er weer op. Mandy en Marco mochten als eerste starten (dit seizoen maar 1 mix verloren). In de eerste set liep het als een trein en wonnen dan ook met 21-11. Maar in de tweede set hadden ze even een dip, het lukte allemaal niet en verloren met 12-21 de set. In de derde wisten ze zich te herpakken en het spel van de eerste set te evenaren en werd de tegenstander met 21-13 verslagen. Monique en Lawrence mochten daarna aan de bak om het laatste punt van de dag te pakken. De eerste set ging gelijk op maar Monique en Lawrence wisten met een klein eindsprintje met 21-17 te winnen. In de tweede set legde ze iets meer druk op de tegenstander, en bleven telkens wat punten voor. Maar bij een stand van 16-11 blesseerde de heer van de tegenstander zich en kon niet meer verder.
Een mooie afsluiting van 7-1 en daarmee zijn we stevig 2de geworden en mogen we hopelijk mee promoveren om volgend jaar in de hoofdklasse mee te spelen!

De laatste wedstrijd van dit seizoen is gespeeld.
Het was een bijzonder seizoen met veel geblesseerde dames, een invaller die vast in het team kwam en gelukkig een goed einde. De uitwedstrijd tegen Katwijk was 4-4, wij hadden nog 2 punten nodig, en Katwijk stond op degraderen, maar toch was de spanning voelbaar. Vanwege vakantie voor Remco de Rooij, speelden Dennis Klaverveld en Maarten Konings de herendubbel. Slechts met 2 punten verschil en de 2e set zelfs in verlenging, was Katwijk toch in 2 sets de sterkste. De spanning liep nog iets hoger op: kunnen we de benodigde punten wel halen vandaag? Vanwege de geblesseerde Sabine Roelandse moest de opstelling aangepast worden. Manon Dompeling en Scarlet van der Kwaak speelden de damesdubbel. Nog niet vaak hadden ze samen gespeeld, maar het liep best goed. Een spannende eerste set ging net verloren: 23-25. Maar de 2e en 3e gingen een stuk makkelijker, dus 1 punt was binnen.
Daarna de enkels: de heren verdeelden de punten. En Maarten won zelfs in 2 sets deze keer! Sanne Voogel en Manon wonnen heel gemakkelijk. De Katwijkse tegenstander van Sanne scoorde 14 en 7 punten en Manon en gaf slechts 9 en 8 punten weg.
Maarten en Scarlet hadden weer een spannende 3-setter waarvan de laatste met 24-22 werd gewonnen. En ook Sanne en Dennis wonnen de mix.
Uiteindelijk dus een 6-2 winst en handhaving in de 3e klasse. Team 2 wil graag volgend jaar laten zien ze hoger in de ranglijst thuis horen. Dit team heeft veel van elkaar geleerd, veel gelachen, heerlijke (zelf gemaakte) taarten gegeten en ook veel App-lol gehad.
En nu voorbereiden op het New Age toernooi 4,5 en 6 maart…

Vandaag speelde Wassenaar 4 tegen Merenwiek 1 uit Leiden. Deze wedstrijd bracht nog aardig wat spanning met zich mee, omdat beide teams punten nodig hebben om hun plek op de ranglijst te kunnen behouden. Allereerst speelden Robin de Zwart en Sven van Kuyen de herendubbel. Zij wonnen met 21-15 en 21-16. Daarna werd de damesdubbel gespeeld door Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen. De eerste set was erg spannend maar werd toch gewonnen met 23-21. De tweede set werd ook gewonnen: 21-16.
Hierna werden de singels gespeeld. Robin speelde de eerste en het was een spannende driesetter. De eerste set werd gewonnen met 22-20. De tweede en derde set verloor hij met 17-21 en 15-21. Stephanie speelde als eerste van de dames. Zij wist te winnen met 21-13 en 21-13.
Sven speelde de tweede singel. Het was erg spannend en ging gelijk op met de tegenstander. De eerste set verloor hij met 18-21. Daarna won Sven met 22-20. De derde set wist Sven ook te winnen met 21-15. Carola Mooijman speelde de tweede singel van de dames en zij wist de eerste set gemakkelijk met 21-6 te winnen. De tweede set was een stuk spannender maar wist zij ook te winnen met 22-20.
De eerste mix werd gespeeld door Robin en Melissa. De eerste set werd gewonnen met 21-8. De tweede set ging gelijk op maar werd verloren met 18-21. De derde set wonnen Robin en Melissa met 21-17. De tweede mix werd gespeeld door Sven en Carola. Zij wonnen de eerste set met 21-17. De tweede set verloren zij met 17-21. Ook de derde set wisten Sven en Carola te winnen met 21-17. De uiteindelijke stand: 7-1 voor BC Wassenaar én niet gedegradeerd!