competitie

De eerste reeks thuiswedstrijden. Ondanks de TINA-dag ellende waren toch alle tegenstanders op tijd in de sporthal. Wassenaar 3 was vrij vandaag, de andere 4 teams moesten behoorlijk aan de bak. Wassenaar 1 was duidelijk te sterk voor Drop Shot getuige de 6-2 overwinning. Bijzonder en uniek: de eerste servicebeurt in het herendubbel was voor Drop Shot, de rallye leverde een punt voor Wassenaar 1 op. Marco van Leeuwen begon vervolgens te serveren en stopte daarmee pas toen de stand 21-0 was. Hij en Lawrence Panhuijzen hebben dus een foutloze eerste set gespeeld. Knap! Wassenaar 2 en Wassenaar 4 speelden gelijk tegen hun tegenstanders Zigo/Flair en LUSV. Wassenaar 5 heeft na het eerste zoet der overwinning ervaren, dat er ook hele sterke tegenstanders zijn. Met 6-2 werd van Delft verloren. Klik hier voor uitslagen en het wedstrijdprogramma, voor de verslagen klik op lees meer, daar staan ook de teamfoto's.

Wassenaar 1 - Drop Shot 6: 6 - 2
Wassenaar 2 - Zigo/Flair 5: 4 - 4
Wassenaar 4 - LUSV 2: 4 - 4
Wassenaar 5 - Delft 9: 2 - 6

Zaterdag 24 september was het voor team 1 tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Na vorige week met 8-0 te hebben verloren, waren de 4 spelers extra scherp. Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuijzen beten de spits af met de herendubbel. De toss hadden ze verloren en na het eerste punt te hebben gescoord mocht Marco doorserveren tot de 21. De tegenstander zat er duidelijk nog niet in. WAUW 21-0 in de hoofdklasse!! Ook de 2de set wisten de heren de voorsprong vast te houden. Eerste punt was binnen. Ondertussen waren de dames op de tweede baan begonnen. Eveline Spring in 't Veld en Mandy Akerboom waren erg scherp en wisten het 2de punt naar zich toe te trekken.
Marco begon aan de eerste herensingle en Eveline op de andere baan aan de eerste damessingle. Beiden hadden een pittige wedstrijd en moesten in de 3de set uit maken wie van de spelers nou het sterkste was. Marco had een geweldige eindspurt en haalde daarmee het 3de punt binnen. Eveline had helaas een wat kortere adem dan haar tegenstandster en moest haar tegenstandster feliciteren met de winst.
Lawrence en Mandy gingen aan de gang voor de 2de herensingle en damessingle. Lawrence zat nog lekker in zijn wedstrijd en wist makkelijk te winnen in 2 sets. Mandy had er iets meer moeite mee maar wist in de 3de set het 5de punt voor het team naar zich toe te trekken.
Marco en Mandy begonnen aan een zeer spannende en slopende mix. 3 sets hadden zij nodig om te beslissen wie de winnaar zou worden. Ook een verlenging moest er aan de pas komen, zo gewaagd waren ze aan elkaar. Helaas maakte Marco en Mandy 2 fouten op rij en moesten ze het punt aan de tegenstander laten.
Lawrence en Eveline hadden een iets makkelijker partij en hadden iets minder moeite om de tegenstander helemaal zoek te spelen. In 2 sets trokken zij het 6de punt naar zich toe. De winst is beslist voor het 1ste team. 6-2 voor BC Wassenaar 1.

De competitie is weer van start gegaan en de eerste thuiswedstrijden werden weer gespeeld. Team 2 had eerst een uitwedstrijd, maar deze werd met 6-2 verloren. Er was dus wat recht te zetten.
We begonnen met de herendubbel en deze taak mochten Maarten Konings en Remco de Rooij op zich nemen. De eerste set werd een spannende, het maximale aantal punten werden in deze set gespeeld maar jammer genoeg werd er wel verloren en ging de eerste set met 30-29 naar de tegenpartij. En de 2e set ging bij onze mannen ook hartstikke goed maar net op het laatste moment gingen de punten weer naar de tegenpartij en ging de tegenpartij er met de wedstrijd vandoor en werd met 21-19 verloren.
Toen mochten de dames aan de bak en dit mochten Scarlet van der Kwaak en Akkemay van Leeuwen op zich nemen. De eerste set werd door de dames vrij simpel gewonnen met 21-13. Dus onze dames konden de stand weer gelijk trekken en dit deden ze ook, de 2e set werd ook met 21-13 gewonnen dus de stand was weer gelijk: 1-1.
Toen mocht Maarten gelijk weer aan de bak, na de intensieve dubbel, met zijn single die hij mocht spelen. Hij ging moeilijk van start en de eerste set werd met 21-10 verloren. Dus er moest wat gebeuren in zijn 2e set en dat deed Maarten ook, hij won die in 21-13. Net zoals altijd mocht Maarten een 3e set gaan spelen, hij verloor die jammer genoeg. Dus nu stond het 2-1 voor de tegenpartij.
Nu mocht Sanne Voogel haar eerste partij spelen. De eerste set werd vrij eenvoudig gewonnen met 21-7. En de 2e set zag er ook prima uit en werd de tegenstander met 21-12 verslagen. Dus Sanne had de stand weer gelijkgetrokken, het stond 2-2.
Hierna mocht Dennis Klaverveld zijn eerste partij spelen, de eerste set werd verloren met 21-12 en de 2e set werd ook verloren door Dennis en werd beslist in 21-15. De tegenstander stond weer voor met 3-2.
Toen mocht Scarlet haar 2e partij gaan spelen en dit werd een pittig partijtje. De eerste set werd verloren met 21-19 dus in de 2e set moest er wat gebeuren en dat gebeurde ook! Scarlet won deze set met 21-19 dus nu kwam er een 3e set en ging weer lekker gelijk op maar uiteindelijk trok Scarlet aan het langste eind en werd de wedstrijd gewonnen met 21-18.
Nu volgde de laatste 2 mixen die werden gespeeld door Sanne Voogel en Remco de Rooij en het andere koppel was Akkemay van Leeuwen en Dennis Klaverveld. De eerste mix werd gespeeld door Sanne en Remco. De eerste set werd heel eenvoudig gewonnen met 21-6 en de 2e set liep iets minder goed met veel foutjes en veel uitslaan, maar er werd wel gewonnen met 21-16.
Nu mocht de andere mix gespeeld worden door Akkemay en Dennis en de eerste set werd helaas verloren met 21-17 en de 2e set werd ook helaas verloren met 21-17.
Eindstand 4-4.

Eerst even Team 5 voorstellen: Sanne Losekoot en Desirée van der Wolf zijn onze Kanjers bij de dames en Romeo Talakua, Jim Stegeman en Peter Akerboom zijn onze heren.
Dan nu de wedstrijd van zaterdag 24 september tegen BC Delft 9, gaat het team 5 lukken om weer te winnen na de winstpartij van vorige week (2-6 winst)? Met een heel goed gevoel en veel plezier gingen Jim en Peter van start met de HD, ondanks dat dit HD nog niet veel samen heeft gespeeld werd er toch vrij simpel gewonnen in 2 sets en dat was een mooi begin. Daarna was het de beurt aan Sanne en Desirée voor hun DD, ook dit koppel heeft nog niet veel samengespeeld waarbij het voor Desirée haar eerste competitieseizoen is, dus dubbel moeilijk. Helaas voor de BCW Dames waren de tegenstanders van een veel beter niveau waardoor het nooit een echte wedstrijd kon worden en werd er in 2 sets verloren. De 1e singles van Jim en Sanne werden tegelijkertijd gespeeld. Sanne kon ook nu niet echt potten breken hoewel de 2e set werd afgesloten met 15 goed gescoorde punten en met veel beter tegenspel dan in de 1ste set (goed gespeeld Sanne). Jim speelde zijn partij ook voor wat hij waard was en kon door zijn prima wedstrijdmentaliteit de partij tot een 3 setter doortrekken, helaas kwam hij in de 3e set net wat energie tekort waardoor de winst naar de tegenstander ging. Toen was het de beurt aan Romeo, hij vocht voor wat hij waard was en dat kwam hem prima van pas, zowel de 1e als de 2e set ging het in het begin gelijk op, maar in beide sets had Romeo meer over dan zijn tegenstander waardoor een prima winst werd binnen gehaald (goed gedaan coach).
Desirée mocht als 2e dame ook haar single spelen en dat werd een heel aparte ervaring voor haar, het bleek later nl dat ze tegen een dame speelde die in het verleden 4e divisie had gespeeld. De partij werd dan ook verloren (gauw vergeten deze partij Desirëe). De stand was 2-4 en de 2 mixpartijen moesten nog gespeeld worden, er was nog hoop op een gelijke stand. De 1e mix werd door Romeo en Sanne gespeeld, vol strijd en passie en er werd vol op de winst gespeeld, helaas was dit niet goed genoeg en ging de winst naar Delft. De 2e mix gespeeld door Desirée en Peter was een partij die niet echt los kwam, BCW kreeg nooit echt grip op de partij en ook deze partij ging in 2 sets naar de tegenstanders.
Eindstand 2-6, en volgende wedstrijd gaan we er weer vol tegenaan, toch teamgenoten?