bcw

De laatste wedstrijd van de onderlinge competitie werd 20 april gespeeld. De teams 1 en 2 waren even sterk. Lees verder voor teamsamenstellingen en uit- en verslagen.

Programma, uit- en verslagen Onderlinge Competitie 2015:

De onderlinge competitie is gestart met 5 teams. Er wordt gespeeld op de maandagavond! Elke wedstrijd bestaat uit 4 partijen, nl. herendubbel, damesdubbel en twee mixen. Voor elke gewonnen partij krijgt men 1 punt. Begin rond 20.00 uur en in overleg met teamcaptain (nr.1 van je team) zorgen voor gelijkwaardige vervanging als je verhinderd bent. Na afloop graag één van jullie een verslagje maken van de wedstrijd en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Noteer de data in je agenda! Wij wensen jullie veel plezier met de wedstrijden! 

Uit- en verslagen:

20 april: team 1 - team 2: 2 - 2
Aequalis ponderis erunt omnia
We tekenen maandagavond 20 April 2015. Eindelijk de laatste wedstrijd voor ons team in de onderlinge competitie. Met goede hoop dat beiden teams (team 1 en 2) deze keer voltallig aanwezig zouden zijn (er waren in ieder geval geen officiële afmeldingen gedaan) zouden we ons nog eenmalig in het zweet mogen werken.
Een paar minuten nadat de wijzers van de klok acht uur hadden aangegeven ging de eerste partij, de dames-dubbel tussen de teams van start. Voor team 1 stonden Corrie en Desirée op de baan, voor team 2 Frances en Margriet. Al vrij snel na de aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat dit voor geen van de teams een appeltje-eitje zou gaan worden. Met zeer spannende rally’s, strak geplaatste drops en met veel gevoel voor de shuttle werd de eerste set met 14-21 door Frances en Margriet binnengehaald. Corrie en Desirée lieten het hier uiteraard niet bij zitten. Vol overtuiging werd er ingezet om in de tweede set de stand weer gelijk te trekken. Dit lukte ook door een overtuigende setwinst van 21-10. Een driesetter moest de uitslag voor dit damesonderonsje gaan brengen. Wederom werd dit een zenuwslopende nek-aan-nek race met kansen en missers aan beide zijde van het net. Uiteindelijk was het team 1 (Corrie en Desirée) die met een nipte overwinning 21-18 aan het langste eind trokken. Het eerste winstpunt van de avond voor team 1 was binnen.
Terwijl de damesdubbel in volle gang was, werd ook de herendubbel gestart. Helaas hadden we hier in eerste instantie een klein issue met de bemanning. Ernst (van team 2) was helaas niet op komen dagen (en had zich ook niet afgemeld (laat staan vervanging geregeld)). Gelukkig was Jeroen welwillend om voor Ernst in te vallen. Om tien voor half negen stonden dus Henk en Jan (van team 1) tegenover Jeroen en Hans (van team 2). Net als bij de damesdubbel ging het hier ook zeer gelijk op. Met verenigde krachtsinspanningen werd de eerste set nipt binnengehaald door Jeroen en Hans (20-22). Tot het uiterste gemotiveerd door deze eerste kleine zege en met het idee in gedachten dat er al een puntje verspeeld was in de damesdubbel werd er ook in de tweede set tot het uiterste gegaan. Met een 16-21 zege werd ook de tweede set binnengehaald en mocht team 2 zich winnaar van de herendubbel noemen. De (tussen)stand was weer gelijk: 1-1.
In de mix mochten vervolgens de koppels Desirée en Jan, Corrie en Henk, Margriet en Jeroen en Frances en Hans aantreden. Dat team 1 en 2 écht aan elkaar gewaagd waren bleek ook hier uit de setstanden. Margriet en Jeroen wisten met 19-21 en 17-21 Desirée en Jan op de knieën te krijgen. Frances en Hans kwamen, ondanks een driesetter met setstanden 20-22, 21-18 en 21-16, helaas een tandje tekort tegen Corrie en Henk.
De uiteindelijk eindscore in deze krachtmeting tussen team 1 en 2 eindigde dus volledig in verhouding op 2-2. Erg leuke, lange en spannende sets. Aequalis ponderis erunt omnia (of in andere woorden : Ex aequo).

13 april: team 4 - team 5: 2 - 2
De één-na-laatste wedstrijd alweer van dit seizoen en voor ons de laatste. Vanavond spelen we tegen team 4. Beide teams hebben een reservespeler ingezet. Bij team 4 is dat Lonny en bij team 5 valt Lida in. We beginnen met een mix tussen Carola en Lida tegen Corry en Rick. De dames staan wel hun mannetje maar kunnen niet op tegen Corry en Rick, 2e set kwamen ze nog terug, maar een 3-setter is het niet geworden. De dames dubbel was een leuke en gelijkwaardige partij met mooie rally's, maar ook behoorlijke missers. Het werd uiteindelijk twee maal 21 - 15 voor Yvonne en Lida. Toen de herendubbel tussen Rick/Karel tegen Carola/ Beate. Aan beide kanten werd flink gestreden, het werd een super spannende wedstrijd.  De dames begonnen heel sterk en stonden met 15-20 voor, maar wat ging er fout? Was het de tactiek van Rick of waren het de grimassen van Karel? Ondanks alle inspanning hebben de heren toch gewonnen met  21 -17 en 25 - 23. De laatste mix is gespeeld door Karel en Lonny tegen Yvonne en Beate. In de 2e set was er wat minder concentratie bij de tegenstander waardoor dit punt in ons voordeel was. Eindstand: 2 - 2

30 maart: team 1 - team 3: 3 - 1

23 maart: team 1 - team 4: 3 - 1
Afgelopen maandag hebben team 1 en team 4 tegen elkaar in de onderlinge competitie gespeeld. Team 1 bestaat uit Henk van Veen, Corrie van der Ploeg, Desirée en Jeroen viel in voor Jan. Team 4 bestaat uit Rick, Karel, Elly en Corrie van Vliet. De eerste wedstrijd die werd gespeeld was de damesdubbel. Corrie van der Ploeg en Desirée hadden weinig tegenstand en wonnen de wedstrijd met tweemaal 21-6. Tijdens de herendubbel viel Hans even in voor Karel, omdat Karel wat later kwam. De heren waren goed aan elkaar gewaagd. Hans en Rick wonnen de fanatieke wedstrijd met 21-16 en 21-16. De mixen werden gespeeld. Henk en Corrie speelden tegen Rick en Elly. De eerste set verliep voor team 4 wat zwaar (11-21), maar zij kwamen goed terug in de tweede set waardoor het bijna een driesetter leek te worden. Toch verloren zij deze met 18-21, waardoor team 1 voor stond met 2-1. Ondertussen was de mix tussen Jeroen / Desirée en Karel / Corrie bezig. Deze wedstrijd was er vooral één waarin veel gelachen werd, een leuke wedstrijd dus! Jeroen en Desirée waren deze wedstrijd net wat sterker dan Karel en Corrie en wonnen de wedstrijd met 21-13 en 21-18. Dit maakte de eindstand: 3-1 voor team 1.

16 maart: team 3 - team 4: ? - ?

9 maart: team 2 - team 3: 2 - 2
Op 9 maart was het aan team 2 en team 3 om de degens (lees: rackets) te kruisen. Er werd aangevangen met de mixdubbels. Margriet Visser en Ernst Hagen namen het namens team 2 op tegen Lonny Noordermeer en Henk Brulleman van team 3 terwijl op de andere baan Frances Koenen en Hans Nieuwlaat (team 2) streden met Lida Keukenmeester en Jeroen Akkerman (team 3). Margriet en Ernst gaven hem van Jetje en Lonny en Henk zagen zich na 21 - 12 en 21 - 11 genoodzaakt hun nederlaag te erkennen. We zijn afgedroogd, gaf Henk te kennen. Wat je gelet op het vocht op zijn voorhoofd overigens niet zou zeggen. Op de andere baan ging het anders. Na een eerste set winst met 21 – 12 dachten Lida en Jeroen de partij in hun zak te hebben maar dat viel vies tegen. In de tweede set werden ze door Francis en Hans met eendere getallen te grazen genomen. En dus stond het na twee sets 1 – 1 en moest er een derde gespeeld worden waarin bleek dat Lida en Jeroen set twee toch echt te makkelijk hadden genomen. Ze wonnen de derde met 21 – 11 wat Francis trouwens in het geheel niet bleek te deren. Vrolijk feliciteerde ze de tegenpartij en merkte op leuk te hebben gespeeld. Kijk, daar doe je het nou voor! Tussenstand team 2 versus team 3 dus 1 – 1.
Hoewel een drietal niet-competitiespelers trachtten competitiespelers als vierde speler te lokken werd de competitie toch vervolgd. De damesdubbel en de herendubbel gingen dus de knoop doorhakken. Althans, dat moest de bedoeling zijn maar ook daar bleek de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Op de ene baan werden Lonny en Lida redelijk eenvoudig weggezet door Francis en Margriet (21 - 17 en 21 – 11) terwijl op de andere baan Henk zijn gram haalde door met Jeroen de wanhopig ogende Ernst en Hans klop te geven (21 – 15 en 21 – 12). Henk deze keer dus niet afgedroogd en toch minder vocht op zijn voorhoofd. Het geeft te zeggen!
Eindresultaat een hoop plezier en een uitslag om des keizers baard namelijk 2 – 2 (zegge twee twee).

2 maart: team 5 – team 2: 2 - 2
Herendubbel werd een driesetter en is gewonnen door team 2. Damesdubbel is in twee partijen beslist door team 5. Mix van Yvonne en Hester tegen Margriet en Jeroen is gewonnen door team 2. Mix van Carola en Beate tegen Lida en Hans is gewonnen door team 5. Uitslag gelijkspel. Team 5 2 punten en Team 2 2 punten.

23 februari: team 1 - team 5: 1 - 5
Herendubbel is gewonnen door team 5. Damesdubbel werd een driesetter en is gewonnen door team 1. Mix van Henk en Corrie tegen Hester en Beate is gewonnen door team 5 maar ook dit werd een driesetter. Mix van Jan en Desiree tegen Carola en Yvonne is in twee partijen beslist. Team 5 heeft gewonnen. Uiteindelijke uitslag: team 1 verloren met 1 punt, team 5 gewonnen met 5 punten.

9 februari: team 3 - team 5: 1 - 3
"I put the BAD in badminton ..."
Maandag namen Jeroen en Henk het op tegen Hester en Carola. Carola nam eerst nog wat doping in de vorm van een banaan, en hiermee was het lot van de heren bezegeld. Hoewel de uitslag 21-17 en 21-15 voor de dames de indruk zou kunnen wekken dat wij een kans hadden, was dat niet het geval. De dames speelden uitermate solide, en als Jeroen en ik dan toevallig eens twee punten achter elkaar scoorden, verscheen er een donkere gloed in Hester's ogen en gaf het duo ons er nog ongenadiger van langs. Desalniettemin was het een mooie partij, ook al speelde ik op houten klompen, met een blinddoek, en met mijn linkerhand. Gelukkig speelde Jeroen ook zoals gebruikelijk. Tijd om uit te huilen was er niet, ik moest direct daarna op voor een gemengd dubbel. Tot mijn ontzetting zag ik dat een van mijn wraakgodinnen uit de vorige partij, Hester, opnieuw mijn tegenstandster was, dit keer samenspelend met de immer goedlachse maar o zo gevaarlijke Yvonne. Ik besefte dat mijn lot bezegeld was. Mijn partner Lonny daarentegen begon nog hoopvol, maar naarmate de partij vorderde begon het besef bij ons te dagen dat elke verzet futiel was. Gelukkig waren Yvonne en Hester zo vriendelijk om af en toe hun concentratie wat te verliezen zodat we toch nog wat punten bijeen konden sprokkelen, en onze eer konden verdedigen met twee maal 21-15 tegen. En wederom, het was een genoeglijke wedstrijd.
Henk & Jeroen tegen Hester & Carola - 17-21 en 15-21 Lonny & Lida tegen Yvonne & Beate - 15-21 en 15-21 Henk & Lonny tegen Hester & Yvonne - 13-21 en 19-21 Jeroen & Lida tegen Carola & Beate - 21-16 en 21-15

2 februari: team 4 - team 2: 0 - 4 De onderlinge competitie is begonnen en dat zullen we weten ook!   Op 2 februari startte de onderlinge competitie. Zonder wat strubbelingen zou het een valse start geven en dus bleek dat niet een ieder van de start op de hoogte was. Hoe het mogelijk is zal een raadsel zijn en blijven maar de digitale mededeling met de teamindeling en de speeldata bleek ergens op de digitale snelweg te zijn gecrasht ofwel nog in een file te staan danwel een verkeerde afslag te hebben genomen. Hoe dan ook, niet iedereen bleek op de hoogte. En daarnaast waren er natuurlijk afwezigen met permissie. En dus werd in team 2, bestaande uit Frances Koenen, Margriet Visser, Hans Nieuwlaat en Ernst Hagen de persoon van Hans Nieuwlaat vervangen door Jeroen Akkerman. En werd in team 4 bestaande uit Corrie van Vliet, Elly Jansen, Rick Noordhoorn en Karel van Herwaarden de persoon van Rick Noordhoorn vervangen door Carola Mooijman die de rol van man op zich nam. Ze, Carola, mocht meteen aan de bak in de mannendubbel. En het werd een boeiende strijd vol humor en passie waarin uiteindelijk team 2 met 21-11, 20-22 en 21-19 zegevierde. Waarna Karel en Ernst bij de kraan concludeerden dat het water verschillend smaakte. Karel verdronk zijn verdriet waar Ernst louter nectar lurkte. Ernst had die dag nog 0,5 liter bloed laten aftappen en meende dat dat toch waarschijnlijk had bijgedragen aan zijn optimale conditie. De damesdubbel verliep met iets minder spanning. Team 2 won betrekkelijk eenvoudig van team 4 met 21-5 en 21-9. Vervolgens werden de beide mixdubbels tegelijkertijd aangevangen. Karel en Elly zagen hun Waterloo na 21-10 en 21-7 waarmee team 2 ook de derde wedstrijd in zijn zak stak. De andere mix verliep echter aanzienlijk moeizamer. Dachten Francis en Jeroen na de eerste set gewonnen te hebben met 21-14 nog aan een redelijk eenvoudige walk-over, niets bleek minder waar. Corrie en Carole zetten er hun tanden eens stevig in na bij tijd en wijlen werkelijk prachtig spel met fantastische rally’s schoven Corrie en Carola Francis en Jeroen in die tweede set mooi aan de kant. Het werd 21-19 voor team 4. Een mooie opmaat voor winst van de wedstrijd. Althans, dat was de gedachte. Maar Carola was uitgestreden. Uitte haar spijt dat zij niet een stel bananen voor de broodnodige energie had meegenomen en gooide de handdoek in de ring. Zij kon niet meer. En zo ging voor team 4 na verlies met 21-9 ook de vierde wedstrijd verloren. Maar al met al een prachtig begin van de onderlinge. Al zal Rick daar na het lezen van dit verslag wellicht iets genuanceerder over denken. Hij heeft wat te corrigeren in de komende wedstrijden.

Programma: 

18 mei: EINDGRABBELTON MET PRIJSUITREIKING ONDERLINGE COMPETITIE 

Teams:

Team 1 
Corrie van der Ploeg tel. 5116846, Desiree van der Wolf tel. 0645727836, Jan van Rossum tel. 5179498, Henk van Veen tel. 5112234

Team 2
Frances Koenen tel. 5118654, Margriet Visser tel. 5118742, Hans Nieuwlaat tel. 0621893690, Ernst Hagen tel. 0647402271

Team 3
Lida Keukenmeester tel. 5115096, Lonny Noordermeer tel. 5119032, Henk Brulleman tel.  0620039348, Jeroen Akkerman tel. 5117813

Team 4
Corrie van Vliet tel. 2201244, Elly Jansen tel. 5117009, Rick Noordhoorn tel. 0627031536, Karel van Herwaarden tel. 0629073605

Team 5 Carola Mooijman tel. 5116798, Hester Dolkens tel. 063381882, Beate den Engelsman tel. 071-4016044, Yvonne van der Gugten tel. 5115028

Reserves Bernard van den Oever tel. 5114149, Tina Li tel. 0646908743

(*)= TEAMCAPTAIN


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook