bcw

IMG 2327

Mandy Akerboom heeft vrijdagavond de Wassenaarse 'Make a Difference Award' gewonnen. Een geweldige prestatie, als vereniging zijn we dan ook vreselijk trots op Mandy. De 'Make a Difference Award' is in het leven geroepen door de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) en werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award wordt toegekend aan een jeugdige vrijwillger die bewezen heeft geen eendagsvlieg te zijn. En dat werd 'onze' Mandy! Ook haar vader, Peter Akerboom, kwam in het zonnetje te staan. Peter was één van de 14 genomineerden voor de vrijwilligersprijs van het jaar. Peter werd het niet, maar hij moest het dan ook afleggen tegen nóg grotere keien. Dat BC Wassenaar ook trots mag zijn op kei Peter staat buiten kijf, de manier waarop hij zich inzet bij de jeugd is uniek. Vader en dochter, jullie hebben de nominatie en de prijs verdiend, gefeliciteerd! Bij <lees meer> staat het juryrapport van de 'Make a Difference Award'.
Een leuke bijkomstigheid voor de vrijwilligers van BC Wassenaar: Mandy's prijs leverde onze vereniging een cheque op van 500 euro!

Make a Difference Award 2014.    Juryrapport

 

Vrijwilligerswerk is een zaak van oud en jong. Het is ook een zaak voor oud en jong. Vrijwilligerswerk is een zaak voor en van alle leeftijden.

Er worden tegenwoordig veel eisen aan de jeugd gesteld. In een digitale en globale wereld heeft de jeugd de keuze uit vele manieren waarop zij hun leven kunnen inrichten. Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat de jongeren al hun tijd en energie besteden aan hun directe woon- en leefomgeving. De studie stelt hoge eisen aan de leerlingen en studenten. De voorbereiding op de arbeidsmarkt is ook een serieuze zaak in deze tijd van hoge werkeloosheid en een moeizame arbeidsmarkt.

Het lokale verenigingsleven en de sport kunnen echter niet bestaan zonder de inzet van jeugdige vrijwilligers. Vrijwilligers die een groot deel van hun vrijetijd besteden aan hun club of vereniging. Jongeren die zich inzetten voor het welzijn van de inwoners van Wassenaar.

Alle drie de genomineerden voor de Make a Difference Award 2014 zijn prachtige voorbeelden van jonge mensen die een geweldige bijdrage leveren aan de Wassenaarse samenleving.

Zoals bij elke vorm van vrijwilligerswerk is het belangrijk dat je sterk betrokken bent bij je club en dat je je ervoor wil inzetten. Van belang is ook dat je het volhoudt en dat het geen bevlieging is. Jeugdige vrijwilligerskunnen bovendien een belangrijk rolmodel zijn voor andere jongeren in de club of vereniging. Door hun gedrag en positieve uitstraling zijn ze een voorbeeld en stimulans voor anderen.

Alle drie de genomineerden zijn afkomstig uit een sportclub. Het belangrijkst is natuurlijk dat er goed en sportief gesport wordt. Bijna even belangrijk zijn de sociale activiteiten op een club. Ook hier zijn alle drie de kandidaten volop inzetbaar.

De winnaar van de Make a Difference Award 2014 is Mandy Akerboom. Zij is voorgedragen door Badmintonclub Wassenaar.

Vanaf 2006 is Mandy actief geweest in de begeleiding van de jeugd. Ze is sterk betrokken bij het maken en geven van trainingen. Heel positief is dat ze de kennis die ze opdeed bij haar studie hierbij heeft toegepast. Vanaf 2006 heeft Mandy zich in de club ontwikkeld tot iemand die op vele sportieve terreinen inzetbaar is voor de Badmintonclub.
Hiernaast is ze medeoprichter geweest van de Activiteiten Commissie. De activiteiten Commissie is een onderdeel van de Jeugd Commissie die activiteiten organiseert voor de jeugdafdeling. Om er een paar te noemen: het jaarlijkse ouder-kind toernooi, grabbelton toernooien, spelletjesmiddagen, samen naar de Dutch Open , Jeugdkampen en het Sinterklaasfeest.
Samenvattend is Mandy een Jeugdvrijwilliger die haar activiteiten al sinds 2006 volhoudt. Vanaf deze tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige vrijwilliger die op vele manieren inzetbaar is voor de club. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op het gebied van begeleidende activiteiten. Ze is hierbij uitgegroeid tot een voorbeeld voor de jeugdleden van de club en alle andere leden.

De winnaar van de Make a Difference Award 2014 is een voorbeeld voor ons allen!

 


Sponsoren

Vrienden van BCW

Facebook