competitie

Het blijft goed gaan met BC Wassenaar 1! Vandaag werd de maximale score behaald tegen Hillegom (8 - 0). BC Wassenaar 2 redde het net niet tegen EVBC/Vlietwijk en verloor met 3 -  5. Met de teams 3 en 4 ging het beter: BC Wassenaar 3 stuurde BIOS met een 5 - 3 terug naar Noordwijk en BC Wassenaar 4 was een maatje te groot voor de Delftse studenten van USSR (7 - 1). Klik hier voor uitslagen en standen.

BC Wassenaar 1 - Hillegom 2: 8 - 0
BC Wassenaar 2 - EVBC/Vlietwijk 2: 3 - 5
BC Wassenaar 3 - BIOS 2: 5 - 3
BC Wassenaar 4 - USSR 3: 7 - 1

Eerst een foto sessie door onze huisfotograaf Gerrit voor de sponsor  "de Wassenaarse Krant".
En daarna ging team 1 de baan op om na twee gewonnen partijen te laten zien dat dat geen toeval was. Marco van Leeuwen en Mark van der Akker hadden in de eerste set nog een verlenging nodig, maar de tweede konden ze de eerste winstpunt binnenhalen. Eveline Spring in 't Veld en Scarlet van der Kwaak wonnen vrij gemakkelijk de dubbel.
Marco won de eerste set doordat hij rustig bleef en de tweede was daarna snel binnen. Eveline maakte het heel spannend door na 7 tegenpunten in de eerste set, de tweede te verliezen. Maar in de derde kwam ze goed terug en scoorde dus het vierde punt. Mark had weinig moeite met zijn tegenstander. En Scarlet won met verlenging de tweede set en daardoor de partij.
De mix van Mark en Eveline liep weer als vanouds! Marco en Scarlet moeten nog aan elkaar wennen, maar wisten wel twee keer in verlenging de set naar zich toe te halen en dus een welverdiende 8-0 zege voor het eerste!
Volgende week staat Conquesto op de agenda, de koploper en grote concurrent.

Team 2 moest deze zaterdag spelen tegen het 2de team van Vlietwijk uit Voorschoten.
De herendubbel van Jim Stegeman en Marcel Woudsma was een wedstrijd met veel onnodige fouten. De helft van de slagen belandde in het net. Hierdoor werd het toch een lastig verhaal om de wedstrijd te winnen. De damesdubbel van Sanne Voogel en Akkemay Huininga leek in de eerste set meer op een theekransje dan op een badmintonwedstrijd. Toch kwamen de dames in de tweede set wel goed van hun plek en wonnen deze met 24-22. In de derde set waren de dames echt warm en wonnen deze met 21-17.
Na de dubbels werden de enkels gespeeld beginnend met Jim. Na een spannende 3-setter was het helaas toch Jim die met verlies van de baan kwam. Tussenstand: 2-1. Gelukkig beschikt team 2 over Sanne die een goede single kan spelen. Na een zware eerste set van 21-19 werd de 2de set toch overtuigend gewonnen met 21-10. De enkels van Akkemay en Marcel waren leuke partijen om naar te kijken maar helaas red je het daar niet alleen mee, er moeten ook punten worden gemaakt. Akkemay verloor haar enkel met 18-21 en 5-21. Marcel verloor zijn enkel met 13-21 en 11-21. Voor de 1ste mix mochten Jim en Sanne zich gaan warm slaan. Het warm slaan heeft geholpen want Jim en Sanne wonnen de partij met 21-16 en 21-10. Met een tussenstand van 3-4 en nog 1 partij te gaan was het de beurt aan Akkemay en Marcel om er een gelijkspel van te maken. Na de eerste set die werd gewonnen met 21-17 zag het er goed uit voor de Wassenaarders. Maar toen in de 2de set de tegenstander toch het spel van Akkemay en Marcel begon door te krijgen werd de 2de set verloren met 17-21. Een spannende 3de set moest dus de beslissing gaan brengen. Na een set met flinke rake klappen van beide partijen moesten Akkemay en Marcel zich toch gewonnen geven en verloren de 2de set met 11-21.
Een eindstand van 3-5 dus. Vorige week werd dezelfde stand behaald tegen Bacluvo. Wassenaar 2 staat nu op 6 punten in de competitie en gaat vol goede moed vrijdag 2 oktober proberen om toch een winst partij eruit te slepen.

Op zaterdag 26 september speelde BC Wassenaar 3 (5e klasse) thuis in Sporthal de Schulpwei tegen BC Bios 2. Helaas is het met onze dames slecht gesteld. Onze vaste dames Sabine Roelandse en Mineke Kiel zijn allebei geblesseerd, maar gelukkig konden we een beroep doen op onze invallers Monique Hilgeman en Erica van der Hoek (die speelde vorige week een uitwedstrijd mee). Dames BEDANKT voor het invallen.
De herendubbel van Rob Gijsbertse en Arnaud Helière was hoopgevend, maar de heren konden er net geen derde set uit slepen. De damesdubbel van Mariette Timmermans en Monique Hilgeman ging boven verwachting en ze wonnen in twee sets.
De eerste heren enkel van Mark Parlevliet ging iets minder dan de vorige week, hij verloor nu in twee sets. Mariette speelde de eerste damesenkel en stond super gemotiveerd te spelen en had maar twee sets nodig voor de overwinning.
Arnaud speelde de tweede herenenkel. Hij zat goed in zijn spel, maar speelde tegen een zeer sterke heer en daardoor kon hij geen punt binnen slepen. Monique d'r spierpijn weerhield haar niet om weer een punt binnen te halen! Ze was als vanouds met haar trucjes.
De eerste mix van Rob en Mariette en de tweede mix van Mark en Monique gingen super en ze wonnen alletwee in twee sets.
Daarna hebben we gezellig met de tegenstander aan de bar een drankje gedronken en kwamen de borrelhapjes op tafel en genoten we van een winnende uitslag 5-3. Team 3 wil ook de vele supporters bedanken voor het tellen, aanmoedigen en de gezelligheid.

De eerste thuiswedstrijd werd traditioneel weer vooraf gegaan door het maken van een groepsfoto, onze huisfotograaf Gerrit Molema heeft weer mooie plaatjes kunnen schieten van alle senioren teams voor de plaatselijke krant.
Om 12.30 uur kon volgens planning de eerste wedstrijd van start gaan met de herendubbel die deze keer werd gespeeld door Bernard van der Oever en Peter Akerboom. Na een beetje stroeve start ging het steeds beter draaien bij de heren en was de overwinning daarna ook snel binnen. De tweede dubbel werd gespeeld door de dames Ineke josker en Florence Helière waarbij het voor Ineke haar eerste wedstrijd sinds lange tijd was ivm een slepende blessure. Ondanks haar lange afwezigheid ging het goed tussen beide dames en konden ze de winst binnen halen.
Toen waren de single partijen aan de beurt waarbij John Spring in 't Veld de spits mocht afbijten en het al snel duidelijk werd dat zijn tegenstander een stevige kluif was. Ondanks grote inzet en slim spel mocht moest John uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor helaas allebei de sets. De 2de single werd gespeeld door Florence die al snel ondervond dat er van echte tegenstand geen sprake was waardoor ze redelijk makkelijk de winst kon pakken. Hetzelfde gold voor de 3de single partij gespeeld door Bernard die op vrij makkelijk wijze ook de winst naar zich toe kon trekken hoewel hij moest waken voor niet al te laks spel. De 4de en laatste single was voor Anita Knijnenburg die de eerste set makkelijk naar zich toe kon trekken maar de 2de set er nog even een schepje op moest gooien om de winst te kunnen pakken. De afsluitende 2 mixen werden allebei redelijk makkelijk gewonnen door Ineke / Peter en Anita / John, beide mixen waren (veel) te sterk voor de tegenstanders waardoor de eindstand een mooie 7-1 overwinning gaf  voor Team 4 van BC Wassenaar.