competitie

Het gaat goed met BC Wassenaar 1! Na Onder Ons werd nu ook van Shuttle '74 gewonnen (7 - 1). Ook BC Wassenaar 3 won, met een krappe 5 - 3 tegen Leiden was de eerste overwinning een feit. Op de vroege zaterdagochtend wist BC Wassenaar 2 net niet de winst te pakken, met 3 - 5 werd verloren van Bacluvo 3. Zondagochtend lukte het BC Wassenaar 4 de Ridderkerkse tegenstanders (Ribad 8) met een 5 - 3 nederlaag achter te laten. Klik hier voor uitslagen en standen.

Shuttle '74 1 - BC Wassenaar 1: 1 - 7
Bacluvo 3 - BC Wassenaar 2: 5 - 3
Leiden - BC Wassenaar 3: 3 - 5
Ribad 8 - BC Wassenaar 4: 3 - 5

Na de eerste overwinning van afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 2de wedstrijd in één week, we gingen met het team uit naar Shuttle '74. Mark van der Akker en Marco van Leeuwen beten het spits af met de herendubbel en wisten deze in 3 sets naar zich toe te trekken, de dames waren iets sneller en hadden maar 2 sets nodig om hun tegenstander te verslaan. De eerste singles werden ook gewonnen, Marco wederom in 3 sets en Eveline Spring in 't Veld had er aan 2 genoeg.
Mark had een spannende single die in het begin gelijk op ging, in de eerste set trok hij aan het langste eind en in de 2de zijn tegenstander, maar Mark herstelde zich goed in de derde set en won ruim met 21 -12. Scarlet van der Kwaak had vervolgens ook niet veel moete met de tegenstander en won in 2 sets het 6de punt voor BC Wassenaar. Nog 2 mixen te gaan Marco en Scarlet maakten er een spannende 1ste set van en wisten hem in de verlenging te winnen, in de 2de set door paar foutjes moesten ze deze laten lopen. Maar in de derde set ging alles weer goed dus het 7de punt was een feit. Ondertussen waren Mark en Eveline ook begonnen aan hun mix. In de eerste set moest er een verlenging aan te pas moest komen in het voordeel van de tegenstander, helaas in de tweede set bleek de tegenstander ook sterker dus 1 verliespunt.

(geen verslag ontvangen)

Team 4 op koers naar het kampioenschap! Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 5 - 3.
John Spring in 't Veld en Peter Akerboom wonnen hun dubbel met gemak. De dames (Florence Helière en Anita Knijnenburg) hadden het moeilijker, de eerste set ging snel verloren maar de tweede ging pas na verlenging.
John was verkouden dus niet in goede doen en moest zijn enkelpartij verloren laten gaan, Florence speelde een spannende driesetter, de laatste set werd gewonnen met 24-22. Bernard van den Oever heeft sinds lange tijd weer eens een enkelpartij kunnen winnen. Ook Anita speelde een driesetter maar nu was de tegenpartij net te sterk.
Stand: 3 - 3 na de dubbel en enkelpartijen. De mixpartijen moesten dus de beslissing brengen.
De mixpartij van Florence met Bernard liep als een trein en werd met ruime cijfers gewonnen. Dit was ook bij de eerste set van Peter en Anita het geval. De tweede set was echter bloedstollend spannend. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen met 27-25.
Het was weer heerlijk om competitie te spelen. Gezellig, leuk, spannend en weer een kilootje lichter.
Kom ons komende zaterdag allemaal aanmoedigen naar onze volgende stap naar het kampioenschap.....Team 4 voor gold???